«Μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση εγείρει η εμπλοκή συμβούλου του Κ. Αρβανιτόπουλου σε κύκλωμα απάτης με θύμα τον Οίκο Ναύτου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και κατηγορεί τον υπουργό Παιδείας για «στάση απόλυτης σιωπής», που τηρεί στο θέμα αυτό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο υπουργός που δεν διστάζει να στείλει τον εισαγγελέα στα πανεπιστήμια σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ αυταρχισμού, έχει αποσπασμένη στο γραφείο του υπάλληλο κατηγορούμενη για απάτη. Φαίνεται, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι η αίσθηση «νομιμότητας» του υπουργού και της κυβέρνησης που εκπροσωπεί, περιορίζεται στην υλοποίηση της ακραίας μνημονιακής πολιτικής των απολύσεων και της υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας, αφήνοντας ανεξέλεγκτα να δρουν εγκληματικά κυκλώματα διαφθοράς κάτω από τη μύτη τους.

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας παραπέμπει στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, στην οποία επισημαίνεται:

«Σχετικά με τη σύλληψη της υπαλλήλου του Οίκου του Ναύτου, σήμερα, 1η Νοεμβρίου, από την Ελληνική Αστυνομία, και η οποία ήταν αποσπασμένη στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισημαίνεται ότι διεκόπη άμεσα η απόσπασή της».

«Είναι προφανές πως για τον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει το “μην αφήσεις ποτέ μια αλήθεια να σου χαλάσει μια όμορφη συκοφαντία”» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Παιδείας.