Το προσφυγικό μεταναστευτικό και η δημόσια τάξη θα βρεθούν στο επίκεντρο συζήτησης που θα έχουν την Κυριακή οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, με κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μηταράκης θα λάβουν ειδικότερα μέρος στην πρώτη από μία σειρά ημερίδων για τους πολιτευτές της ΝΔ (δηλαδή όσους έθεσαν υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές και δεν εξελέγησαν, καθώς οι εν ενεργεία βουλευτές ενημερώνονται στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας).

Η πρωτοβουλία ανήκει στο γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ Γιώργο Στεργίου και οι ημερίδες έχουν το γενικό τίτλο «Κλείνουμε τις εκκρεμότητες του χθες – Δημιουργούμε σε στέρεες βάσεις την Ελλάδα του Αύριο».

Προφανώς η επιλογή της θεματολογίας της πρώτης ημερίδας συνδέεται και με τις αντιδράσεις στο σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό μεταναστευτικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χρυσοχοΐδης θα βρεθεί στα γραφεία της ΝΔ ως υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη.