Αποδέκτης της αναγνώρισης και της εκτίμησης προς την Ελλάδα για τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, έγινε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος στη Βουδαπέστη, στο ουγγρικό κοινοβούλιο, στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργάνωσε το ίδρυμα «TOM LANOS», με θέμα «Εβραϊκή Ζωή και Αντισημιτισμός στην σύγχρονη Ευρώπη».

Ο κ. Γεροντόπουλος κατά την έναρξη της ομιλίας του αναφέρθηκε στα τελευταία γεγονότα, επισημαίνοντας ότι «αυτή τη στιγμή, το νεοναζιστικό ελληνικό κόμμα Χρυσή Αυγή βρίσκεται ενώπιον την Δικαιοσύνης». «Τολμήσαμε», είπε, «και σπάσαμε το αυγό του φιδιού. Όπως δεσμεύθηκε και ο πρωθυπουργός μας Αντώνης Σαμαράς, θα προχωρήσουμε στην ολοκληρωτική συντριβή του».

Την ομιλία του Κ. Γεροντόπουλου υποδέχθηκαν όρθιοι και με παρατεταμένα χειροκροτήματα, οι μετέχοντες στο συνέδριο, όλοι δε οι ομιλητές που ακολούθησαν στο βήμα, αφού συνεχάρησαν – στο πρόσωπο του υφυπουργού – την ελληνική κυβέρνηση, επεσήμαναν ότι αυτή έδειξε θάρρος, αποφασιστικότητα, αλλά και ηγετικά χαρακτηριστικά, προχωρώντας στην σύλληψη των ηγετικών στελεχών του νεοναζιστικού κόμματος.