Απαράδεκτες χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αναφορικά με την αστυνομική βία στα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής στα Εξάρχεια.

Στην ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «όργιο καταστολής που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας την περασμένη Παρασκευή» κατηγορώντας τον υπουργό πως το κάλυψε πλήρως με τις δηλώσεις του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει και βίντεο από τον αντιπρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Σπύρο Κρικέτο στον ΣΚΑΪ, ο οποίος «έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι φοβόντουσαν». «Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Κρικέτος δήλωσε ευθαρσώς ότι η παρούσα πολιτική ηγεσία “τους έχει λύσει τα χέρια”. Είναι πλέον σαφές πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει υιοθετήσει την στρατηγική της έντασης ως βασική πολιτική γραμμή. Με αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να ανακόψει τις κοινωνικές αντιστάσεις και διεκδικήσεις και να επιβάλλει το νεοφιλελεύθερο αυταρχισμό του. Τα σχέδια του θα μείνουν στα χαρτιά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Για τις καταγγελίες σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ υπενθυμίζεται ότι όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε το Σάββατο αποσταλεί από το Αρχηγείο στον Συνήγορο του Πολίτη, για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες.