Με επίκεντρο το μεταναστευτικό η συνάντηση Κουμουτσάκου-Σοϋλού και Τσατακλί στην Άγκυρα

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε επίσης με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Γιαβούζ Κιράν


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:32
03/10/2019
Με επίκεντρο το μεταναστευτικό η συνάντηση Κουμουτσάκου-Σοϋλού και Τσατακλί στην Άγκυρα
1
loading

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για θέματα του μεταναστευτικού,  κ. Γιώργου Κουμουτσάκου στην Άγκυρα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας κ. Σουλεϊμάν Σοϋλού και τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ισμαήλ Τσατακλί.

Ο κ. Κουμουτσάκος συναντήθηκε επίσης με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Γιαβούζ Κιράν, κατόπιν πρωτοβουλίας της τουρκικής πλευράς.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στη μεταναστευτική πρόκληση με έμφαση στην αποτελεσματική εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε- Τουρκίας του 2016.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., η ελληνική πλευρά επανέλαβε τη θέση της ότι όλα τα μέρη οφείλουν να κάνουν αυτό που τους αναλογεί, δηλαδή η Τουρκία να εκριζώσει τα δίκτυα διακινητών και να αποτρέψει αποτελεσματικά τη δημιουργία νέων μεταναστευτικών οδών προς την Ευρώπη.

Η Ελλάδα να ενισχύσει τις επιστροφές προς την Τουρκία, όπως έχει ήδη αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση και τέλος, η Ευρώπη να αναγνωρίσει το βάρος των περίπου 4 εκ. προσφύγων και μεταναστών που έχει δεχθεί η Τουρκία στο έδαφός της.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Χαριτοδιπλωμένος

    κοιμαμαι ησυχος,ο κοναν θα καθαρισει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει