Για την ανάγκη δημιουργίας ενός κεντροδεξιού μετώπου κάνει λόγο ο Κώστας Πάσχος πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «είναι γνωστό σε όλους εδώ και χρόνια ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα ενώνοντας τις δυνάμεις μας, όλοι μαζί και όχι χώρια ο καθένας. Οι ομάδες όταν συντονίζονται μπορούν να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα γρήγορα και άμεσα.

Η κεντροδεξιά αυτή τη στιγμή διαλύεται. Ο χορός που επέλεξαν να χορέψουν οι πάσης φύσεως ηγέτες δείχνει από τη στάση τους ότι είναι μοναχικός δηλαδή ζεϊμπέκικο «επίδειξη ικανοτήτων». Κάποιοι άλλοι επιχειρούν να χορέψουν ταγκό, εκεί έχουμε δύο χορευτές με βήματα μπρος πίσω.

Ήρθε η ώρα όλοι αυτοί να γίνουν ομάδα και να χορέψουν μπάλο. Χορός αντικριστός, χρειάζεται συντονισμός και βήματα μπροστά.

Για να αναγεννηθεί η κεντροδεξιά πρέπει άμεσα, οι παλαιότεροι, γεμάτοι σοφία και εμπειρίες, να συνενώσουν τις δυνάμεις τους με τους νέους που είναι γεμάτοι ζωή και αισιοδοξία για το μέλλον, να βρουν όλοι μαζί εκείνες τις στρατηγικές και τους τρόπους ως παράταξη που θα μας κάνουν κυρίαρχο ρεύμα στην κοινωνία με συγκεκριμένη και όχι συγκεχυμένη ιδεολογία και βασικό στόχο μια καλύτερη Ελλάδα με ένα καλύτερο αύριο που να αξίζει σε όλους τους Έλληνες.

Οι πολίτες που πίστευαν και συνεχίζουν να πιστεύουν την κεντροδεξιά ελπίζουν να βρεθεί ο τρόπος που θα συνενωθεί άμεσα. Το πέτυχε ο Μητσοτάκης το 1989, το πέτυχε ο Κώστας Καραμανλής το 2004 (πρόσφατες αναφορές).

Και στις δύο περιπτώσεις κατέληξαν μετά από συζητήσεις και διαδικασίες όχι εύκολες, αλλά δύσκολες, επίπονες και μακροχρόνιες, συζητώντας με όλους και για όλα χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς εγωισμούς, χωρίς εμπάθεια, βάζοντας το εμείς και όχι το εγώ μπροστά.

«Μητσοτάκης, Στεφανόπουλος, Καραμανλής, Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Έβερτ, Μπακογιάννη, Κακλαμάνης, Δήμας, Αβραμόπουλος, Σουφλιάς, Ανδριανόπουλος, Μάνος και πολλοί άλλοι, δόξα το Θεό έχουμε πάρα πολλούς αλλά δεν θέλουμε να τους αξιοποιήσουμε».

Καλοί είμαστε εμείς οι νέοι και άφθαρτοι, έτσι αυτοαποκαλούμαστε και μας αποκαλούν.
Αλλά οι μαθητές χρειάζονται και δασκάλους, επιτέλους καθίστε όλοι στο ίδιο τραπέζι της κεντροδεξιάς».