Αντιδράσεις φέρνει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στην τρικομματική κυβέρνηση. Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι στο παρελθόν δεν ήθελε να περάσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ενώ τώρα παίζει παιχνίδια.

Πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, αναφέρθηκε στην αρχαία Σπάρτη και στην «Κρυπτεία», τονίζοντας τα βιβλία που έχει γράψει ο γραμματέας της κυβέρνησης και του υπουργικού συμβουλίου, Τάκης Μπαλτάκος.

Ακολουθεί σχετικός διάλογος

Γεωργιάδης: Όταν ήρθε στη Βουλή επί κυβερνήσεως Παπαδήμου από τα παρόντα εδώ στο πάνελ κόμματα, το μόνο κόμμα που μετέβαλε θέση από αυτήν που είχε πέρυσι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην επιτροπή της Βουλής, τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΚΕ ήμασταν αντίθετοι επί Παπαδήμου. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ ήταν υπέρ. Ο ΣΥΡΙΖΑ από κει που καταψήφιζε το νομοσχέδιο, ήρθε και λέει ότι χρειάζεται φέτος. Η ερώτηση το τι άλλαξε πρέπει να τεθεί στο κόμμα που άλλαξε θέση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι με τον κ. Μουλόπουλο έλεγε στην Επιτροπή της Βουλής αυτά ακριβώς που λέμε σήμερα και εμείς ως προς τις φοβίες και τις ενστάσεις μας για το νομοσχέδιο.
Η Νέα Δημοκρατία δεν το ψηφίζει ως έχει αυτό το νομοσχέδιο. Η βασική μας ένσταση είναι ότι τέτοιο νομοσχέδιο, όπως είναι γραμμένο, μπορεί να καθιερώσει στην Ελλάδα τα λεγόμενα εγκλήματα γνώμης.

Κριτσωτάκης:
Δεν είναι μόνο ο Βορίδης, δεν είναι μόνο ο Γεωργιάδης, δεν είναι μόνο η παρέα της «Κρυπτείας» που είναι γύρω από τον πρωθυπουργό

Γεωργιάδης: Ο κ. Μπαλτάκος έχει γράψει δύο καταπληκτικά βιβλία για την αρχαία Σπάρτη. Το ένα είναι μάλιστα ένα από τα ωραιότερα βιβλία που έχουν γραφτεί για την αρχαία Σπάρτη. Το να παίρνουμε τώρα το απόσπασμα του βιβλίου του Μπαλτάκου για την αρχαία Σπάρτη.

Κριτσωτάκης: Εσείς το φέρατε. Κάνετε λάθος.

Γεωργιάδης: Δεν παίρνω ποσοστά από τις πωλήσεις, δεν είναι δική μου έκδοση. Εγώ μιλάω σε δύο καταπληκτικά βιβλία.

Οικονομέας: Μα, σας λέει μέλος της «Κρυπτείας»

Κριτσωτάκης: Ο κ. Γεωργιάδης πρώτον διαφημίζει το βιβλίο και δεύτερον κρύβει το θαυμασμό του συγκεκριμένου κυρίου που έχει θεσμική θέση και είναι δίπλα στον πρωθυπουργό, δεξί του χέρι.

Γεωργιάδης: Δηλαδή, όποιος θαυμάζει την αρχαία Σπάρτη είναι κακός για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Κριτσωτάκης: Δεν είπα αυτό

Γεωργιάδης: Δηλαδή, να μην μιλάμε για τους 300 του Λεωνίδα; Να τους διαγράψουμε κι αυτούς;

Κριτσωτάκης: Όχι βέβαια

Οικονομέας: Μα, σας λέει μέλος μιας σύγχρονης «Κρυπτείας»

Γεωργιάδης: Το λέει χαριτολογώντας

Κριτσωτάκης: Ας χαριτολογήσουμε για να κρύψουμε και κάποια