Κουμουτσάκος για Τουρκία: Οφείλει να εκριζώνει δίκτυα διακινητών

Συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:55
12/09/2019
Κουμουτσάκος για Τουρκία: Οφείλει να εκριζώνει δίκτυα διακινητών
2
loading

Με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ στην Ελλάδα συναντήθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι ελληνικό, αλλά πρωτίστως ευρωπαϊκό και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Επίσης, υπογράμμισε ότι όταν υπάρχει θέμα στην πρώτη γραμμή των αφίξεων, τα νησιά και τον Έβρο, όλα τα κράτη οφείλουν να συνδράμουν με την καλύτερη φύλαξη των συνόρων και τη δικαιότερη ανακατανομή των βαρών μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων, γι 'αυτό και η Ελλάδα υποστηρίζει αποτελεσματικούς ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ανακατανομής και επιστροφών σε τρίτες χώρες.

Σχετικά με τη Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, την οποία ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας, τόνισε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές οφείλουν να αναλάβουν ενεργά τις ευθύνες τους: Η Τουρκία να εκριζώνει δίκτυα διακινητών και να μην επιτρέπει το άνοιγμα νέων μεταναστευτικών οδών προς την Ευρώπη, η Ελλάδα να προχωρά σε μία ουσιαστική πολιτική επιστροφών και η Ευρώπη να κάνει αυτό που της αναλογεί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Απόδημος

    Η Ελλάδα οφείλει να τους στέλνει πίσω στην Τουρκία ή στη φυλακή για παράνομη είσοδο στη χώρα

  2. avatar Κουφια ΛΟΓΙΑ

    Για την ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει