Σκρέκας: Οι αγρότες θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη με συμμετοχή σε συλλογικά σχήματα

Στα γραφεία της ΕΑΣΘ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0:15
12/09/2019
Σκρέκας: Οι αγρότες θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη με συμμετοχή σε συλλογικά σχήματα
2
loading

Στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για τα συνεργατικά σχήματα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας κατά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία της Εταιρικής Αγροτικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ Α.Ε.) στη Σίνδο.

Επεσήμανε ότι μέσω της συμμετοχής τους σε μεγάλα συλλογικά σχήματα, οι αγρότες θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη, επιτυγχάνοντας έτσι καλύτερες τιμές πώλησης των προϊόντων τους με χαμηλότερο κόστος παραγωγής.

Παράλληλα, ο αρμόδιος υφυπουργός βρέθηκε στη Χαλάστρα μια από τις πιο καινοτόμες φάρμες παραγωγής ρυζιού στην Ευρώπης και τόνισε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αποδεικνύει ότι οι Έλληνες αγρότες μπορούν να ανταγωνιστούν τους καλύτερους και να παράγουν υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα με χαμηλό κόστος, εφαρμόζοντας συστήματα ευφυούς γεωργίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη συνέχεια ο κ. Σκρέκας βρέθηκε στις εγκαταστάσεις των συνεταιρισμών ορυζοπαραγωγών, Α.Σ. Χαλάστρας Α΄ και Α.Σ. Χαλάστρας Β', υπογραμμίζοντας πως από τους αγρότες που είναι μέλη των δύο συνεταιριστικών οργανώσεων προέρχεται το 75% της εγχώριας παραγωγής ρυζιού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar fire40

    Ποιος θα μου εξηγήσει γιατί όσες κυβερνήσεις και αν άλλαξαν οι τιμές παραγωγού είναι εξευτελιστικές ενώ οι τιμές στο ράφι ή στον πάγκο είναι στο Θεό; Παράδειγμα με το σιτάρι όπου φέτος η ανώτερη τιμή ήταν 18 λεπτά το κιλό ενώ η τιμή των αλεύρων είναι στα 55 λεπτά το κιλό; (για κάθε κιλό αλεύρι χρειάζονται 1,4 κιλά σιτάρι) Και μετά γιατί το ψωμί, όπου για κάθε φρατζόλα των 700 γραμ. χρειάζεται 450 γρ. αλέυρι, κοστίζει στον καταναλωτή 1,40 - 1,60 ευρώ; Κάντε τα μαθηματικά και δείτε ότι η τιμή του ψωμιού είναι 900% ακριβότερη του σιταριού. Και αυτό ισχύει για κάθε προϊόν όπου οι τιμές που δίνονται στους παραγωγού τις περισσότερες φορές δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής. Και φυσικά κανείς κερατάς δε μιλάει για αυτή την αδικία. Μετά όλοι αναρωτιούνται φαρισαϊκά γιατί αδειάζει η ύπαιθρος από αγρότες. Φέτος οι καπνοπαραγωγοί π.χ. πούλησαν αντίστοιχα σε τιμές του έτους 1998 ενώ το κόστος παραγωγής αντίστοιχα έχει πενταπλασιαστεί. Και , όσοι έχουν απομείνει λένε οτι δεν θα ξαναβάλουν καπνά αφού δεν μπορούν να πληρώσουν το κόστος παραγωγής και να τους μείνει κάτι ώστε να βγάλουν τη χρονιά!

  2. avatar Ρεθυμνιωτης

    Στη χαλάστρα βρέθηκε απ\' ότι βλέπω ο υφιπουργος αγροτικης αναπτυξης .
    Σημαδιακο αραγες ;
    Εγω παντως , ευχομαι απο καρδιας , τα οποία μετρά πάρει η κυβέρνηση , να κάνουν καλο και όχι χαλάστρα στους αγρότες μας .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει