Συνάντηση Κουμουτσάκου με Γερμανούς εμπειρογνώμονες για το μεταναστευτικό

«Η ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης του ζητήματος είναι προτεραιότητα για την Ελλάδα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:29
21/08/2019
Συνάντηση Κουμουτσάκου με Γερμανούς εμπειρογνώμονες για το μεταναστευτικό
1
loading

Συνάντηση εργασίας Ελλήνων υπηρεσιακών παραγόντων με ομάδα Γερμανών εμπειρογνωμόνων, ειδικών σε θέματα προσφυγικού/μεταναστευτικού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, με σκοπό την εκατέρωθεν διερεύνηση προβλημάτων και πεδίων συνεργασίας, που αφορούν την υποδοχή και τη διαδικασία εξέτασης και επιστροφής πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι υποβάλλουν αίτημα παροχής προστασίας στη χώρα μας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι συνομιλίες έγιναν σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμοδίου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον Γιαν Χέκερ, σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής της καγκελαρίου Μέρκελ, καθώς και ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Βερολίνο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «η εμβάθυνση της συνεργασίας Αθηνών - Βερολίνου στο προσφυγικό/μεταναστευτικό και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, επιβεβαιώνει τη βούλησή μας για στενή συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας». Επισήμανε, επίσης, ότι η αύξηση των ροών, ως διάσταση της γεωπολιτικής πραγματικότητας, αποτελεί δεδομένο που καθορίζει τις ενέργειες του υπουργείου.

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος εξήγησε, ότι «σε αυτό το επισφαλές περιβάλλον, η ανάδειξη της ευρωπαϊκής διάστασης του ζητήματος και των κοινών πολιτικών παρεμβάσεων που απαιτούνται είναι προτεραιότητα για την Ελλάδα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Δεν υπαρχει μεταναστευτικο

    Υπαρχει λαθρομεταναστευτικο!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει