«Να μην ξεφύγει κανείς από τον έλεγχο της δικαιοσύνης», τόνισε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Τζαβάρας, αναφερόμενος στις καταδικαστικές αποφάσεις για τους κ.κ. Παπαγεωργόπουλο και Τσοχατζόπουλο, επισημαίνοντας ότι δείχνουν τη βούληση της Πολιτείας να σταματήσει το καθεστώς ατιμωρησίας.

«Υπάρχει τρόπος να γυρίσουν τα κλεμμένα πίσω, το προβλέπει η δικαιοσύνη», πρόσθεσε, μιλώντας στον Αlpha 9,89, υπογραμμίζοντας ότι «το δημόσιο χρήμα δεν είναι για να κάνει κανείς ό, τι στερήθηκε αλλά για να προσφέρει στην κοινωνία και την πολιτική ζωή».

Υποστήριξε, επίσης, πως «αν κάποιος ελέγξει τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης θα δει ότι είναι η κορυφή των δεινών», ενώ ξεκαθάρισε ότι «οι δικαστικές αποφάσεις είναι σεβαστές και θα πρέπει σε αυτή τη ζωή να υπηρετούμε τη δικαιοσύνη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού διεμήνυσε ότι «δεν απεμπολούμε το δικαίωμα διεκδίκησης των μαρμάρων», στον απόηχο των σχετικών δηλώσεων Κάμερον. «Είναι ηθική και πολιτισμική η τεκμηρίωση του δίκαιου αιτήματος μας» είπε ο κ. Τζαβάρας, προσθέτοντας πως ακόμη κι από βρετανικά χείλη δόθηκαν ηχηρές απαντήσεις. «Υπάρχει ισχυρή εκπροσώπηση της Ελλάδος στο Ην. Βασίλειο για την επιστροφή των μαρμάρων. Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε».

Σε ό, τι αφορά στην επίσκεψη Σαμαρά στην Τουρκία, είπε πως έγινε ουσιαστική δουλειά μέσα από τις διαπραγματεύσεις και τις συμφωνίες. Απαντώντας στις όποιες επικρίσεις, ο κ. Τζαβάρας εκτίμησε πως «κάθε φορά, όταν η χώρα παίρνει τα πάνω της, κάποιοι μονίμως καιροφυλακτούν». Πρόσθεσε ότι στην Άγκυρα υπεγράφησαν συμφωνίες πολύ σημαντικές και για τον πολιτισμό.

Τέλος, παραδέχθηκε ότι «οι συνθήκες στις φυλακές δεν είναι οι καλύτερες, όπως στο ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης» σχολιάζοντας την εξέγερση στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου μετά τον θάνατο 26χρονου κρατούμενου στο κελί του.