Δημοτικές εκλογές 2019: Στον «αέρα» η νίκη της Λίλιαν Στεφανάκη στη Γαύδο

Κοινό δελτίο Τύπου εξέδωσαν οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:35
28/05/2019
Δημοτικές εκλογές 2019: Στον «αέρα» η νίκη της Λίλιαν Στεφανάκη στη Γαύδο
loading

Έντονη διαμάχη προέκυψε στον Δήμο Γαύδου μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής 26 Μαΐου, από το οποίο αναδείχθηκε ως Δήμαρχος η Λίλιαν Στεφανάκη με οριακό ποσοστό 50,29%.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων πρώτος αναδείχθηκε ο συνδυασμός της Λίλιαν Στεφανάκη, δεύτερος εκείνος της νυν δημάρχου Ευαγγελίας Καλλίνικου και τρίτος του Μανώλη Τσιγωνάκη.

Όμως είχαν βρεθεί τέσσερα άκυρα ψηφοδέλτια με αποτέλεσμα ουδείς να έχει την πλειοψηφία. Τελικά μετά από ένσταση τα τρία από τα τέσσερα κατακυρώθηκαν υπέρ της Λίλιαν Στεφανάκη, η οποία έφτασε στο 50,29% και αναδείχθηκε ως η νέα δήμαρχος χωρίς να έχει την πλειοψηφία των εδρών στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς ο συνδυασμός της πήρε 6 έδρες, ενώ ο συνδυασμός της κας Καλλίνικου 4 και του κ. Τσιγωνάκη 3 έδρες.

Σήμερα σε κοινό τους δελτίο Τύπου οι συνδυασμοί της κας Καλλίνικου και του κ. Τσιγωνάκη αφενός αφήνουν αιχμές για τον τρόπο που έγινε η εκλογική διαδικασία και αφετέρου ανακοινώνουν την συνεργασία τους, έχοντας την πλειοψηφία των εδρών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο για τα τρία άκυρα που κατακυρώθηκαν υπέρ της κας Στεφανάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δύο συνδυασμών:

«Την Κυριακή 26/5/2019 στην Ιστορία της Γαύδου κατεγράφησαν πρωτοφανή φαινόμενα χειραγώγησης του εκλογικού αποτελέσματος καθώς και αριθμός απειλητικών μηνυμάτων σε υποψήφιο δήμαρχο. Μετά την άφιξη των ναυλωμένων καραβιών, οι κάτοικοι του Δήμου Γαύδου είδαν ανθρώπους που δεν τους είχαν δει ποτέ πριν στην ζωή τους, είδαν ανθρώπους που επί τριάντα χρόνια είχαν εγκαταλείψει το νησί ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω τους, είδαν να υπάρχουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στην είσοδο του προαύλιου χώρου να σταυρώνουν ψηφοδέλτια και να τα δίνουν σε ψηφοφόρους, είδαν ανθρώπους να συνοδεύουν τους «φίλους τους» μέχρι το παραβάν και να παραμένουν προσπαθώντας να δουν από την χαραμάδα ότι μπήκε το σωστό ψηφοδέλτιο στον φάκελο. Δυστυχώς όμως έφτασαν πληροφορίες και για ανθρώπους που στην πραγματικότητα εμποδίστηκαν να επιβιβαστούν σε taxi boat και να εγκαταλείπονται σε προβλήτα της νότιας Κρήτης αγανακτισμένοι, χάνοντας την ευκαιρία να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η πρώτη ανακοίνωση από τον δικαστικό αντιπρόσωπο ήταν Ψηφίσαντες 176 «Ομάδα Ανάπτυξης Γαύδου» 38 ψήφοι, «Γαύδος με όραμα» με 85 ψήφοι, «Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου» 49 ψήφοι, και 4 Άκυρα τα οποία άκυρα ήταν του συνδυασμού Γαύδος με όραμα των οποίων την ακυρότητα είχε δεχτεί χωρίς ενδοιασμούς ο εκλογικός αντιπρόσωπος της παράταξης Γαύδος με όραμα. Αμέσως μετά την ανακοίνωση κατατέθηκε ένσταση από τον ίδιο εκλογικό αντιπρόσωπο, για τα τρία από τα τέσσερα άκυρα. Ύστερα από συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής ανακοινώνεται ότι κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα καταμετρήθηκαν ως έγκυρα τα 3 ψηφοδέλτια και με την μια ψήφο η κυρία Λίλιαν Στεφανάκη περνάει το 50% και το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται,

«Γαύδος με όραμα» 88 ψήφοι 6 έδρες
«Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου» 49 ψήφοι 4 έδρες
«Ομάδα Ανάπτυξης Γαύδου» 38 ψήφοι 3 έδρες

Επειδή την τελευταία διετία με ομόνοια και συνεργασία, πήγαμε τον Δήμο μπροστά και καταθέσαμε έργο γνωστό σε Γαύδο, Ελλάδα και Ευρώπη, οι παρατάξεις «Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου» με 4 έδρες και «Ομάδα Ανάπτυξης Γαύδου» με 3 έδρες, καθώς συγκλίνουν οι προγραμματικές τους θέσεις, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν για να συνεχίσουν το έργο της νυν δημοτικής αρχής που με αυτή την συνεργασία πήγε μπροστά, αλλά και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των κατοίκων του νησιού.

Μετά ταύτα .. εμείς θα εξετάσουμε την εγκυρότητα  των ψηφοδελτίων  και βεβαίως θα ασκήσουμε όλα τα δικαιώματα που μας δίδει η εκλογική νομοθεσία ώστε να εκφραστεί  η  πραγματική  βούληση των  κατοίκων της Γαύδου την οποία βέβαια δηλώνουμε πως από κοινού θα υπερασπιστούμε και θα σεβαστούμε.

Για την παράταξη «Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου»  Καλλίνικου Γκέλη
Για την παράταξη «Ομάδα Ανάπτυξης Γαύδου» Τσιγωνάκης Μανώλης».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει