Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2019: Ποια ώρα περιμένουμε τις πρώτες ασφαλείς εκτιμήσεις

Για το νέο Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζουν οι πολίτες της ΕΕ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:15
26/05/2019
Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2019: Ποια ώρα περιμένουμε τις πρώτες ασφαλείς εκτιμήσεις
loading

Κλείνουν απόψε στις 7 οι κάλπες, με εκατομμύρια ψηφοφόρους στην Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η διαδικασία των Ευρωεκλογών, που έχει αρχίσει εδώ και τέσσερις ημέρες σε κάποιες χώρες, ολοκληρώνεται σήμερα.

Ο κάλπες κλείνουν στις 7 και εκτιμάται πως η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος από το υπουργείο Εσωτερικών θα υπάρξει γύρω στις 21:00.

Πιθανό δείγμα του πώς κινήθηκαν οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα θα αποτελέσει νωρίτερα το exit poll, που θα δώσει ένα στίγμα, με βάση τις απαντήσεις των συμμετεχόντων, του εκλογικού αποτελέσματος.

Exit poll: Με το κλείσιμο των καλπών την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, στις 19:00, θα μεταδοθεί το κοινό exit poll 2019, δίνοντας μια πρώτη εικόνα της εκλογικής μάχης. Αμέσως μετά ξεκινά η μετάδοση των αποτελεσμάτων για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019 μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.

Ευρωεκλογές 2019: Στη μάχη του σταυρού ρίχνονται την Κυριακή 26η Μαΐου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, έχουν θέσει διλήμματα εθνικών εκλογών στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι ενήλικες πολίτες της ΕΕ καλούνται στις κάλπες για να επιλέξουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. Στις Ευρωεκλογές 2019, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ τεσσάρων (4) κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξει.

Περιφερειακές εκλογές 2019: Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, και αν χρειαστεί, και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 (σε όσες Περιφέρειες δεν υπάρξει συνδυασμός που συγκεντρώνει το 50% συν 1 ψήφο), οι πολίτες ψηφίζουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα για τις Εκλογές 2019.

Δημοτικές εκλογές 2019: Σε δύο γύρους διεξάγονται και οι Δημοτικές Εκλογές 2019 για την ανάδειξη δημάρχου και μελών δημοτικού συμβουλίου, εφόσον δεν συγκεντρωθεί από τον συνδυασμό το ποσοστό 50% συν 1 ψήφο.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, θα καλύψει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για το exit poll και τη ροή των αποτελεσμάτων. Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες:

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει