Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Λάθος του Τσίπρα να σηκώνει τόσο ψηλά το θέμα με τον Βέμπερ

«Πάω με συγκεκριμένο πρόγραμμα, αρχές, προτάσεις στις ευρωεκλογές»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:00
24/05/2019
Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Λάθος του Τσίπρα να σηκώνει τόσο ψηλά το θέμα με τον Βέμπερ
13
loading

«Είναι λάθος του κ. Τσίπρα να σηκώνει τόσο ψηλά το θέμα με τον κ. Βέμπερ», τόνισε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, πρώην πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας, χθες το βράδυ, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ο κ. Τσίπρας μπορεί να νομίζει ότι δεν κάνει ο κ. Βέμπερ, εμείς νομίζουμε ότι κάνει, αυτό θα κριθεί στην πορεία από άλλα όργανα [...] Καλά κάνει (ο κ. Τσίπρας) και εκφράζει την αρνητική του άποψη, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο, να τον λέει ανθέλληνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Βέμπερ εξελέγη από ένα συνέδριο και η απόφαση του συνεδρίου είναι σεβαστή. Ο κ. Βέμπερ έχει εκθέσει απόψεις που συμπίπτουν με τις ελληνικές. Χαρακτηρίστηκε ως ακραίος ή ως ανθέλληνας από τον κ. Τσίπρα για τις απόψεις που είχε το 2015. Αλλά το 2015 ήταν πάρα πολλοί εκείνοι, οι οποίοι δεν μιλούσαν καλά για την Ελλάδα και την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Κι έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ότι τότε είχε κάνει λάθη, είχε αυταπάτες και όλα τα σχετικά. Άρα δεν ισχύει αυτό που λέγεται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολιτευτικός λόγος» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σημείωσε, δε, ότι «το ΕΛΚ θα είναι πρώτο κόμμα και αυτό το αποδέχονται όλοι. Και ως πρώτο κόμμα διεκδικεί και θα πρέπει να έχει την προεδρία της Κομισιόν».

Ο κ. Μεϊμαράκης εκτίμησε ότι «η εσωτερική πολιτική κατάσταση και επικαιρότητα είναι μία παράμετρος που επηρεάζει την ψήφο των πολιτών σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πολύ περισσότερο στην Ελλάδα που έχουμε να ψηφίσουμε τέσσερα χρόνια και που τα κόμματα έχουν αναγάγει αυτές τις ευρωεκλογές σε περίπου ψήφο εθνικών εκλογών και θέλουν να βγάλουν κάποια πολιτικο-κομματικά ασφαλή συμπεράσματα».

Ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος επιθυμεί να βάλει τα θέματα της Ευρώπης στον δημόσιο διάλογο διότι θεωρεί «πάρα πολύ σοβαρή» αυτή την θητεία, στη διάρκεια της οποίας υπάρχουν πολλά ζητήματα και προβλήματα προς επίλυση.

«Οι μεγάλες, σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται από την ΕΕ, υπάρχουν κονδύλια και προγράμματα πολλά γι' αυτή την πενταετία κι αν ρίξει κάποιος μια ματιά γύρω του στην Ελλάδα θα δει ότι όλα γίνονται με χρήματα της ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Σοβαρά ζητήματα Brexit και πλεονάσματα

Όπως είπε στο «Πρακτορείο FM» ο κ. Μεϊμαράκης, το Brexit αλλά και τα πλεονάσματα είναι δύο μείζονα ζητήματα που θα πρέπει να συζητηθούν την επομένη των εκλογών.

«Το θέμα του Brexit είναι αρκετά σοβαρό γιατί θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα ψηφίσουν οι Βρετανοί ευρωβουλευτές ή θα πάμε την εκλογή των οργάνων τον Οκτώβριο. Αυτό θα δημιουργήσει μια αβεβαιότητα και αστάθεια στο οικοδόμημα της ΕΕ», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, επισημαίνοντας πως «η ΕΕ έχει μπει πολλές φορές σε περιπέτειες και σε περιδίνηση και με μια συνεννόηση και σύνθεση μπόρεσε να προχωρήσει και να λύσει τα όποια προβλήματα, τα οποία ωστόσο τώρα είναι πιο σοβαρά και διαφορετικά και απαιτούν άλλου τύπου συνθέσεις και συνεννοήσεις».

«Έχουμε τις μεγάλες οικονομικές ανισότητες μέσα στην Ευρώπη, που αν δεν προχωρήσουμε στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και στη νομισματική ενοποίηση δεν θα μπορέσουν αυτές να τις μειώσουμε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και κοινωνικές ανισότητες μεγάλες και μεταξύ βορρά και νότου και μέσα στις ίδιες τις χώρες της ΕΕ», επισήμανε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ των ευρωπαϊστών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα μεγάλα, ανοιχτά ζητήματα.

«Έχουμε να συζητήσουμε με αντιευρωπαίους πλέον. Με ακραίους, λαϊκιστές, ακροδεξιούς που επιθυμούν τη διάλυση της Ευρώπης. Κατά συνέπεια, οι ευρωπαϊστές, ανεξαρτήτως των διαφορών μας, πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα και να συμφωνήσουμε στην εφαρμογή τους», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε ό,τι αφορά τα πλεονάσματα, ο τέως πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι πρέπει να μπουν στην «ατζέντα» της συζήτησης καθώς, όπως είπε, «αν καταφέρνουμε να έχουμε ένα μειωμένο πλεόνασμα τότε θα μείνουν πόροι, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν και στις δημόσιες επενδύσεις και στο κράτος πρόνοιας και στη μείωση των φορολογικών συντελεστών».

«Πάω με συγκεκριμένο πρόγραμμα, αρχές, προτάσεις» στις ευρωεκλογές

Σε ό,τι αφορά την απόφασή του να κατέβει στον «στίβο» των ευρωεκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι πάει προς τις κάλπες «με συγκεκριμένο πρόγραμμα, προτάσεις, αρχές- θρησκεία, κόκκινες γραμμές...».

Ερωτηθείς, δε, για το ποια πρόταση θα πρόκρινε, μεταξύ της εμβάθυνσης που προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και της διεύρυνσης που θέτει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Μπορούμε και τις δύο προτάσεις να τις συζητήσουμε. Και την εμβάθυνση που προτείνει ο Μακρόν, που όσο περισσότερο θα εξειδικεύεται θα μπορέσουμε να βρούμε προτάσεις που να συμπίπτουν, αλλά και τη διεύρυνση. Στη διεύρυνση θα πρέπει να συνεννοηθούμε και να συζητήσουμε πώς με τον καλύτερο τρόπο θα γίνει αυτή ώστε οι σχέσεις καλής γειτονίας και ιδιαίτερα με τα Σκόπια να μην είναι ενοχλητικές για εμάς. Γι' αυτό ακριβώς θα παρακολουθούμε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχει δηλώσει και ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν απεμπολούμε το δικαίωμα του βέτο και των προτάσεων που έχουμε. Κατά συνέπεια μπορούμε να προχωρήσουμε στη διεύρυνση και μπορούμε να προχωρήσουμε και στην εμβάθυνση».

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στην ανάγκη δημιουργίας ευρωστρατού, κάτι που, όπως είπε, το είχε τονίσει κατ' επανάληψη επί θητείας του στο υπουργείο Άμυνας και σκοπεύει, εφόσον εκλεγεί, να το επαναφέρει στο προσκήνιο. «Κι εκεί θα ζητήσω και από τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση διότι το ΕΛΚ ήδη πήρε θέση και ο κ. Βέμπερ δεσμεύτηκε σε αυτό. Διότι ο ευρωστρατός θα φυλάει τα σύνορα της Ευρώπης και τυχαίνει τα σύνορα της Ελλάδας να είναι ευρωπαϊκά σύνορα», σημείωσε.

«Επειδή ματώνουμε εμείς καθώς έχουμε δύστροπους γείτονες, θα ματώνουμε με τα πολύ μεγάλα έξοδα που έχουμε για τις αμυντικές δαπάνες. Καμία άλλη χώρα δεν έχει τέτοια δαπάνη», επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας πως δεν μπορείς να ζητάς από την Ελλάδα «να έχει 3-4% αμυντικές δαπάνες ως μέλος του ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα να λες ότι αν το έλλειμμά σου είναι πάνω από ένα ποσοστό θα σου βάζω μέτρα. Είναι αντιφατικό αυτό».

«Αν προχωρήσει η δημιουργία ευρωστρατού που θα προστατεύει τα σύνορά μας θα έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα και προς την εξοικονόμηση πόρων», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, εξηγώντας: «Δεν λέω ότι θα υπάρχει ένας ευρωστρατός έτοιμος για πόλεμο, αλλά θα μπορεί να καλύψει ανάγκες οι οποίες υπάρχουν σήμερα και οι οποίες καλύπτονται από τα μέλη του ΝΑΤΟ».

«Δεν μπορούν να υπάρξουν αλλαγές, αν κάθεσαι στον καναπέ»

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε την ανάγκη να πάνε οι πολίτες και να ψηφίσουν στις κάλπες της Κυριακής καθώς «δεν μπορούν να υπάρξουν αλλαγές, ανατροπές και διεκδικήσεις, αν κάθεσαι στον καναπέ», όπως χαρακτηριστικά είπε, επισημαίνοντας πως «πρέπει ο κόσμος να είναι πάρα πολύ προσεκτικός».

«Αυτή είναι η δημοκρατία. Δεν υπάρχει δημοκρατία με αμέτοχο τον πολίτη. Η δημοκρατία είναι συμμετοχική. Και διά των αντιπροσώπων τους -τουλάχιστον σ' αυτό το σύστημα- μπορούν να συμμετέχουν και να λαμβάνουν τις αποφάσεις τους. Δεν μπορεί να υπάρξουν αλλαγές, ανατροπές, διεκδικήσεις αν κάθεσαι στον καναπέ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Εμείς οι πολιτικοί μπορεί να μιλάμε κάθε μέρα, οι πολίτες μιλάνε όταν πάνε στην κάλπη. Θα το αρνηθούν κι αυτό; Θα αφήσουν την τύχη τους μόνο στους φανατικούς;».

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στηλίτευσε τη στάση του νυν πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απέναντι στα μνημόνια την περίοδο που βρισκόταν στην αντιπολίτευση, λέγοντας: «Αν ήταν να τα σκίσουμε τα μνημόνια δεν τα σκίζαμε εμείς; Άλλον περιμέναμε να τα σκίσει; Αφού κι εμείς ψήφους ψάχνουμε και σας λέμε ότι δεν σκίζονται. Γιατί πιστεύετε αυτόν που λέει ότι θα τα σκίσει; Κι όμως. Μία μερίδα πολιτών τον πίστεψε. Αλλά μία άλλη μερίδα πολιτών, μεγάλη, απείχε. Η αποχή δημιούργησε μια τεχνητή πλειοψηφία, η οποία διοικεί όμως τέσσερα χρόνια. Νόμιμα, δημοκρατικά και συνταγματικά. Δεν έκανε καμία κατάληψη».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  Επειδή εσείς οι νεότεροι δεν έχετε εμπειρία απο τα παλαιά αυτοκίνητα , θέλω να σας πω ότι το όνομα ΒΕΜΠΕΡ παραπέμπει σε εταιρία [ μάρκα ] κατασκευής . . . . . καρμπυρατέρ . . !
  Όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα φόραγαν καρμπυρατέρ ΒΕΜΠΕΡ , , , γιατί τα θεωρούσαν τα πιό αξιόπιστα .
  Ηταν βλέπετε . . . .Γερμανικά , και τα Γερμανικά προ'ι'όντα ήταν στην χώρα μας πολυδιαφημισμένα . . . !
  Είχαμε καλές σχέσεις με τους Γερμανούς γιατί ' ' ' φιλοξένησαν ' ' ' την εξόριστη οικογένεια Μητσοτάκη .
  Γι αυτό μόλις στην Ν.Δ άκουσαν για ΒΕΜΠΕΡ παρήγγειλαν , , , ΔΥΟ ΔΙΠΛΑ ΚΑΡΜΠΥΡΑΤΕΡ . . . !
  Εκαναν τον Κούλη . . . . ΤΟΥΡΜΠΟ . . !

  1. avatar Βασικα

   Πεταξες την λασπη μαζι με την κοτσανα σου? Ο Βεμπερ με τα καριρατερ δεν εχει καμια σχεση. Το επωνυμο Βεμπερ ειναι οσο κοινο ειναι το Smith στην Αμερικη... Do a fact check, mate πριν μιλησεις.

 2. avatar ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ

  ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ??? ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΡΌΜΑΞΑ ΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΠΙΣΩ ??? ΟΧΙ ΑΛΛΟΥ ΜΙΖΑΔΩΡΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ!!

 3. avatar PANKO

  Κρίμα το μουστάκι...και η μαγκιά σου...
  Γιουσουφάκι του αδωνοκούλη είσαι κι εσύ...όπως και ο σουβλακοκτόνος της Ραφίνας...

 4. avatar Α.Άννα

  Εεεεε!Όχι και ανθελληνας ο Βέμπερ! !!!Σοκαρομαι! !!

 5. avatar dop

  Ρε Βαγγελα, απευθυνεσαι σε ενα καραγκιοζοπαιχτη, δεν το εχεις μαθει τοσα χρονια?
  Ο ανθρωπος ετσι και δεν πει ψεματα μια μερα την αλλη θα πεσει βαρια αρρωστος στο κρεβατι.

 6. avatar Μητσοτάκης: ένα ψέμα ανά 12 λέξεις…

  Ψέμα 1 - «Δεσμεύομαι στους Ελληνες ότι δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολογήτου».
  Ψέμα 2 (και συμπέρασμα)– «Αρα εγγυώμαι τις 12 συντάξεις».
  Ψέμα 3 – «σήμερα δεν είναι εγγυημένες, διότι θα εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου με τον κ. Τσίπρα».
  ● Η αρχική τοποθέτηση Κυριάκου Μητσοτάκη:

  «Εγώ δεσμεύομαι στους Ελληνες πολίτες ότι, εφόσον μας εμπιστευτούν, δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολογήτου. Αρα εγγυώμαι τις 12 συντάξεις, οι οποίες σήμερα δεν είναι εγγυημένες διότι θα εφαρμοστεί η μείωση του αφορολογήτου με τον κ. Τσίπρα».

  ● Ομως, στην πραγματικότητα, είναι:

  Εγώ δεσμεύομαι στους Ελληνες πολίτες ότι, εφόσον μας εμπιστευτούν, θα υπάρξει μείωση του αφορολογήτου. Δεν εγγυώμαι ούτε καν τις 12 συντάξεις, σε αντίθεση με τον Τσίπρα που εγγυάται τις 13 και παραπάνω, διότι θα την ακυρώσει τη μείωση του αφορολογήτου.

  Τι χωρίζει τις δύο φράσεις; Τρία ψέματα και ένα συμπέρασμα.

  ΥΓ.: Τρία ψέματα σε 36 λέξεις. Σημαίνει: 1 ψέμα ανά 12 λέξεις! Δεν το λες κακό...

  1. avatar dop

   Ως συνηθως τα συριζοτρολ οπως εσυ κανουν το ασπρο-μαυρο.
   Ο Κουλης κατεθεσε τροπολογια προς ψηφιση να μην μειωθει το αφορολογητο.
   Ο λαικιστης ο αρχιψευταρας ο τσιπρας αρνηθηκε να το νομοθετησει.
   Και αυτο διοτι εχει υπογραψει για την μειωση του αφορολογητου.
   Ποιος λοιπον απο τους δυο θα μειωσει την 12η συνταξη?
   Γιαυτο βγαλε τις παρωπιδες σου τις κομματικες και μην λες μα@@@@ς αυτα να τα λετε μεταξυ σας η σε αυτους που εχουν μυαλο αμοιβαδας.

  2. avatar δσα

   ΣΥΡΙΖΑ μια θητεια ψεμα. "Θα ακουσουμε τον λαο!" "Με ενα νομο θα βγαλουμε το χρεος παρανομο! " "Θα τα σκισω τα μνημονια! " "Δεν θα υπαρξουν μειωσεις στις συνταξεις! (8 φορες μονο κοπηκαν μεσα σε 4.5 χρονια), "Δεν θα υπαρξει αυξηση στον ΕΝΦΙΑ" (11 φορες μονο αυξηθηκε ο ενφια σε 4.5 χρονια), "Τα capital control θα κρατησουν το πολυ 6 μηνες" (4.5 χρονια μετα ακομα εχουμε capital control), "O ΦΠΑ για ενα χρονο θα αυξηθει και θα υπαρξουν ρυθμισεις μετα" (4.5 χρονια 24% ΦΠΑ ΣΕ ΟΛΑ). Δεν σας παιρνει να μιλατε ΕΣΕΙΣ για πολιτικα ψεματα. Ειδικα εσεις που απο τα 10 που ειπατε και τα 10 ειναι ψεματα.

 7. avatar ΝΑΝΑ1

  ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?? ΑΡΧΙΣΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΟΟΟΣΑΑΑΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΩΠΗΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΟΕΥΠΑΤΡΙΔΕΣ???ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, ΚΑΤΣΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ...ΜΑΝΤΕΛΗΣ.....
  ΕΛΑ...ΕΛΑ ...ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΚΛΕΨΙΜΕΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ....ΟΥΣΤ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ [...]

 8. avatar Ω

  ΒΑΓΓΕΛΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΑΦΟΥ ΤΟ 2015 ΤΟΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΞΕΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ
  ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΛΛΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΠΑΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΩΠΑΙΝΕ

 9. avatar ΤΟΞΟΤΗΣ

  ΕΤΣΙΙΙΙ ΡΕΕΕΕ ΒΑΓΓΕΛΑΑΑΑ ντομπρα σταρατα όπως πρεπει σε έναν παλιο [ ΚΕΝΤΑΥΡΟ - ΡΕ'Ι'ΝΤΖΕΡΣ ] τοτε που {...} ΜΕΝΤΕΣ ...

 10. avatar μεγα λαθος….γιατι μετα θα τον προσκυνησει…..

  οπως εκανε με τον ολαντ...τη μερκελ ..το σοιμπλε...τον τραμπ.....και μετα τον χαστουκισαν και δεν ξαναβρηκε την υγεια του...απο τοτε λεει τα ψεμματα.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει