Επτά κόμματα εξασφάλισαν στις ευρωεκλογές του 2014 την εκπροσώπησή τους στο Ευρωκοινοβούλιο. Πρόκειται κατά σειρά για τα παρακάτω: ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή, Ελιά, Το Ποτάμι, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Άλλες παρατάξεις- κάποιες είχαν μάλιστα εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο από τις ευρωεκλογές του 2009- αγωνίστηκαν αλλά δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τις πολυπόθητες έδρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ποσοστό 2,69% συγκέντρωσε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός του Γιώργου Καρατζαφέρη, που διεκδικεί και πάλι, στις σημερινές Ευρωεκλογές, την ψήφο των πολιτών. Μένοντας εκτός Ευρωβουλής έχασε τις δύο έδρες που είχε εξασφαλίσει το 2009 κι έμεινε εκτός Ευρωκοινοβουλίου.

Οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες, με ιδρυτή τον ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή της Γερμανίας Γιώργο Χατζημαρκάκη, συγκέντρωσαν ποσοστό 1,44% και δεν κατάφεραν να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

Η Δημοκρατική Αριστερά με ποσοστό 1,2% δεν κατάφερε στις προηγούμενες ευρωεκλογές να εκπροσωπηθεί στην Ευρωβουλή.

Η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό (Ε.ΠΑ.Λ.), που είχε ιδρυθεί τον Φεβρουάριο του 2014 από τον Βύρωνα Πολύδωρα,συγκέντρωσε ποσοστό 1,04% και δεν κατάφερε να εκλέξει ευρωβουλευτή.

Το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών συγκέντρωσε ποσοστό 0,99% και οι Γέφυρες (Δημιουργία Ξανά, Δράση) 0,91%.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, που συνεργάστηκαν με το Κόμμα Πειρατών, συγκέντρωσαν ποσοστό 0,9%, μακριά από το 3,49 των ευρωεκλογών του 2009. Έτσι έχασε και τη μία έδρα που κατείχε.

ΛΑΟΣ και Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούν και στις σημερινές ευρωεκλογές την επιστροφή τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.