Τσίπρας: Αισθάνομαι ότι θα κυβερνήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια

«Θέλουμε ο πολιτισμός να αφορά τον ψυκτικό από το Περιστέρι και την κομμώτρια από την Αγία Βαρβάρα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0:24
16/05/2019
Τσίπρας: Αισθάνομαι ότι θα κυβερνήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια
78
loading

Την βασική αντιπαράθεση των ευρωεκλογών ανάμεσα στην πρόοδο και την οπισθοδρόμηση ανέδειξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε σε ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο τομέας Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας ο οποίος έφθασε συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα, χαιρέτισε για αρκετή ώρα τους παρευρισκόμενους, αλλάζοντας κουβέντες με παλιούς συντρόφους, καλλιτέχνες και συγγραφείς και φωτογραφήθηκε με όσους του το ζήτησαν.

Αφού έκανε τον κύκλο και χαιρέτισε τους περισσότερους ο κ. Τσίπρας πήρε το μικρόφωνο και απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό: «Βρισκόμαστε πριν από μία κρίσιμη μάχη, όχι μόνο εκλογική, όχι μόνο για την ευρωβουλή, πιστεύω ότι είναι μία μάχη που έχει πολιτισμικά χαρακτηριστικά καθώς είναι μία μάχη ανάμεσα στην πρόοδο και στην συντήρηση και την οπισθοδρόμηση, και εδώ στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι «ειδικά όταν στην Ευρώπη αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο της ακροδεξιάς που αμφισβητεί θεμελιώδεις αξίες, οράματα, ιδέες που θεμελίωσαν την Ευρώπη αλλά και που κινητοποίησαν τους μεγάλους ανθρώπους του πολιτισμού και της τέχνης. «Αυτή η αντιπαράθεση αγγίζει πρωτίστως τους ανθρώπους της διανόησης που ήταν στην προμετωπίδα αυτών των αγώνων για τις αξίες».

Εξέφρασε την ικανοποίησή του, παρότι βγάζει συχνά ομιλίες σε πολυπληθή ακροατήρια, για την ομιλία του καθώς είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στην σχέση της αριστεράς με τους ανθρώπους της διανόησης και του πολιτισμού, μία σχέση εξήγησε που έχει σφυρηλατηθεί σε δύσκολες στιγμές, ιστορικές στιγμές μέσα από αγώνες και διεκδικήσεις, εξορίες και κακουχίες. Συνέχισε αναφέροντας ότι «πρέπει να χτίσουμε μία νέα σχέση με την κοινωνία βασισμένη πάνω στην δική μας αντίληψη για την γνώση και τον πολιτισμό...Αυτό διακρίνει την δική μας αντίληψη, πρέπει να δώσουμε μία μάχη ώστε η πρόσβαση στον πολιτισμό και στην γνώση να είναι για όλους και όχι για λίγους».

Η διαμάχη ανάμεσα στην πρόοδο και την συντήρηση διαπερνά οριζόντια όλες τις κοινωνικές σχέσεις. «Είναι πολύ σημαντική και η 13η σύνταξη και η αύξηση στον κατώτερο μισθό», είπε ο πρωθυπουργός, μέσα σε χειροκροτήματα και επευφημίες, ωστόσο, συνέχισε, «πέρα από αυτά η κοινωνία θα αλλάξει όταν αλλάξουν και ποιοτικά οι σχέσεις των ανθρώπων, οι σχέσεις τους με την εξουσία και οι σχέσεις μεταξύ τους. Η αντιπαράθεση ανάμεσα στην πρόοδο και στην συντήρηση έχει να κάνει με τον τρόπο που θέλουμε οι πολλοί να αφομοιώνεται η γνώση».

Ο κ. Τσίπρας έκανε την σύνδεση και με την προεκλογική αντιπαράθεση λέγοντας ότι «Βλέπουμε μία κυρίαρχη μορφή προεκλογικής καμπάνιας που προέρχεται από την Λατινική Αμερική, που βασίζεται στην αναπαραγωγή ψεύτικων ειδήσεων, ύβρεων αθλιότητας, χτυπημάτων κάτω από τη μέση. Σε αυτή την μορφή εμείς αντιπαραβάλουμε το έργο μας, τις ιδέες μας, τα ιδανικά μας, το όραμά μας».

Απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους λέγοντας ότι «θα ήθελε να ζητήσω από εσάς που πλαισιώνετε τον αγώνα και έχετε πάρει θάρρος, γιατί μέχρι πριν από λίγους μήνες ήμασταν κλεισμένοι, από την επόμενη ημέρα την σχέση συντροφικότητας και ζωντάνιας να την μετατρέψουμε σε προωθητική δύναμη για να δουλέψουμε για το μέλλον του τόπου. Είσαστε η κινητήρια δύναμη με τις ιδέες σας, της αριστεράς».

Συνεχίζοντας την πολιτική αναφορά φωτογράφισε τον αντίπαλό του και την αναφορά του για τον «ψυκτικό από το Περιστέρι», λέγοντας: «Χθες στο Αιγάλεω αναφέρθηκα στους ψυκτικούς και τους επιστήμονες, έκανα όμως παράλειψη δεν αναφέρθηκα στους ανθρώπους του πνεύματος. Θέλουμε ο πολιτισμός να αφορά τον ψυκτικό από το Περιστέρι, την κομμώτρια από την Αγία Βαρβάρα, τον τεχνικό από το Κερατσίνι, θέλουμε ο πολιτισμός να είναι για τους πολλούς και όχι προνόμιο της ελίτ».

Έκλεισε με ένα αισιόδοξο μήνυμα που επίσης προκάλεσε το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων: «Αισθάνομαι ότι θα κυβερνήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια χωρίς μνημόνια αυτή την φορά και θα κάνουμε πολύ περισσότερα για τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

78
σχόλια
 1. avatar Anonymous

  ότι θα κυβερνήσω άλλα τέσσερα χρόνια>>
  Πω Πω γυναίκα τι εφιάλτηs ήταν αυτόs χθεs.
  Yπομονή άντρα μου λίγεs μέρεs έμειναν, μετά θα κάνειs στο καπάκι και τιs εθνικέs εκλογέs και άσε το άλλο το βαμπίρ να βγάλει αυτόs το φίδι απ'τη τρύπα.

 2. avatar Τσίπρας: Αισθάνομαι ότι θα κυβερνήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια

  Ο Χ Ι .....ρε [...]...

 3. avatar SCULLYXL5

  ΖΗΤΩ ΠΟ ΚΑΗΑΜΕ!!!

 4. avatar ???????

  εσυ και η σχιζοειδή συμπεριφορά σου δεν χρειαζεται άλλη ερευνα @
  να περασης να παρης το πτυχιο σου Sin Boy, Δεν σε θελουν οι ελληνες γιατί τους εξαπάτησες και προδωσες το εθνος

 5. avatar l.v.

  .......θα χρειαστούμε " NOYNOY " !

 6. avatar ΥΠΟΠΤΑ

  Η ΠΑΡΑΝΟΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ.

 7. avatar ΚώσταςΠειραιάς

  Και γω αισθάνομαι ότι σήμερα το βράδυ θα κερδίσω το Τζόκερ.Σε κάθε περίπτωση, έχω καλύτερες πιθανότητες από σένα..!!

  1. avatar ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ

   Καλο!

 8. avatar ΠΚ

  Η διανόηση (τρομαρα τους)της χωρας μας μαζεύτηκε ακουσε και χειροκρότησε εναν θρασυτατο αγράμματο και αστοιχείωτο τυχοχοδιωκτη που παριστανη τον πρωθυπουργο.
  Τελικα στη χωρα μας εχουμε τη διανοηση και τους πολιτικους που μας αξιζουν

 9. avatar Anonymous

  εγώ αισθάνομαι ότι θα χάσεις με 10 μονάδες διαφορά απο την ν.δ. και κυτα .οι τουρκοι βολτάρουν στο σουνιο άχρηστε......... !!!!!!!

 10. avatar Guest01062016

  Μην ανησυχείς. "Ψευδαίσθηση" το λένε! Είναι κάτι σαν "αυταπάτη" των αισθήσεων.

 11. avatar Έχεις

  Αναρωτηθεί ποτέ πόσο έχεις εξαγριώσει τον ελληνικό λαό έχεις αναρωτηθεί ποτέ για τα λάθη που έκανες και αφού τα έκανες okay Όλοι κάνουμε λάθη τα διόρθωσες έχεις δει το συνταξιούχο που τον έχεις κάνει ζητιάνο Έχεις δει τα νέα παιδιά που έφυγαν από την πατρίδα τους έχεις πάει ποτέ στο νοσοκομείο να περιμένει στην ουρά και να μη σου δίνει κανείς σημασία έχεις κοιμηθεί ποτέ νηστικός φαντάζομαι πως όχι για όλα αυτά ότι κέρδισες τα προηγούμενα χρόνια από όλους εμάς είμαι σίγουρη ότι θα το χάσεις

  1. avatar @έχει αναρωτηθεί

   Πολύ πολύ καλά τα λες Αλλά πού να καταλάβει έχει στόχο στο κεφάλι του

 12. avatar Lola

  Πως λέμε "αισθάνομαι ότι θα αρρωστήσω", "αισθάνομαι ότι δεν πάω καλά", "αισθάνομαι ότι πνίγομαι", ένα τέτοιο πράγμα τέλος πάντων.

  1. avatar Τι μου θυμισες!

   Τι ψαχνεις;; Αυτος ακομη ειναι στο "Λολα νά ενα μηλο"!! Αγνοει παντελως την εννοιολογια των λεξεων. Τα διαισθανομαι, διαβλεπω, προβλεπω, εκτιμω κλπ κλπ, δεν εναι δυνατον να τα εχει στο λεξιλογιο του ενα (4)4χρονο.

 13. avatar gnm

  ρωτα τους τι τους αφορα και μετα το ξανασυζηταμε. εκτος κια αν η δικη σου κομμωτρια ειναι της Σορβοννης!!!

 14. avatar Πολιτισμένος!!

  Τα Δυτικά Προάστια έχουν πολιτισμένα άτομα, δεν χρειάζονται τον μονότονο αριστερό πολιτισμό σας! Και οι ψυκτικοί, οι τεχνικοί και οι κομμώτριες είναι πολύ πιο μορφωμένα άτομα από εσένα και τον κατωτάτου επιπέδου πολιτισμό σου. Και αν θεωρείς ότι αυτές οι περιοχές δεν έχουν ανωτέρου και ανωτάτου επιπέδου μορφωμένα άτομα είσαι πολύ μακριά από την πραγματικότητα..

  1. avatar Και εσυ ακομα πιο μακριά

   τοσο μακρια
   που δεν βλεπεις την διαφορα του Συριζα απο τα κλεφτοκομματα

   1. avatar στο κουίζ

    βρές τις διαφορές έχουμε και λέμε (τα χοντρά). ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΆ ΨΕΜΜΑΤΑ,ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ,ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ,ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΝΦΙΑ,ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ(ΟΧΙναι Δημοψήφισμα),ΠΑΡΟΧΗ ΛΙΜΑΝΙΩΝ,ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ,ΕΠΕΛΑΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΦΟΝΟΙ,ΛΗΣΤΕΙΕΣ,ΕΞΑΡΧΕΙΑ,ΒΡΟΥΜΙΚΟΝΕΣ,ΚΥΝΙΚΕΣ/ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ(ΠΟΛΑΚΙΑΔΑ,ΦΙΛΙΑΔΑ,ΡΕΠΟΥΣΙΑΔΑ,κλπ)ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ(ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ),ΑΓΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ,ΠΩΛΗΣΗ ΚΟΚΚΙΝΟΠΡΑΣΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ,ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΤΡΟΙΚΑ=ΘΕΣΜΟΙ,125 ΝΕΚΡΟΙ /ΜΑΤΙ/ΜΑΝΤΡΑ, ΚΛΠ. ΟΠΟΤΕ¨: ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΚΛΕΦΤΟΨΕΥΤΟΘΑΣΟΚ= ΚΑΜΜΙΑ/ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΡΙΖΟΛΚΕΦΤΟΘΑΣΟΚΝΔ: ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ

 15. avatar Sa patistas

  Πολιτισμό εννοεί το gay pride και πρόοδο την αλλαγή φύλου στα 16!

 16. avatar Γενοσημα

  σου έγραψε αυτή την φορά ο πολακης;πρόσεξε γιατί οι παραισθήσεις σου ξεφεύγουν από τα όρια της φαρμακευτικής αντιμετώπισης

 17. avatar Left4ever

  Φυσικά και θα κυβερνήσεις Αλέξη Μου! Όχι 4, αλλά 40 θα κυβερνήσεις! Είσαι ο μεγαλύτερος Έλληνας Ηγέτης στην σύγχρονη ιστορία της χώρας! 40 χρόνια με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ δεινοπαθήσαμε! Τώρα που κερδίσαμε το λαχείο, τρελοί είμαστε να πάμε πίσω στους ανίκανους της ΝΔ; Ε δεν το νομίζω!

  1. avatar the owl

   Μα ο Τσίπρας είναι η μετενσάρκωση του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ σε κυβερνάει γι αυτό σ΄αρέσει, κατά βάθος αυτό θέλεις!

 18. avatar Φρέσκο σανό

  το πιστευω κ εγω οτι θα ξανακυβερνησουν αλλα μεσα στις φυλακες διοτι εχουν εμπειρια απο καταληψεις -καταστροφες-τοποθετηση βομβων -δολοπλοκιες -σκευωριες κ ετσι θα γινουν οι αρχηγοι των φυλακων

 19. avatar ΤΕΛΑΜΩΝ

  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕ ΤΟ ''ΜΕΤΩΠΟ'' ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ'' ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ '' ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΥΧΟΤΡΟΠΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ !!! ΑΛΛΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΤΟΤΕ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΛΩΣΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΤΗΛΑ ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΕΝΔΥΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ..... !!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει