Απαντήσεις για το χθεσινοβραδινό περιστατικό με τους αγρότες στις Σέρρες έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, κατά τη σημερινή τελετή εγκαινίων του περιπτέρου του ΥΠΑΑΤ στην 8η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία Zootechnia, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τσαυτάρης εξήγησε ότι λόγω βεβαρημένου προγράμματος δεν μπόρεσε να δει τους αγρότες. «Έπρεπε να έρθω ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη γιατί είχα υποχρέωση να μιλήσω στο Συνέδριο του Economist που για πρώτη φορά καταφέραμε να γίνει στη Θεσσαλονίκη – αντί να γίνει στην Αθήνα – και μάλιστα να έχει αντικείμενο την αγροτική ανάπτυξη. Μετά την ομιλία μου έπρεπε να γυρίσω πίσω, γιατί βλέπετε τις συζητήσεις που γίνονται και για το δημοσιονομικό πλαίσιο στην Ευρώπη με τους πρωθυπουργούς αλλά και τις συζητήσεις – λύσεις που προτείνουμε στους γεωργούς. Επανήλθα, λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη για να κάνουμε τα εγκαίνια της Έκθεσης και στη συνέχεια συναντήθηκα με μια ομάδα αγροτών από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής που είχαν μαζευτεί στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, για να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις λύσεις. Αργότερα γύρω στις 10 το βράδυ είχα ένα ραντεβού με τον Ολλανδό Υφυπουργό Εξωτερικού Εμπορίου, που ήταν στη χώρα μας και τον φιλοξενήσαμε γιατί ήταν και αυτός στο Εconomist. Δύο λεπτά πριν τις 10 έρχονται μια ομάδα Σερραίων γεωργών και λένε “πρέπει να δείτε και εμάς τώρα”. Τους απάντησα: “Παιδιά θα έρθω αύριο στις Σέρρες να σας δω όσο θέλετε, τώρα δεν μπορώ να σας δω γιατί περιμένει ο Ολλανδός Υφυπουργός”», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαυτάρης.

Και συμπλήρωσε: «Εκεί φωνάζανε, μπροστά στις κάμερες, μου είπαν «τώρα θα μας δείτε» και εγώ τους απάντησα “δεν μπορώ να σας δω, θα το προγραμματίσουμε, θα το δούμε αύριο πρωί – πρωί”. Η συνάντηση δεν έγινε, εγώ έφυγα και διαβάζω σήμερα και βλέπω στις τηλεοράσεις να λένε “αλήτης ο υπουργός Γεωργίας, ανεπιθύμητος στο χώρο των Σερρών”. Τα συμπεράσματα δικά σας».