Επταήμερη εργασία: Η επίμαχη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι αντιδράσεις και η περίπτωση της Παπαστράτος

Σύγκρουση κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για όσα είπε στη διακαναλική συνέντευξη


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9:35
13/05/2019
Επταήμερη εργασία: Η επίμαχη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι αντιδράσεις και η περίπτωση της Παπαστράτος
40
loading

Πολιτική κόντρα προκάλεσε μια δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για την επταήμερη εργασία, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή. Το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «δεσμεύθηκε ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα», με την Πειραιώς να απαντά, κάνοντας λόγο για «πόλεμο λάσπης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να με κατηγορεί ότι είμαι κατά του οκταώρου και διάφορες άλλες σαχλαμάρες. Το πρώτο που κάνω είναι να αναγνωρίζω στον νέο κόσμο που έρχεται ότι οι άνθρωποι δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο απ' ότι δούλευαν μέχρι και σήμερα και ότι το κράτος θα πρέπει να εξασφαλίσει εργασιακά δικαιώματα που έχουν άλλες συνήθειες», τόνισε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «μερικές φορές το να δώσεις σε μία γυναίκα τη δυνατότητα να δουλεύει από το σπίτι της είναι καλό, δεν είναι κακό. Μπορεί να πηγαίνει κόντρα στην παραδοσιακή οκτάωρη εργασία, πέντε μέρες την εβδομάδα αλλά είναι καλό».

«Όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους μέσω επιχειρησιακής σύμβασης για να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές και με αυξημένα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και το κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να συμπληρώσει:

«Κάποιοι που τα βλέπουν αυτά και κυνηγούν σκιές είναι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα και δεν καταλαβαίνουν τίποτα για τον κόσμο που ξημερώνει μπροστά μας και εξακολουθούν να νομίζουν ότι μπορούμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα του '80. Αυτή η Ελλάδα τελείωσε. Η Ελλάδα του 2021 που ξημερώνει μπροστά μας είναι μία άλλη Ελλάδα. Οι άνθρωποι που ισχυρίζονται αυτά φοβάμαι ότι δεν έχουν το βασικό πλαίσιο κατανόησης να αντιληφθούν που πηγαίνει ο σύγχρονος κόσμος».

Η κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του. Χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη "ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα". Και ενώ η σύνταξη αυτή θα είναι ΜΟΝΙΜΗ αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί».

«Για άλλη μια φορά μίλησε περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα (επίδομα ανεργίας, επιδόματα αναπηρίας, οικογενειακά επιδόματα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) τα συστατικά δηλαδή του κοινωνικού κράτους σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, χαρακτηρίζοντάς τα ανακύκλωση της φτώχειας», επισημαίνει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο, δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα».

«Τελικά ένα πράγμα εγγυάται ο αρχηγός της ΝΔ. Την ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ. Στις 26 του Μάη θα λάβει την απάντηση από τον ελληνικό λαό», καταλήγει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

«Ο μηχανισμός λάσπης του κ. Τσίπρα που βάφτισε "13η σύνταξη" ένα προεκλογικό επίδομα, σήμερα έκανε μια πρωτοφανή γκάφα. Το Μαξίμου καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη για μια επιχειρησιακή σύμβαση την οποία ενέκρινε το υπουργείο της κ. Αχτσιόγλου(!), η οποία προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας Παπαστράτος και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της», απάντησε η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Και καλά έκανε η κ. Αχτσιόγλου, διότι με τη συμφωνία αυτή, στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οι εργαζόμενοι τελικά εργάζονται λιγότερες ώρες κάθε εβδομάδα, χωρίς να μειωθούν τα εισοδήματά τους που είναι πάνω από το μέσο όρο στον κλάδο τους. Κατά τα λοιπά, το μόνο σημείο που δεν αποτελεί fake news στην ανακοίνωση του Μαξίμου είναι ότι ο λαός όντως θα μιλήσει στις 26 Μαΐου και θα στείλει σε μόνιμες διακοπές τον κουρασμένο κ. Τσίπρα».

Η περίπτωση της Παπαστράτος

Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη αφορά την εταιρεία Παπαστράτος, η οποία εγκαινίασε ένα μοντέλο λειτουργίας στο εργοστάσιό της με το οποίο διασφαλίζεται η εικοσιτετράωρη και επταήμερη λειτουργία ορισμένων τμημάτων της παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων στα τμήματα αυτά κατά περίπου 7%.

Πιο συγκεκριμένα, όπου απαιτείται 24ωρη λειτουργία σε 7μερη βάση, εισάγεται ένα σύστημα κυλιόμενων βαρδιών, με 4 μέρες 8ωρης εργασίας ακολουθούμενο από 2 ημέρες ανάπαυσης (ρεπό). Αυτό το μοντέλο εξασφαλίζει σε κάθε εργαζόμενο επιπλέον 18 ημέρες ανάπαυσης το χρόνο!

Μέσα από το νέο μοντέλο η Παπαστράτος μειώνει τον μέσο χρόνο εργασίας σε 37,3 ώρες την εβδομάδα (αντί για 40), διατηρώντας παράλληλα το ίδιο επίπεδο μισθών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο μοντέλο λειτουργίας του εργοστασίου αυξάνει τις ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό κατά 12,5%.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

40
σχόλια
 1. avatar Γιώργος……

  Δεν έχει καμία σχέση το να δουλεύει ένας εργαζόμενος εφτά μέρες την εβδομάδα, με το να λειτουργεί μια επιχείρηση εφτά μέρες την εβδομάδα.... Στην περίπτωση π.χ. του Παπαστρατου ισχύει το δεύτερο.. Το οποίο δεν είναι κακό... Απλώς θα δουλεύεις πέντε μέρες την εβδομάδα και μπορεί μέσα στις πέντε αυτές μέρες να είναι και η Κυριακή ή το Σάββατο... Αλλά θα παίρνεις δύο ρεπό.. Π.χ. Τρίτη Παρασκευή.... Η θα δουλεύεις έξι μέρες και την άλλη Εβδομάδα θα κάθεσαι τρεις... Αυτό δεν είναι καινούριο για τα σώματα ασφαλείας και τα νοσοκομεία.. Έτσι δουλεύουν εδώ και δεκαετίες... Δεν γίνεται να κλείσει το νοσοκομείο!!!! Εννοείται ότι αυτό το στιλ θα χρειαστεί περισσότερους υπαλλήλους αφού θα αυξηθούν οι ανάγκες σε βάρδιες... Τη στιγμή που μια επιχείρηση θα δουλεύει δεκαέξι ώρες την εβδομάδα παραπάνω θα πρέπει να προσλάβει άτομα που θα καλύψουν αυτές τις ώρες σε κάθε ειδικότητα.... Αυτό γίνεται στον Παπαστρατο στα σώματα ασφαλείας στα νοσοκομεία και στον κάθε Παπαστρατο... Άλλο λοιπόν αυτό και άλλο να δουλεύουμε όλοι χωρίς ρεπό 365 μέρες τον χρόνο....

 2. avatar Κωστίκας

  Ε ρε Ελλάδα, απο την μια ο Σύριζα απο την άλλη η ΝΔ. Πραγματικά φοβάμαι για το μέλλον μας.

 3. avatar Ροζ Φλαμίνγκο

  Καμαρωστε τον . Αντι για αύξηση μισθών μιλαει για 7ημερο αυτός που δεν έχει ούτε ένα πραγματικό ένσημο στη ζωή του

 4. Καταλαβαινω τι εννοεις, αν και καργα Συριζαιος και μπραβο σου, συμφωνω και εγω σε αυτο, οπως συμφωνουν και πολλα στρουμφακια που σχολιαζουν και τα σαβ/κα για να παρουν το μισο ευρω το σχολιο απο την Πειραιως, αλλα ρε φιλε ηταν ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ οταν ειπες οτι ''οταν πηγαινει κοντρα στην παραδοσιακη εργασια 8ωρες/5 μερες την εβδομαδα ειναι καλο'' , οσο δικαιο και αν ειχες εκει τα εκανες σαλατα γιατι ο εργαζομενος βλεπει πως να σε ψηφισει και κυβερνησεις εσυ, θα δινεις το δικαιωμα στο καθε αλαζονα εργοδοτη να συμπεριφερεται οπως του αρεσει, οχι οτι τωρα δεν γινεται αλλα φαντασου και να τον επικροτεις οτι ειναι καλο, τι θα κανει.
  Προσωπικα, εκει στο επιτελειο σας ειστε για τα μπαζα. Ο μονος τροπος να το γυρισεις ειναι να υποχρεωσεις με ΝΟΜΟ το 70% κερδος απο την μειωση της φορολογιας των επιχειρησεων να δοθει σαν αυξηση στους εργαζομενους χωρις 7ημερα κτλ, αλλα τοτε πιθανον να κανεις εχθρο σου τον κουμπαρο! Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα, κατι ξερει ο Τσιπρακος και συνεχιζει την πολιτικη των επιδοματων.

 5. avatar Leo1

  Γιατί κάποιοι εδώ μέσα εκπλήσσονται με τα λεγόμενα Μητσοτάκη; Τι είναι... εργατικό κόμμα; (ψήφισε αριστερά) Όχι βέβαια! Ποιον εκπροσωπεί... τον φτωχό εργαζόμενο; (ψήφισε ΚΚΕ) Η απάντηση είναι... τα συμφέροντα του εργοδότη σου (ψήφισε ΝΔ) όποιος βέβαια κι αν είναι αυτός εργολάβος, τραπεζίτης, εργοστασιάρχης, βιομήχανος, εφοπλιστής κλπ. Η φιλοσοφία του συγκεκριμένου κόμματος συμπεριλαμβάνεται μέσα σε 10 όλες κι όλες λεξούλες... φτωχός αφέντης πεινασμένος σκύλος, πλούσιος αφέντης χορτάτος κι ο σκύλος. Φυσικά ο σκύλος θα είναι πάντα σκύλος!

 6. avatar Maximosb*

  Θέλει η Βασίλο να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει... Θα κλάψουν μανούλες....

 7. avatar Ντροπή

  Ο Κουλης είναι Κουλης. Αλλά εσείς που γραφετε ότι γραφετε πιστεύοντας ότι οι άλλοι είναι ηλίθιοι και εσείς μάγκες και θα τους ψήσετε είστε εντελώς καμένοι σαν αυτόν που κυβερνουσατε χέρι χέρι. Ας δεχτώ ότι ο Κουλης έχει κρυφή ατζέντα και θέλει να φέρει τον μεσαιωνα. Δεν τον έχω κόψει για άσχετο για να μην μπορεί να κρατήσει το στόμα του κλειστό ειδικά μετά από αυτά που έγιναν στην Βουλή. Δεν είμαστε όλοι ζώα όπως νομίζετε και κόψτε τις τρίχες. Εκτός αν είστε εσείς και πραγματικά πιστεύετε ότι σας σερβίρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κα

 8. avatar gkagkarin.blogspot.com

  .....Προφανώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την εργασία τις Κυριακές, τη θεσμοθέτηση των μερικών μορφών απασχόλησης και της συρρίκνωσης των αμοιβών αποτελεί …αλλαγή συνήθειας των εργαζομένων!

  Ακόμη χειρότερα μία «μοντέρνα προσέγγιση» στην αντίληψη της έννοια της εργασίας!
  Η άποψη αυτή δεν αντέχει σε καμία κριτική. Το μόνο στο οποίο χρησιμεύει είναι για να αναδείξει το ποιο είναι το μέλλον που ετοιμάζεται για τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να εμφανισθεί ως «πρωτοπόρος» και νεοφιλελεύθερος «πιονέρος», σε αυτό που ούτως η άλλως υλοποιείται από κάθε κυβέρνηση που έχει ως «τοτέμ» την παραμονή στην ζώνη του ευρώ και της Ε.Ε.

  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/05/7.html

 9. avatar Λευκοθεα

  Ο κουλης τωρα για να βγαλει τα δικα του τα σπασμενα θελει να ξεπατωνεται ο κοσμος στη δουλεια μεχρι να λιποθυμαει! Ασε που τοσα χρονια που κυβερνουσε η νδ ( και το κιναλ_πρωην πασοκ) στο εξωτερικο οταν πηγαιναμε νομιζαν οτι ολοι οι ελληνες ειμαστε απατεωνες, λαμογια και αναξιοπιστοι, δηλ. μας κολλησαν και τη ρετσινια για τις δικες τους κομπινες!

 10. avatar προς ΝΔ

  παιδιά το χάσατε. καλύτερα να βγει και να πει ότι εννοούσε 7ημερη λειτουργία των εταιριών.

 11. avatar John From NY

  Παιδιά είναι απλό στην λεσχη που παει του είπαν ότι δοκίμασαν στην Αμερική την συνταγη και θησαύρισαν. Βάζεις μια πλατφόρμα και όποιος θέλει μπαίνει και προσφέρει εργασία περιστασιακή με 0 δικαιώματα. Ο εργοδότης πληρώνει με την ώρα και τα πολύ βασικά. Ούτε υγεία ούτε φόρους ούτε τίποτα.
  Του λενε μετα κοίτα έχεις ελλαδα πολύ καλό εργατικό δυναμικό. Γιατί να μην βάλουμε τέτοιες πλατφόρμες και να παίρνονται Έλληνες αντί για Ινδούς Πακιστανούς κλπ.;
  Από ημερομίσθια πως παμε; Κοιταχτε Ελλάδα ακόμα είναι στα 600 ευρώ τον μήνα.

  Κοίτα εμείς θα σε σπρώξουμε να βγεις αλλά θέλουμε αλλαγή νομοθεσίας ώστε να δίνουμε 20 ευρώ την ημέρα αλλά μόνο όταν δουλεύουν. Και η πλατφόρμα όπως καταλαβαίνεις θα είναι σε φορολογικό παράδεισο. Καλά και εγώ τι όφελος θα εχω;
  Εκεί είναι το μυστικό φίλε Κυριάκο. Έστω και μια ώρα να δουλέψει ένας στην πλατφόρμα εσύ τον βγάζεις απ'τους άνεργους.
  Σε 1 χρόνο θα έχεις 5% ανεργία όπως η Αμερική. Βέβαια στην Αμερικη τους κάνουμε brainwash από λύκεια τώρα και κολέγια και το έχουν δεχτεί. Ακόμα και στο Columbia προωθούμε το Gig economy.
  Τώρα ελλαδα έχεις δουλειά να κάνεις γιατί ζουν λευκοί με απαιτήσεις. Ξεκινά από τώρα να δούμε αντιδράσεις και εμείς μην φοβάστε εδώ είμαστε να βαζουμαι τον ηλίθιο Τούρκο πίθηκο να κανει επεισόδια να αποσπαμε την προσοχή του κόσμου.
  Καμία δήλωση στήριξης από πρόεδρο Αμερικής; Α Κυριάκο αυτά κοστίζουν ακριβά! Πόσο; 4 F35.
  Καλά θα βάλω στον εξωτερικων και Άμυνας κάνα δικό μας να τα κανονίσω.

  1. avatar Θανάσης_67

   Έφραψες φίλε, δεν θα μπορούσε κάποιος να το διατυπώσει καλύτερα

 12. avatar Ο εργαζόμενος

  Είναι καταπληκτικό πως αντιδρούν οι ανεπάγγελτοι κομματικοί υπάλληλοι που δεν έχουν δουλέψει ούτε μία ώρα στην ζωή τους Κουράζονται με το να βλέπουν τους άλλους να εργάζονται
  Αριστεροί ανεπάγγελτοι τεμπέληδες πάρτε χαμπάρι ότι ο κόσμος αλλάζει όπως και ο τρόπος εργασίας Υπάρχει και κατο που λέγεται internet & home office που πολύ βολικό για όσους εργάζονται και δεν τρώνε τις εισφορές στα συνδικάτα και τους φόρους άλλων

  1. avatar captain

   Εσυ που ακριβως εχεις δουλεψει με αυτο αυτο καθεστως και το ξερεις? Και καλα οποιος αντιδρα ειναι ειτε κομματοσκυλο ειτε κηφηνας του δημοσιου? Ωραιες αποψεις εχεις. Εγω λοιπον ειμαι ναυτικος και διαφωνω γιατι εγω δουλευω και 7 μερες την εβδομαδα και 30 μερες το μηνα και γνωριζω ποσο ασχημο ειναι, αλλα δεν μπορω να κανω και διαφορετικα. Οσο για τα αυξημενα εργασιακα δικαιωματα που ειπε ο Κουλης αυτα θα δοθουν αν δοθουν μεχρι να γινει καθεστως αυτος ο εργασιακος μεσαιωνας μετα θα εκφυλιστουν και τελος θα καταργηθουν. Σε οτι αφορα τις εισφορες κ.τ.λ. που υποτιθεται πως θα γλυτωσουμε θα ηθελα να ρωτησω εχεις καθολου εμπειρια απο το επιπεδο ιατρικων υπηρεσιων στο Εξωτερικο η οχι? η μηπως νομιζεις πως αυτα που βλεπεις σε σειρες τυπου ΄΄greys anatomy΄΄ ισχυουν και στην πραγματικοτητα? Και αν ισχυουν ειναι μονο για αυτους που μπορουν να πληρωσουν μιας και το Κρατος δεν δινει δεκαρα για τους υπολοιπους.

 13. avatar ic

  Ποιές είναι οι επιλογές για τις εκλογές? Ο Τσίπρας κατέστρεψε και συνεχίζει να καταστρέφει και ο Μητσοτάκης περιμένει την ψήφο για να καταστέψει οτι τυχόν έμεινε όρθιο. Ο υποκριτής Μητσοτάκης ευχόταν πρίν λίγο καιρό (δείχνοντας ότι είναι χριστιανός) Τώρα δηλώνει οτι θέλει να δουλεύουμε και τις Κυριακές ενω η χριστιανική θρησκεία λέει οτι την Κυριακή πρέπει να αφιερώνεται στο Θεό. Τελικά έχει την ίδια αντζεντα με τον Τσίπρα για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.

  1. avatar ti s

   Συμφωνώ, το θέμα είναι η Κυριακή. Δεν απέχουν τα 2 κόμματα, έρχεται η οικουμενική που ήδη συζητιέται και λένε οι προφητείες.
   Σωστή και η παρατήρηση παρακάτω κάποιου πως οι εργαζόμενοι αναγκαστικά συμφωνούν αν είναι να απολυθούν.

 14. avatar Aimilios

  μα χαζοι ειμαστε ρε παιδια να ψηφισουμε ΝΔ που πολεμαει τον εργατη ενω ο συριζα εχει δωσει συνταξεις, μισθους, παπαδες και δεν συμμαζευεται στον εργατη;;;;
  -Τι εννοειτε οτι δεν εχει δωσει τιποτα ο συριζα, απλως μονο τα εταξε;;;
  -Τι εννοειτε οτι δεν υπαρχει δωρεαν; αφου το ειπε ειναι δωρεαν για ολους!! καποιος αλλος πληρωνει
  Δεν ειμαστε χαζοι παιδια, παμε συριζα, λεφτα υπαρχουν, ολοι το ξερουνε αυτο

  1. avatar Κωστίκας

   Ρε φίλε ο Σαμαράς μας έκοψε μισθούς και επιδόματα και θέσπισε τον υπερκατώτατο και έρχεσαι και εσύ να κάνεις πλακίτσα? Επι Σαμαρά αυξήθηκαν οι εισφορές που πληρώνουμε σαν εργαζόμενοι. Η ΝΔ τα ψήφισε, το θυμάσαι ή κάνεις μόνο προπαγάνδα? Δεν είμαι υπερ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αν είναι να έρθει ο Κούλης και να με βάλει, με τον ήδη μειωμένο μισθό, να εργάζομαι 7 μέρες τότε να την βράσω την ανάπτυξη που υπόσχεται. Ανάπτυξη στις πλάτες μας γίνεται εδώ και χρόνια. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ! ΕΛΕΟΣ με τα παπαγαλάκια.

 15. avatar Μστ

  Αν αφήσουμε τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ και δούμε ξεκάθαρα τη δήλωση Κούλη με βάση το παράδειγμα παπαστράτος...ακόμη και να τηρούνται όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, σε ένα κόσμο φανταστικό και ονειρικό...σίγουρα όλα τα μικρομάγαζα και οι μικρές επιχειρήσεις δε θα αντέξουν τον ανταγωνισμό των μεγάλων...θα επιβιώσουν μόνο τα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές.!!

 16. avatar Μστ

  Πραγματικά πείτε μας στη ΝΔ...έχετε καταλάβει ότι δε βγαίνουν τα νούμερα και πάμε για άλλα 2 μνημόνια το 2020 και δε θέλετε να κυβερνήσετε..??

 17. avatar Μστ

  Ο Κούλης αν τον αφήσεις ένα 15 λεπτο να μιλάει, αρχίζει και σολάρει....πραγματικά κάνει τα πάντα για να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτοδυναμία.!!

 18. avatar Μστ

  Κούλη πόσο κουτοπόνηρος είσαι που έδωσες παράδειγμα τον παπαστράτο (με σωματείο που ανήκει στο ΠΑΜΕ)...δε σημαίνει επειδή ο παπαστράτος τηρεί τα ρεπό των εργαζομένων, το 8ωρο και πληρώνει τις αργίες, ότι και οι υπόλοιπες εταιρείες θα τηρούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων...δεν υπάρχει περίπτωση εργαζόμενος να σε ψηφίσει με τέτοιο εργασιακό ρίσκο.!!

  1. avatar ???????

   αρχιψευταρε το σωματειο ανηκη και ανηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΦΟ ΑΙΝΤΕ ΠΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ ΜΕ [ΒΡΑΒΕΙΑ] ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΕ
   ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΒΓΑΛΗ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ
   ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΧΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΒΕΣ ,ΠΛΕΟΝ PMI ΟΧΙ

   ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΗ ΓΙΝΗ ΚΑΙ ΠΗΡΕ Η PMI ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΟΧΩΝ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

 19. avatar Μστ

  Πατρίς-θρησκεία-Δουλεία

 20. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Είναι ξεπερασμένο λέει το 5νθημερο 8ωρο. Αντε συνουσιασου κουλη. [...] που τα έχεις βρει όλα έτοιμα. Έλα ρώτησε και εμάς που λουζομαστε τη "νέα εποχή" που ευαγγελιζεσαι

  1. avatar Aimilios

   α λουζεσαι εσυ μεγαλε;;;
   Διοτι οι παντες ειναι ανεργοι...
   Εσυ βεβαια το κομματοσκυλο ειναι λογικο να εισαι βολεμενος...

   1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    Ναι ρε [...] λουζομαι την "ευέλικτη" εργασία με μπλοκακι. 10 ωρο κατά μέσο όρο και κάνω και το σταυρό μου επειδή στην προηγούμενη δουλειά δουλευαμε ακόμα και 7ημερο τις περιόδους των αδειών. Αντε από εδώ βολεμένα κομματοσκυλα που τα έχετε βρει έτοιμα και ονειρεύεστε "νέες εποχές" όπου οι εργαζόμενοι θα είμαστε σκλάβοι. Θέλετε να μας πάτε 200 χρόνια πίσω

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει