Αίσθηση προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Αντώναρος, με αφορμές τις αιτιάσεις του υπουργού Οικονομικών για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Καραμανλή.

Αιχμές για τον κ. Στουρνάρα άφησε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για το ενδεχόμενο να χρειαστούν νέα μέτρα αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και αν το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης τεθεί εκτός στόχων.

«Ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, κι εγώ μένω σε αυτό», είπε ο κ. Κακαλαμάνης, για να προσθέσει με νόημα: «Αν ο κ. Στουρνάρας έχει αποφασίσει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό να μας το πει να το ξέρουμε κι εμείς…».

«Ας υπάρχει και λίγο περισσότερη σεμνότητα. Εγώ θεωρώ ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή έκαναν το καθήκον τους στο ακέραιο» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αντώναρος στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, επικρίνοντας τον κ. Στουρνάρα για τα όσα έπραξε όταν είχε αναλάβει θέσεις ευθύνης επί κυβερνήσεων Σημίτη.

«Θυμόμαστε ποιος ήταν ο ρόλος του κ. Στουρνάρα στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη, τις οποίες προσπαθεί να εξαγνίσει. Όταν αναλάβαμε το 2004, οπότε και διεκόπη ο ρόλος που είχε στις κυβερνήσεις Σημίτη ο σημερινός υπουργός Οικονομικών, θα πρέπει να θυμούνται όλοι ότι είχαν αποσταλεί πολλές προειδοποιητικές επιστολές της EUROSTAT για μαγειρεμένα στατιστικά στοιχεία», ανέφερε ο κ. Αντώναρος.

Ο «ο κ. Στουρνάρας έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτές τις κυβερνήσεις. Δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς τον ρόλο του δίπλα στον κ. Σημίτη, στον κ. Παπαντωνίου», πρόσθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ των στενότερων συνεργατών του Κώστα Καραμανλή.