Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis, απάντησε ότι έχει επιληφθεί αυτής η Δικαιοσύνη και οποιαδήποτε πολιτική ανάμιξη «είτε από τη μια πλευρά, είτε από την άλλη δεν ωφελεί ούτε την διερεύνηση της υπόθεσης ούτε την απόδοση της δικαιοσύνης».

Σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real FM ο κ. Καμμένος, κάλεσε την αντιπολίτευση «να αφήσει να διερευνηθεί η υπόθεση με νηφαλιότητα, έχοντας εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία δεν νομίζω ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια και ούτε μπορεί να παίξει πολιτικά παιχνίδια διότι (η υπόθεση) πέρασε από διάφορους βαθμούς έρευνας μέχρι να φθάσει στον φυσικό δικαστή».

Απευθυνόμενος και στην κυβέρνηση είπε να μην εκμεταλλεύεται πολιτικά μια υπόθεση η οποία «θα μπορεί να γίνει πολιτικά εκμεταλλεύσιμη μετά την τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης».

Ο Π. Καμμένος διευκρίνισε ότι η σχέση του δεν έχει διαρραγεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά με τον αναπληρωτή υπουργό, Πάνο Ρήγα, «που προσπαθεί να κατακτήσει την πολιτική ηγεσία».

Καταλόγισε δε, στον κ. Ρήγα προσπάθεια «υποσκέλισης» του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε. Αποστολάκη και προς επίρρωση της άποψής του επικαλέστηκε το γεγονός ότι στις χθεσινές δηλώσεις του απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, «εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου».

«Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αναπληρωτής υπουργός να απαντά εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, να υποκαθιστά, να καταργεί τον υπουργό» προσέθεσε.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι στις ευρωεκλογές, τις οποίες θεωρεί «πολύ σημαντικό σταθμό», οι ΑΝΕΛ θα κατέλθουν αυτόνομα και με κατεύθυνση ευρωσκεπτικιστική η οποία όμως «δεν θα ανατρέπει την Ευρώπη των εθνών-κρατών».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο διότι «η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει χρόνο».

Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι θα αλλάξουν πολλά στη χώρα σε σχέση με γεωοπολιτικές αλλαγές στις οποίες έχουν συμβάλει «κυρίως οι ΑΝΕΛ», δηλαδή, όπως εξήγησε, «στο να είναι η Ελλάδα ο κυριότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο, στενή σύμμαχος του Ισραήλ και της Αιγύπτου, στην προσπάθεια δημιουργίας μιας Μεσογειακής Ένωσης και στον πρωταρχικό στόχο της ενεργειακής εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων που θα βοηθήσουν να βγούμε από την μεγάλη οικονομική κρίση».