Τον απολογισμό της τετραετίας στην περιφέρεια της Αττικής έκανε η Δούρου

«Λειτουργήσαμε υπέρ των τοπικών κοινωνιών και όχι των παραταξιακών ή των κομματικών συμφερόντων»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
8:10
22/02/2019
Τον απολογισμό της τετραετίας στην περιφέρεια της Αττικής έκανε η Δούρου
49
loading

Απολογισμό 4ετίας της περιφερειακής Αρχής υπό τη διοίκηση της «Δύναμης Ζωής» έκανε η Ρένα Δούρου, κατά την χθεσινή ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων 2018, του περιφερειακού συμβουλίου.

Η περιφερειάρχης έδωσε έμφαση, όχι στην απαρίθμηση των έργων, αλλά στο στίγμα των πεπραγμένων μέσα από το κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο που «οικοδομήσαμε και υλοποιούμε 4,5 χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής», όπως είπε.

Πρόσημο – σημείωσε – που σφραγίζει την Περιφέρεια με δύο τρόπους: Με την αλλαγή του ηθικού υποδείγματος άσκησης διοίκησης, με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, κοινωνική λογοδοσία και παράλληλα με την υλοποίηση εκείνων των πολιτικών που αλλάζουν το πρόσωπο της Αττικής. Είτε μιλάμε για κρίσιμες υποδομές, είτε για κοινωνικές παρεμβάσεις για το καλό των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

«Λειτουργήσαμε υπέρ των τοπικών κοινωνιών και όχι των παραταξιακών ή των κομματικών συμφερόντων», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία προκατάληψη απέναντι στους δήμους «όπως συνέβαινε ως το 2014». Υπογράμμισε ότι όλες οι παρεμβάσεις που έγιναν σε υποδομές, κοινωνία, παιδεία, αθλητισμό, πολιτισμό, επιχειρηματικότητα, δεν είναι τυχαίες ή αποσπασματικές και ότι «εντάσσονται στον συνολικό, στρατηγικό μας σχέδιο για να κάνουμε την Αττική μοχλό ανάπτυξης και κρίκο κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε τον σχηματισμό της «Αττικής Ριβιέρας», με τη δημιουργία του εμβληματικού και αντιπλημμυρικού έργου στο Φαληρικό όρμο και τις παρεμβάσεις στο Μικρολίμανο και τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ.

Πρόκειται για έναν νέο υπερτοπικό πόλο ανάπτυξης με όρους κοινωνικής συνοχής, που δεν εξυπηρετεί μόνο την Αττική, αλλά συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, σημείωσε η ίδια.

Η περιφερειάρχης χαρακτήρισε «παράδοξη» την αντιμετώπιση που τυγχάνει από πλευράς μέσων ενημέρωσης το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, το οποίο «παραδίδεται εντός ολίγων εβδομάδων, προσφέροντας απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα». Παρατήρησε ότι με άλλους περιφερειάρχες το έργο θα είχε χαιρετιστεί ως κεφαλαιώδες σημασίας, ενώ σήμερα, στις περισσότερες ιστοσελίδες, «όλως τυχαίως, παρουσιάζεται ως ένα έργο που… σχεδόν γίνεται μόνο […] Ένα έργο ορφανό, επειδή τρέχουμε εμείς, η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, με το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο, το πρόσημο της Αριστεράς».

Η αντιμετώπιση αυτή «δεν μειώνει τη σημασία του έργου, αλλά εκείνους που επιχειρούν να συσκοτίσουν ένα επίτευγμα για την Αττική και τον τόπο» σημείωσε η Ρ. Δούρου και διαπίστωσε στη συνέχεια, πως τη συμπεριφορά αυτή δεν την επιδεικνύουν λίγοι άνθρωποι, αλλά «ένα ετερογενές μέτωπο, που συστηματικά βάλλει, χωρίς επιχειρήματα, ενάντια σε κάθε πρωτοβουλία και πολιτική της Περιφέρειας». Συστηματικά, συνέχισε η Δούρου, επιτίθεται με διαστρεβλώσεις και ψέματα – και αυτό γιατί ενοχλούμε, έχοντας επιλέξει να τα βάλουμε με τα μικρά και τα μεγάλα συμφέροντα. Να ξεβολέψουμε καταστάσεις».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι εκπρόσωποι των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων προέβησαν σε ολομέτωπη αντιπαράθεση, αμφισβητώντας τα έργα, τις προθέσεις και την αποτελεσματικότητα της Περιφερειακής Αρχής. Εξαίρεση αποτέλεσε ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιάννης Μοίρας, από την παράταξη που επρόσκειτο στους ΑΝΕΛ μέχρι πρότινος, ο οποίος τόνισε ότι τα έργα υποδομής, τουλάχιστον στην περιοχή του Πειραιά (Δραπετσώνα, γυναικείες φυλακές στον Κορυδαλλό, οι αναπλάσεις στην Ηετώνεια Πύλη, στο Καστράκι, στο Μικρολιμάνο, στο Σχιστό, στο Κερατσίνι, στο Πέραμα και αλλού) είναι απολύτως ορατά και σημαντικά για την αναβάθμιση της ζωής των τοπικών κοινωνιών. Ο κ. Μοίρας έκανε λόγο για «ετεροβαρή» αξιολόγηση της περιφερειάρχη από τα μέσα ενημέρωσης, συγκρίνοντας τη στάση τους με αυτήν που επιφυλάσσουν στον ομόλογο της στην Στερεά Ελλάδα, η οποία όπως είπε, είτε αποκλείεται από τα χιόνια, είτε καίγεται, «ουδείς αναζητά τον εξαφανισμένο εκλεγμένο».

Αναφερόμενος στο «ταγκό της αλληλεξάρτησης» μεταξύ της Ρ. Δούρου και της κυβέρνησης, όπως της καταλόγισαν οι πολιτικοί της αντίπαλοι, ο κ. Μοίρας επισήμανε ότι «καλά θα ήταν να αποφεύγουν την κριτική οι εκπρόσωποι των συνδυασμών που έχουν άμεση σχέση με την ΚΕΔΚΕ και ΕΝΠΕ, και που αντί να προωθήσουν προτάσεις για την βελτίωση του «Κλεισθένη», προτίμησαν να ασκήσουν χαμηλή αντιπολιτευτική αντιπαράθεση». Σχολιάζοντας τον προσδιορισμό περί «ετερογενούς μετώπου» επιθετικότητας που δέχεται η κ. Δούρου, ο ίδιος το χαρακτήρισε «συμπαγές μέτωπο, το οποίο εκπροσωπεί συστήματα εξουσίας που κυβερνούσαν λυμαίνονταν την εξουσία οδηγώντας τη χώρα στην γνωστή χρεοκοπία».

Αναφερόμενος στην καταστροφή στο Μάτι, ο Γιάννης Σγουρός είπε ότι η Περιφερειακή Αρχή «παρέδωσε καμένη γη», ενώ άλλοι περιφερειακοί εκπρόσωποι απέδωσαν ευθύνες στη Ρένα Δούρου για τα έργα στη Μάνδρα, για υποβάθμιση του ρόλου του ΠΕΣΥ, για ανεπάρκεια στη διαχείριση των απορριμμάτων, για την καθυστέρηση του αποχετευτικού δικτυού της Αν. Αττικής, για έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης κ.λ.π..

Νωρίτερα η περιφερειάρχης και πριν αναφερθεί σε αντιπροσωπευτικά έργα, είχε τονίσει ότι το κριτήριό μας ήταν και παραμένει η αντιμετώπιση προβλημάτων που έπρεπε να είχαν λυθεί εδώ και δεκαετίες, από εκείνους που και σήμερα για μια ακόμη φορά αυτοχαρακτηρίζονται «ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί». Χωρίς ονόματα, «φωτογράφισε» τους ανθυποψήφιούς της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «τους ξέρουμε καλά, γιατί είναι στα πράγματα δεκαετίες, είτε στον πρώτο, είτε στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης – και παρότι κράτησαν για χρόνια τα ηνία στον δήμο, στη Νομαρχία ή την Περιφέρεια, δεν εδέησαν να κάνουν τα στοιχειώδη: Να κάνουν αντιπλημμυρικά έργα στη βάση στρατηγικού σχεδιασμού, να διαχειριστούν τα υγρά απόβλητα της Ανατολικής Αττικής για να μην «ταξιδεύουν» ως την Ψυττάλεια. Να προχωρήσουν μια νέα, οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, ώστε να κλείσει η μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης, η Φυλή. Να εκπονήσουν ένα συνεκτικό σχέδιο προβολής του τουρισμού της Αττικής. Να προβάλουν σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα της Αττικής γης. Να στηρίξουν πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές, κτίζοντας νέες και αναβαθμίζοντας υφιστάμενες. Να καθιερώσουν τους Εορτασμούς για την Απελευθέρωση της Αθήνας από τους Ναζί, τιμώντας στην πράξη, τα πάνω από 600.000 θύματα της πατρίδας, από τον ιταλικό φασισμό και τον γερμανικό ναζισμό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

49
σχόλια
 1. avatar απολογισμό της τετραετίας στην περιφέρεια της Αττικής έκανε η Δούρου

  385 δολοφονημένοι

 2. avatar Ellraiser

  Ειναι ειρωνικο να διαβαζεις.
  Απολογισμος του εργου. !!!!
  Προκαλει οργη που το αναφερεις και μονο........

 3. avatar Αιγαλεωτης

  Μανταμ, εχετε σκεφτει που θα βρισκεστε μετα τις εκλογες?, Οχι? Κακως τοτε......

 4. avatar @RenaDourou

  Σχεδόν 5 χρόνια, αθόρυβα και δυνατά, στην Περιφέρεια δίνουμε τον αγώνα για τους πολλούς. Με περισσότερα από 1.200 έργα σε όλη την Αττική, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε τις αρχές μας. Τώρα, έχει έρθει η ώρα να χορέψουμε.
  #ΣυνεχίΖουμε #ΔύναμηΖωής[...]

  1. avatar @@RenaDourou

   Και στήνουμε και κανένα διαγωνισμό για τομογράφους από υπό πτώχευση αμερικανικές εταιρίες άμα λάχει.

 5. avatar φιλελληνας

  Η ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ !!!!! ΚΑΝΕΙ ..ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ !!! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ !!!ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ .... !!!!!!!!!!

 6. avatar ;;;;

  Κάντε τώρα και το συλλογισμό για τα χαστούκια που θα φάτε, θα ναι πάρα πολλά!!! 66

 7. avatar Τουλάχιστον παίρνετε κάνα φράγκο;

  Παρέλαση ηλιθίων τρολ! Μέσα σε τριάμισι χρόνια η κυβέρνηση και η Περιφέρεια έκαναν έργα, που δεν έγιναν σε δεκαετίες από τις κυβερνήσεις της μίζας και της συναλλαγής! Άνοιξε λίγο τα στραβά σου και θα το δεις!

  1. avatar @Παρέλαση ηλιθίων τρολ

   Παρέλαση ηλιθίων τρολ της βοθροαριστεράς, θα έλεγε ο αείμνηστος πολάκης.
   Μετά θα έπαιρνε την αρκούδα του και θα έβγαινε για μεροκάματο.

 8. avatar Ανίκανη με διδακτορικό

  (χωρίς σπουδές βέβαια) από τη μεγάλη του ΠΑΣΟΚ σχολή του Λονδίνου. Σύμβουλος του Τζοχατζό δεν ήξερε, δεν άκουγε όταν όλη η αγορά βοούσε για το καλό λάδι. Εκλέχθηκε με τακτική Αλέξη \"πιο ψεύτης πεθαίνεις\" και φάνηκε το πόσο άχρηστη είναι. Να δούμε στις εκλογές ποιόν θα πρωτοπρολάβει να προφυλάξει ο Πινόκιο. Κάποιοι θα ξεμείνουν και τότε οι αγωγές θα προχωρήσουν...

  1. avatar @Ανίκανη

   Οι τούρκοι συμφοιτητές της στο τουρκικό πανεπιστήμιο που έκανε μεταπτυχιακό, ήταν πολύ ευχαριστημένοι μαζί της.

 9. avatar Για να μην ξεχνάμε.

  Ως παλιός εργοδότης της κυρίας, προσυπογράφω ότι έχει πάνω από 1.575 ένσημα σε παλαμάκια και υπόκλισεις και επίσης έχει και 780 βαρέα και ανθυγιεινά από τα διάφορα ταξίδια στις εσχατιές της Ευρώπης και της Αμερικής οπου με συνόδευε. Αυτά για την αποκατάσταση της αληθείας.
  Μετά τιμής Άκης

 10. avatar ΞΕΦΤ.ΕΛ (Ξεφτιλισμένος Έλληνας)

  Τσίπα δεν έχεις,κυρία μου;Τόσος κόσμος πέθανε από την ανικανότητά σου.Και μας κάνεις κηρύγματα νέου στυλ διοίκησης;Μάνδρα και Μάτι είναι ο απολογισμός σου.

 11. avatar Να μας κλαίνε οι ρέγγες

  Διαλέγεις ένα σοφιστικέ γυαλί, όχι πολυ ακριβό, αλλά πάντως σοφιστικέ, να κρύβει την ημιμάθειά σου. Εξοπλίζεσαι με το απύθμενο θράσος των αριστερών, τους οποίους μια μ@λ@κι@ αφελών καραβανάδων τον Απρίλη του 1967 έκανε από θύτες, θύματα (οι Πηγάδες, ακομη αναβλυζουν αίμα και κόκαλα των αδικοσκοτωμένων από τα χέρις τους). Συλλέγεις από δω κι απο κει διάφορα σκορπια τσιτάτα, και τα βάζεις κάβα για να τα αμολάς σε κάθε περίσταση. Εκπαιδεύεις τον εαυτό σου να θεωρείς ακόμη και την απώλεια ανθρώπινων ζωών απλώς σαν \"στραβή στην βάρδια σου\". Και τσουπ! έχεις μπροστά σου μια Δούρου! Μια αριστερή Δούρου!!

 12. avatar Εicke

  Για να καταλαβετε τι μυαλο κουβαλαει αυτη η κομμουνα με το ταγαρι εξακολουθει εν ετη 2018 να κανει αναφορες στο \"Συνταγμα των Κορυσχαδων\" που ειχαν φτιαξει οι κομμουνιστοσυμμοριτες της \"κυβερνησης του βουνου\". Και κανει σχεδια για την αναπλαση του ιστορικου κεντρου της Αθηνας οπου μεσω αυτης να αναδειχθει σαν κυριο \"αξιοθεατο\" της πολης τα ελεεινα τρισαθλια γκρεμσματα των (κομμουνιστο)Προσφυγικων της Λ.Αλεξανδρας.!!!!!!!. Ειναι για ασυλο ολα αυτα τα ατομα. Και οσοι οσες τους ψηφισαν για φτυσιμο

 13. avatar Ριρίκα

  Δυστυχώς από ότι αποδεικνύεται ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας δεν έχει συνεργάτες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν ήταν κατάλληλοι στο να οργανώνουν ¨διαμαρτυρίες¨προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την εξουσία, αλλά έως εκεί. Από εκεί και μετά κανένας αξιόλογος συνεργάτης του δεν έχει να δείξει έργο αντάξιο ενδεχομένως των προσδοκιών του ιδίου. Μάλιστα κάποιοι από τους υπουργούς, τους συμβούλους και τους διάφορους του περιβάλλοντός του, έχουν προκαλέσει θυμηδία, αρνητικά σχόλια αλλά και απόγνωση στην πλειονότητα από ότι φαίνεται των Ελλήνων πολιτών. Οι περισσότεροι δεν έχουν την διακριτική ευχέρεια να εκτιμήσουν μέχρι ποιου σημείου πρέπει να φθάσει η προσπάθειά τους να γίνουν αρεστοί. Η έλλειψη συνεργατών αποδεικνύεται και από τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν στον τελευταίο ανασχηματισμό. Οι κίνδυνοι για το παρόν και το μέλλον της χώρας είναι εξαιρετικά μεγάλοι και οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν.

 14. avatar Χαριτοδιπλωμένος

  δεν μπορεί ρε παιδιά η Ρένα να έχει ευθύνες. Ξέρετε τι έκαναν οι προηγούμενοι. Την πολέμάνε τα βοθροκάναλα της διαπλοκής. Άσε που η Ρένα το είχε πει ευθαρσώς αν δεν τα κάνω θα παραιτηθώ. Παραιτήθηκε? Όχι! Άρα αυτό από μόνο του σημαίνει ότι τα έκανε, και τις μελέτες και τα έργα.Αν τώρα αυτοί πνιγήκανε, τότε θα φταίνε οι ίδιοι που δεν ήξεραν μπάνιο, ή που δεν έφυγαν έγκαιρα από τα σπίτια τους. Αφού το λέμε συνέχεια στο κόμμα, ότι και να κάνουμε εμείς ή άλλοι έχουν κάνει χειρότερα και για σαράντα χρόνια. Το καταλάβατε ή να κάνω και κακά μου???

 15. avatar φάτε, τρωκτικά

  Φεύγουν και αφηνουν πισω τους εκατόμβη νεκρών , προδοσίες χρέος μια χώρα κατεστραμμένη. να θυμίσουμε πως η Δούρου με τον Τσίπρα μία εβδομάδα μόλις μετά την τραγωδία με τους 100 νεκρούς στο Μάτι διασκέδαζαν και γελούσαν λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα στην περιοχή του Λαυρίου . Απάνθρωποι και αναίσθητοι μόνο για το χρήμα

 16. avatar Συριζάκιας

  Η συντρόφισσα ξεκαθάρισε ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Επίσης για ότι συμβεί από εδώ και πέρα θα φταίνε οι επόμενοι. Η έρευνα συνεχίζεται και θα ριχτεί άπλετο φως, γιατί εμείς ήρθαμε για να τα ξεσκεπάσουμε όλα.

 17. avatar Αισχίνης

  \"Θα πάτε την χώρα 500 χρόνια πίσω\", είχε πει στον Κασιδιαρη πριν αυτός ρίξει τα νερά και τα χαστούκια. Τελικά ποιος πήγε την χώρα 500 χρόνια πίσω Ρενακι?? Το επονομαζομενο συνταγματικό τόξο?? Όσο θα ψηφίζουμε τέτοια άτομα( ασχέτως κόμματος ή παράταξης που πιστεύει ο καθένας), που με παπατζιλικια, επιχειρήματα εσείς - εμείς και ηθική ανυπαρξία προσπαθούν για το προσωπικό τους βόλεμα και των ημετέρων τους, αυτά και χειρότερα θα έχουμε. Όταν θα αρχίσουμε να κάνουμε την ερώτηση, και ποιος είσαι εσύ που θα σε ψηφίσω και τι έχεις κάνει στην ζωή σου, τότε θα είναι μια αρχή!!

 18. avatar Fake News

  οι πνιγμένοι στην Μάνδρα και οι καμμένοι στο Μάτι, Fake News τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά... Real News τα γηπεδάκια 5χ5 και ένα ισόγειο που έγινε βρεφονηπιακός σταθμός. Μας κοροϊδεύει μπροστά στην μούρη μας. Αλλά αφού βρίσκει και τα κάνει, καλά κάνει.

 19. avatar Τα θυμάστε αυτά?

  Το 2014 δήλωνες ότι χρειάζεται 6 μήνες για τα αντιπλημμυρικά στη Μάνδρα Αττικής όταν περιφερειάρχης ήταν ο Γιάννης Σγουρός.Μετά όταν πήρες καρέκλα τα αντιπλημμυρικά πήγαν πακέτο με το σκίσιμο των μνημονίων..

 20. avatar ΔΓ / ΔΑ

  Κατηγορώ για 123 νεκρούς συνολικά, αποτέλεσμα και της δικής σας τραγικής ανικανότητας και ανεπάρκειας. Ασχοληθείτε καλύτερα με κανένα άλλο διορισμό οικείου σας, όσο προλαβαίνετε.
  Εκεί φαίνεται να τα πηγαίνετε πολύ καλύτερα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει