Για προκλητική κίνηση από πλευράς Τουρκίας, έκανε λόγο ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την επικήρυξη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών από τη γειτονική χώρα. Παράλληλα, μίλησε για μια «κακά προετοιμασμένη επίσκεψη» από ελληνικής πλευράς, με τον Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, προσκεκλημένος από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Μετά το μπαράζ των χθεσινών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας και τις άκρως προβληματικές δηλώσεις του εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας, η Άγκυρα πριν λίγο προχώρησε σε νέα προκλητική κίνηση που υπονομεύει την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, πριν ακόμη αυτή ξεκινήσει», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ ανέφερε ότι η Τουρκία επικήρυξε τους οκτώ στρατιωτικούς, αγνοώντας επιδεικτικά τις τελεσίδικες αποφάσεις τής ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης που τους έχει χορηγήσει άσυλο.

«Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε πολύ γρήγορα. Η επίσκεψη αυτή είναι, από ελληνικής πλευράς, κακά προετοιμασμένη και μόνο κακούς οιωνούς φέρνει για τα ελληνικά συμφέροντα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστια εθνική ευθύνη», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Κουμουτσάκος.