Την ημέρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται την Τουρκία, η Άγκυρα ανακοινώνει μια σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση των οκτώ στρατιωτικών που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη του ΣΚΑΪ, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επικήρυξε με 700.000 ευρώ τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα, είχαν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, 12 φυγάδες πρώην στρατιωτικοί εντάχθηκαν στη λίστα με τους καταζητούμενους τρομοκράτες. Ανάμεσά τους και οι οκτώ που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, όπως σημειώνει η Hurryiet.

Ο τομέαρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, με ανάρτηση του στο Twitter εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την τουρκική προκλητικότητα. «Είχα προειδοποιήσει να μη πάει αδιάβαστος ο κ. Τσίπρας στην Τουρκία, γιατί ο κ. Ερντογάν θα βάλει τα πάντα στο τραπέζι, από τη Συνθήκη Λοζάνης. Λίγες ώρες πριν φτάσει ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο Τούρκος Πρόεδρος επικήρυξε τους 8 στρατιωτικούς. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» έγραψε ο κ. Κικίλιας.