«Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε χωρίς κανένα δισταγμό μπροστά και να αφήσουμε πίσω τις σειρήνες του λαϊκισμού και της παραπλάνησης», τόνισε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, χαρακτηρίζοντας τον προϋπολογισμό του 2013 ως τον «κρισιμότερο», από τότε που η Ελλάδα μπήκε σε συνθήκες δανεισμού.

«Η Ελλάδα κάνει το καθήκον της με οδυνηρές αποφάσεις. Πρέπει και η Ευρώπη να κάνει το καθήκον της», σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2013, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα του τουρισμού. «Ο τουρισμός μπορεί, μέσα στο 2013, με ελάχιστους έστω πόρους, να αποτελέσει τον καταλύτη για την αντιμετώπιση της κρίσης», είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε δε, ότι «μέσα σε ένα περιβάλλον παρατεταμένης ύφεσης, ολοένα αυξανόμενης ανεργίας και κοινωνικής αστάθειας, έχουμε την ευθύνη να πάρουμε τις αποφάσεις αυτές, που θα συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της ελληνικής οικονομίας».

Ανέφερε, επίσης, ότι «με την σημερινή μας ψήφο αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εικόνα και την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό. Δίνουμε μια μάχη αξιοπιστίας και στην Ευρώπη και στους Έλληνες πολίτες. Η Ελλάδα κάνει το καθήκον της, προχωρά μπροστά. Με οδυνηρές αποφάσεις δίνει τη μάχη με εγχώριες δυνάμεις της οπισθοδρόμησης. Είναι όμως ώρα και για την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της».

Καταλήγοντας, κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε ότι «με αυτόν τον προϋπολογισμό στηρίζουμε αυτή την κρίσιμη εθνική προσπάθεια χωρίς κοντόφθαλμους τακτικισμούς. Είναι μια προσπάθεια που μας χρειάζεται όλους και όλες. Χρειάζεται καθημερινός αγώνας και πίστη, να πάρουμε την τύχη της χώρας στα χέρια μας».