«Ο κ. Τσίπρας όντως “κατοικεί στα λόγια του”. Μόνο που αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας την έκθεση του ΟΟΣΑ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η ΝΔ προσθέτει: «Αυτήν που βιώνουν οι πολίτες και επιβεβαιώνει η σημερινή έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία αναδεικνύει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στους έμμεσους φόρους, δηλαδή τους πιο άδικους».

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, στην περίοδο από το 2007 έως το 2017, η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση φορολογικών εσόδων μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, από το 31,2% στο 39,4% του ΑΕΠ, ενώ άλλες πέντε χώρες – Γαλλία, Ιαπωνία, Μεξικό, Ολλανδία και Σλοβακία – κατέγραψαν αυξήσεις μεγαλύτερες από 3 ποσοστιαίες μονάδες. Με βάση τα τελικά στοιχεία για τα φορολογικά έσοδα του 2016, οι μεγαλύτερες αυξήσεις (σε σχέση με το 2015) σημειώθηκαν στην Ισλανδία (15,3 ποσοστιαίες μονάδες), την Ελλάδα (2,3), την Ολλανδία (1,4), τη Λετονία (1,) και την Κορέα (1,1). Τις μεγαλύτερες μειώσεις κατέγραψαν η Αυστρία (0,9 ποσοστιαίες μονάδες), το Βέλγιο (0,7) και η Ιταλία (0,5).