Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε χθες μετά τη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς πως «τα νούμερα δεν βγαίνουν αν δεν σπάσουμε αυγά» και προειδοποίησε παράλληλα ότι η αναζήτηση για το πρόγραμμα περικοπών των 11,6 δισ.ευρώ θα συνεχισθεί εντατικά μέχρι το τέλος Αυγούστου, ώστε να εξευρεθεί το καταλληλότερο μίγμα των επιμέρους μέτρων.

Σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφτεί τον κο Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών στις 16.00 το απόγευμα, προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για την πορεία των μέτρων ύψους 11,5 δις ευρώ.

Ο κος Στουρνάρας εξήγησε ότι δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης, είναι αδύνατο να μην θιγούν μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και να μην μειωθεί το προσωπικό στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών για να προσεγγισθεί ο στόχος των 11,6 δισ. ευρώ, πρέπει να εξασφαλισθεί εξοικονόμηση 5 δισ. ευρώ από το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πράγμα που ισοδυναμεί σχεδόν με το 50% της προσαρμογής.

Από την πλευρά τους ο Φώτης Κουβέλης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τάχθηκαν κατά της εφεδρείας.