Την υποψηφιότητά του για τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε σήμερα, από την Πάτρα, ο βουλευτής Αχαΐας και πρώην υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος.

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο κ. Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι «οραματίζομαι ένα κόμμα ανοιχτό σε όλη την Ελλάδα, ανάχωμα και φωνή της λαϊκής συνείδησης, ένα κόμμα λειτουργικό, ζωντανό, ακόμα πιο δραστήριο». Επίσης, όπως πρόσθεσε, θέλει «ένα κόμμα που δεν θα απολογείται απλώς έναντι της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά θα αντιπροτείνει και θα ζητά διορθωτικές κινήσεις, θα συσπειρώνει την βάση και θα είναι σε άμεση επαφή με το λαό».

Αναφερόμενος ο Νίκος Νικολόπουλος στις σχέσεις κόμματος και κυβέρνησης σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία, ειδικά σήμερα, οφείλει να προσδιορίσει επακριβώς την σχέση μεταξύ κόμματος και κυβέρνησης» και πρόσθεσε: «Άποψή μου είναι πως το κόμμα, όταν είναι στη κυβέρνηση, θα πρέπει να λειτουργεί ακόμα πιο δραστήρια, διατηρώντας την δική του αυτοδυναμία και το δικαίωμα έκφρασης άποψης, αφού αυτό εκφράζει την φωνή της βάσης, την οποία και πρέπει να μεταφέρει προς τη κυβέρνηση».

Κατά συνέπεια, συμπλήρωσε ο Νίκος Νικολόπουλος, «κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν μπορεί να χαράσσει πολιτική ερήμην της βάσης, αλλά επειδή κάθε κυβερνητικό στέλεχος έρχεται ‘πρόσωπο με πρόσωπο’ με την αλήθεια και τις ανάγκες της χώρας, οφείλει να τροφοδοτεί αυτή την αλήθεια στην βάση, συνδιαμορφώνοντας την ακολουθούμενη πολιτική». Ακόμη διατύπωσε την πρόταση, ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής να εκλέγεται πλέον από το Συνέδριο του κόμματος.

Στο μεταξύ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τον αν θα ψηφίσει στην Βουλή νομοσχέδια που αφορούν περιορισμό δαπανών, υπογράμμισε: «εγώ δεν θα ψηφίσω μέτρα, που δεν είχαμε εξηγήσει και συμφωνήσει με το ελληνικό λαό, πριν από τις εκλογές».

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Αχαΐας ανέφερε ότι «τον τελευταίο καιρό δέχομαι από μερίδα του Tύπου αήθεις επιθέσεις, με σαφή πολιτική στόχευση» και πρόσθεσε πως κατέθεσε έγκληση κατά κυριακάτικης εφημερίδας.