Το «ευχαριστώ» στους φίλους της Ελλάδας για τη συμπαράσταση

Πλήρης ενημέρωση σε διπλωμάτες για την αποστολή αρωγής


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:05
25/07/2018
Το «ευχαριστώ» στους φίλους της Ελλάδας για τη συμπαράσταση
loading

«Θερμότατες ευχαριστίες» εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών «για ακόμη μία φορά στους φίλους και εταίρους της Ελλάδας για την άμεση ανταπόκρισή τους και την προσφορά εθνικών ιπτάμενων και επίγειων μέσων, καθώς και ανθρώπινου δυναμικού, για την κατάσβεση των πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική».

Το υπουργείο Εξωτερικών ευχαριστεί «ιδιαίτερα τα μέλη της ελληνικής ομογένειας, όπως και τους απλούς αλλοδαπούς πολίτες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους και εκδήλωσαν την πρόθεση να προσφέρουν υλικά πρώτης ανάγκης και χρηματική ενίσχυση για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών».

Παράλληλα, ενημερώνει ότι τα στελέχη των διπλωματικών αρχών της Ελλάδας στο εξωτερικό θα παρέχουν πλήρη ενημέρωση για τον προσφορότερο τρόπο και συντονισμό της αποστολής σχετικής αρωγής, ενώ ανάλογη ενημέρωση έχει γίνει και προς τις εδώ ξένες πρεσβείες.

Αναφέρει επίσης ότι η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί στενά την πορεία ενίσχυσης της χώρας μας από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η Ελλάδα, υπογραμμίζει τέλος το ΥΠΕΞ, «θα συνεχίσει να προωθεί και να υποστηρίζει τις αναγκαίες προτάσεις για την ενίσχυση των ευρωπαϊκών δομών Πολιτικής Προστασίας, αλλά και την υιοθέτηση πολιτικών από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης και άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστροφές».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει