Περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα προτείνει η Χρυσή Αυγή

Κατέθεσε Πρόταση Νόμου στη Βουλή


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:34
16/07/2012
Περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα προτείνει η Χρυσή Αυγή
95
loading

Πρόταση Νόμου για τη μείωση στο ελάχιστο των κρατικών χρηματοδοτήσεων προς τα κόμματα, κατέθεσε η Χρυσή Αυγή.

«Στόχος μας είναι η οριστική κατάργηση αυτής της δαπάνης, για την οποία όμως απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση», αναφέρεται σε δελτίο τύπου του κόμματος, όπου επισημαίνεται ότι «μέχρι τότε τα χρήματα που λαμβάνει η Χρυσή Αυγή από τα κρατικά ταμεία θα επιστρέφονται στον ελληνικό λαό, κυρίως ως κοινωνικό έργο, συσσίτια για απόρους, ανέργους και πολύτεκνους συμπατριώτες μας».

Με την Πρόταση Νόμου, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προτείνουν να μειωθεί κατά τα 4/5 η οικονομική ενίσχυση των κομμάτων από το κράτος και δεσμεύονται ότι θα ζητήσουν στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει την κρατική χρηματοδότηση στα κόμματα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, «τα κόμματα θα πρέπει να βασίζονται πρώτα από όλα στις αρχές τους και να επιδιώκουν την υλοποίηση ουσιαστικών πολιτικών ιδανικών. Κινητήριος δύναμη τους θα πρέπει να είναι η ενεργός συμμετοχή των μελών τους στη λειτουργία αυτών.

Σε διαφορετική περίπτωση, μετατρέπονται σε οργανισμούς που αποσκοπούν στην πατρωνία δημόσιων αξιωμάτων, δηλαδή, έχουν ως στόχο να αναδείξουν τον επικεφαλής τους στην ηγετική κρατική θέση (π.χ. ως πρόεδρο ή πρωθυπουργό), έτσι ώστε αυτός να ανταμείψει, στη συνέχεια, τους πιστούς του με τη διανομή σε αυτούς των υπόλοιπων κρατικών θέσεων».

Απόσπασμα από την πρόταση νόμου:

Τα κόμματα αποτελούν κυρίαρχο παράγοντα της πολιτικής ζωής της χώρας. Βεβαίως, τα κόμματα δεν είναι αναγκαστικοί σχηματισμοί, αλλά εναπόκειται στη βούληση ομάδων πολιτών να ιδρύσουν κόμμα.

Τα κόμματα θα πρέπει να βασίζονται πρώτα από όλα στις αρχές τους και να επιδιώκουν την υλοποίηση ουσιαστικών πολιτικών ιδανικών. Κινητήριος δύναμή τους θα πρέπει να είναι η ενεργός συμμετοχή των μελών τους στη λειτουργία αυτών.

Σε διαφορετική περίπτωση, μετατρέπονται σε οργανισμούς που αποσκοπούν στην πατρωνεία δημόσιων αξιωμάτων, δηλ. έχουν ως στόχο να αναδείξουν τον επικεφαλής τους στην ηγετική κρατική θέση (π.χ. ως Πρόεδρο ή Πρωθυπουργό), έτσι ώστε αυτός να ανταμείψει στη συνέχεια τους πιστούς του με τη διανομή σ’ αυτούς των υπόλοιπων κρατικών θέσεων.

Τα κόμματα υπάρχουν για να υπηρετούν το Λαό και όχι για να υπηρετούνται από αυτόν. Συνεπώς, είναι εσφαλμένο να επιβαρύνεται υπέρμετρα ο φορολογούμενος, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η λειτουργία γιγαντιαίων κομματικών μηχανισμών.

Στη διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 29 του ισχύοντος Συντάγματος, προβλέπεται το δικαίωμα των κομμάτων στην οικονομική τους ενίσχυση από το Κράτος.

Η χρησιμοποίηση του όρου «ενίσχυση», και όχι γενικά «χρηματοδότηση», υποδηλώνει ότι το Κράτος συμμετέχει επιβοηθητικά στην κάλυψη ενός μέρους των δαπανών των κομμάτων, οι οποίες πρέπει κατά τα λοιπά να χρηματοδοτούνται από «ίδιους πόρους» των τελευταίων, δηλαδή βασικά από εισφορές φίλων και μελών (ή από την περιουσία του κόμματος, αν υπάρχει).

Από τα τέλη του έτους 2009 η Ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από μία πολύ έντονη οικονομική κρίση, η οποία μάλιστα φαίνεται ότι θα έχει μακρά διάρκεια και θα επιφέρει βαθιές μεταβολές στις δομές αυτής. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια είναι προκλητικό να διατηρείται η οικονομική ενίσχυση των κομμάτων από το Κράτος στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή πρεσβεύει την πλήρη κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων από το Κράτος.

Όμως, η παρ. 2 του άρθρου 29 του Συντάγματος, όπως ισχύει σήμερα, δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Για να προταθεί η πλήρης κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης, θα πρέπει να αναθεωρηθεί η ως άνω διάταξη του Καταστατικού Χάρτη της Πολιτείας.

Περαιτέρω, αναθεώρηση του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει πριν περάσει πενταετία από την περάτωση της προηγούμενης, εν προκειμένω πριν το έτος 2013.

Για τους λόγους αυτούς, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή καταθέτει πρόταση νόμου για τον ουσιαστικό περιορισμό (κατά τα 4/5) σε πρώτη φάση της οικονομικής ενίσχυσης των κομμάτων από το κράτος και δεσμεύεται εν συνεχεία να ζητήσει στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει την κρατική χρηματοδότηση στα πολιτικά κόμματα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

95
σχόλια
 1. avatar maria

  Επιπροσθέτως, θα ψηφίσει η Χ.Α. την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου ή οτιδήποτε προτείνεται από αριστερά κόμματα θα απορρίπτεται και θα καίγεται στο πυρ το εξώτερο ? Έτσι για να ξέρουμε τι πρεσβεύουν και τι όχι τελικά.

 2. avatar maria

  Και μετά από που θα χρηματοδοτούνται τα κόμματα, για να καταλάβουμε ?Ας μας πει η Χ.Α από που θα χρηματοδοτείται η ίδια, διότι προφανώς , για να ζητά κάτι τέτοιο, έχει ήδη το δικό της χρηματοδότη.Ας μας πει λοιπόν ποιος είναι ο χρηματοδότης της, Έλληνας, Ευρωπαίος, Αμερικάνος? Να ξέρουμε ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούνται στην Ελλάδα από τη Χ.Α., διότι όλα αυτά με τις ψευτοφιλανθρωπίες , τις οποίες διατυμπανίζουν, δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια των πολιτών .Δεν πιστεύω λέξη και πράξη από όσα κάνετε.

 3. avatar MPEKATSOSKYLO

  ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ................ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ????? ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΠΡΙΝ ?????????????? ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΩ Χ.Α. ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ !!!!!!

 4. avatar alexandergreek

  Καλή η πρότασή τους, αλλά τότε... απο πού θα χρηματοδοτούνται τα κόμματα; Θα πρότεινα επιπρόσθετα να υπάρχει μόνιμος εισαγγελικός έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων, των δαπανών, των στελεχών, των αδικαιολόγητων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων κλπ, ώστε να αποφευχθεί η εξωθεσμική χρηματοδότηση, η διαπλοκή, η συναλλαγή των κομμάτων με το κεφάλαιο.

 5. avatar alex

  ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ
  ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ?

 6. avatar Duke

  Περίεργο που μόνο η ΧΑ το πρότεινε αυτό.
  Λέτε να το εννοούν όταν λένε ότι αγαπάνε την Ελλάδα;

  1. avatar σουπιά

   Το προτειναν, γιατι ξερουν οτι δεν θα περασει. Ποιος βολευτης θα το ψηφισει;

   1. avatar traderell

    από τις απαντησεις σου καταλαβαινω το ιδεν ειναι τυχαιο το ψευδονυμο που επελεξες να σε εκπροσωπει.

    1. avatar σουπιά

     σπιρτο μου εσυ, σε παραδεχομαι.
     ασε πρωτα να ρθει στη βουλη ο νομος, να δουμε ποιος θα τον ψηφισει και τα ξαναλεμε. εδω θα ειμαστε.

 7. avatar sirjohn(GR)

  Καλο θα είναι να κρίνουμε τις προτάσεις και κατα πόσο συμφωνουμε με αυτές και οχι το απο που προέρχονται.. Αλλωστε η υλοποίηση των προτάσεων η οχι είναι που αποδίδει τον χαρακτήρα της εκάστοτε πολιτικής παράταξης. Προσωπικα επιλεγω να κρίνω με γνώμονα του τι κάνεις και οχι του ποιος εισαι. Αλλωστε το τι κάνεις προσδιορίζει και το ποιος είσαι..Η μήπως κάνω λάθος?

 8. avatar adonis manolidis

  ΟΙ ΙΚΕΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΤΩΝ Χ.Α. ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ.

  1. avatar alex

   ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ.ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΥΛΟ ΣΟΥ.ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΦΕΡΕΙΣ?

  2. avatar ax_koula

   άλλοι στέκονται προσοχή στους γερμανούς και στην τρόικα.

   1. avatar traderell

    Η Χρυση Αυγη ποτε δεν ηταν κετης κανενός.
    Οπως λεει και η Κουλα, ΑΛΛΟΙ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ στους Γερμανους!
    Ποιοι? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ!

 9. avatar traderell

  «Άγνωστοι» έκαψαν ελληνική σημαία στην Σύρο!
  Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 - 17:17
  Αναρχοκομμουνιστές ή αλλοδαποί;
  Η είδηση έρχεται από την Σύρο: «άγνωστοι», λοιπόν, δράστες τις νυχτερινές ώρες της 14ης Ιουλίου, πυρπόλησαν την ελληνική σημαία πάνω στον ιστό της, που βρίσκεται έξω από το Ταχυδρομείο της Σύρου, επί της οδού Πρωτοπαπαδάκη. Παρόμοιο περιστατικό με πυρπόληση ελληνικής σημαίας είχαμε και παλαιότερα στο νησί, και πάλι με «άγνωστους» δράστες[..] Σε κάθε περίπτωση, οι δράστες δε μπορεί να παραμένουν «άγνωστοι» για πολύ. Να συλληφθούν και να οδηγηθούν εκεί που πρέπει! Είναι απαίτηση των ψυχών όλων όσων πολέμησαν και θυσιάστηκαν γι’ αυτήν την σημαία, γι’ αυτήν την πατρίδα!

 10. avatar traderell

  .....συνεχεια
  Επίσης, παρατίθενται στοιχεία για την πιο βαριά εγκληματικότητα, όπως π.χ. οι ληστείες μετά φόνου. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία, το 52,46% των συλληφθέντων για ληστεία μετά φόνου ήταν «κακόμοιροι οικονομικοί μετανάστες», ενώ Έλληνες ήταν το 11,48%. Υπάρχει βεβαίως κι ένα μεγάλο ποσοστό τέτοιων υποθέσεων (36%) που έμειναν ανεξιχνίαστες, οπότε σίγουρα τα ποσοστά των «κακόμοιρων κ.τ.λ.» θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα!
  Την «πρωτιά» στις ληστείες μετά φόνου την έχουν οι Αλβανοί, με 23% και ακολουθούν οι Βούλγαροι με 9,5%.
  Τα συμπεράσματα δικά σας!

 11. avatar traderell

  Στοιχεία-σοκ για την εγκληματικότητα
  Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 - 18:34
  Σοκαριστικά στοιχεία για την αλματώδη αύξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα του Μνημονίου και τον πρωτεύοντα ρόλο που παίζουν σ’ αυτήν οι «κακόμοιροι οικονομικοί μετανάστες», παρουσίασε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», βασιζόμενη σε στοιχεία του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ!
  Έτσι, λοιπόν, καθημερινώς σημειώνονται μόνο στην περιοχή της Αττικής τουλάχιστον 35 διαρρήξεις την ημέρα και πάνω από χίλιες το μήνα! Μιλάμε βεβαίως γι’ αυτές που αναφέρονται στην Αστυνομία, γιατί σε πολλές περιπτώσεις τα θύματα δεν τις αναφέρουν, αφού δεν πιστεύουν ότι θα πιαστούν οι δράστες. Σε υψηλότατα επίπεδα βρίσκονται και οι ένοπλες ληστείες στα σπίτια ανυποψίαστων Ελλήνων. Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2012 οι ένοπλες ληστρικές επιθέσεις που σημειώθηκαν ήταν 414, ενώ το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους (2011) έγιναν περίπου οι μισές (265).
  συνεχεια.....

  1. avatar Θα τρελαθω

   Καλα τα λες,αλλα η λυση ΧΑ,δεν λεει ουτε γι αυτο!
   Γνωστο το προβλημα,λαθος κομμα!
   Μολις αλλαξατε πολιτικη,και ασχοληθειτε σοβαρα με τα υπολοιπα προβληματα του Ελληνικου λαου,και αλλαξατε και ιδεολογια,και νοοτροπια,τοτε κατι γινεται!
   Πατριωτης ειναι και ο Καμμενος ,και εχει και προγραμμα σοβαρο,και για τους λαθρο,και για ολα!
   Ξερεις δεν εχει μονοπωλιο στον πατριωτισμο,η ΧΑ,το ιδιο και περισσοτερο υπαρχουν και αλλου!

   1. avatar traderell

    Ο πατριωτισμος αποδεικνυεται με ΠΡΑΞΕΙΣ και όχι με λογια!

 12. avatar KATRAM

  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΗ ΔΟΥΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ Η ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ

 13. avatar Σκυλοπνιχτρης

  ΟΧΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

 14. avatar σουπιά

  Αχαχα, αφου ξερετε, οτι δεν θα περασει, γι αυτο το φερνετε. Οπως και το ΚΚΕ, που θα φερει νομο για καταργηση του Μνημονιου. Λες και υπαρχει περιπτωση, η κυβερνηση των Τριο Στουτζες να αφησει να περασει κατι τετοιο.
  παρολε, παρολε, παρολε...

  1. avatar nikos xasapis

   Γιατί δεν το προτείνει Kai ο τσίπρας? Άντε χάσου κουμούνι

   1. avatar σουπιά

    Φοβερο ΑιΚιου και ακομα πιο φοβερο επιχειρημα.Αν εσυ καιγεσαι για τον τσιπρα , εγω δεν..., τρεχα να τον ρωτησεις ο ιδιος. Οσο για το κουμουνι, εχω πεσει κατω απο τα γελια.

 15. avatar Θα τρελαθω

  \"Η χρησιμοποίηση του όρου «ενίσχυση», και όχι γενικά «χρηματοδότηση», υποδηλώνει ότι το Κράτος συμμετέχει επιβοηθητικά στην κάλυψη ενός μέρους των δαπανών των κομμάτων, οι οποίες πρέπει κατά τα λοιπά να χρηματοδοτούνται από «ίδιους πόρους» των τελευταίων, δηλαδή βασικά από εισφορές φίλων και μελών (ή από την περιουσία του κόμματος, αν υπάρχει).\"
  ΚΑΛΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ!
  Σαν ιδεα ακουγεται καλη,αλλα αν το σκεφτουμαι καλυτερα...
  Απο την μια καλο,να μην παιρνουν,τα μεγαλα κομματα ,λεφτα για να βολευουν τους δικους τους,και να κανουν προπαγανδα!
  Απο την αλλη κακο,γιατι ουσιαστικα,αποκλειει τα μικρα κομματα,που δεν εχουν ισχυρους φιλους και μελη,να αντεξουν,και υποχρεωτικα θα κλεισουν!
  Δυσκολο ενα κομμα,νεοσυστατο,να εχει και δικια του επιχειρηση!
  Αρα με αυτο,απο την μια γλυτωνουμε καποια χρηματα,απο τον κρατικο κορβανα,και απο την αλλη φιμωνονται οι μικρες και ανεξαρτητες φωνες!
  Πρακτικα ομως,τα μεγαλα κομματα,ευκολα θα βρουν αλλου στηριξη,εκει που βρισκουν παντα,σε \"μεγαλους\",ενω τα μικρα οχι!
  Αρα θα μεινουν μονο τα υπαρχοντα ισχυρα,εσαει!

  1. avatar TimTheEnchanter

   Συμφωνώ κατ\' αρχήν, νομίζω, όμως, ότι και η κρατική χρηματοδότηση είναι βαθμωτή, δηλ. περισσότερα χρήματα παίρνει η ΝΔ ως πρώτο κόμμα, λιγότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, λιγότερα το ΠΑΣΟΚ κ.ο.κ. Άρα, υιοθετώντας το δικό σου σκεπτικό, φαίνεται πως η χρηματοδότηση των κομμάτων ενισχύει την τάση \"συντήρησης\" του πολιτικού status qvo, κάτι το οποίο, προσωπικά, δεν με εκπλήσει. Πέρα από τις σκέψεις που μπορεί να συνοδεύουν μια τέτοια διαπίστωση, επιμένω (όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμά μου) ότι το θέμα αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό, αλλά εμείς το θεωρούμε, όντας πολιτικά νεογνά, που -αφού η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, πριν 2-3 χρόνι διατεινόταν περήφανα ότι δεν ασχολείται με την πολιτική - συνειδητοποιούμε ξαφνικά ότι η πολιτική μας αφορά και είμαστε έτοιμοι να καταπιούμε αμάσητο ότι μας σερβίρουν.

   1. avatar ArisPs

    Τιμ καιρό είχα να δω σωστή χρήση του κατ αρχήν.

   2. avatar Θα τρελαθω

    Μα δεν ειπα οτι το σημερινο καθεστως ειναι τιμιο!
    Απλα ολοτελα,θα γινει πιο επικινδυνο!
    Οπως στις ΗΠΑ,οπου ο καθε γερουσιαστης,ειναι υποχρεωμενος να εχει σπονσορες,με τις αναλογες \"υποχρεωσεις\" ,ετσι και εδω,πλεον η πολιτικη επιβιωση ενος κομματος,ακομα και αν δεν το θελει,θα εξαρταται,απο τους χρηματοδοτες!
    Απλα ενω τωρα μενουν κρυφοι για καποιους (καλα τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια),ετσι θα γινει επισημο!
    Καλη σαν ιδεα,γιατι το ειχαν παρακανει,αλλα θαβει καθε νεο ανθρωπο,ενα νεο κομμα,που θελει να ασχοληθει με την πολιτικη,εξαρχης \"εξαρτωμενο\"!
    Τιμιοτερο λοιπον συστημα ενισχυσης των κομματων,και απολυτη διαφανεια στα οικονομικα ολων των κομματων!
    Να μαθουμε πως ανυπαρκτα μεχρι χτες κομματα,γινανε πιο οργανωμενα απο τα παραδοσιακα,χωρις την παραμικρη ενισχυση!
    Και φυσικα,να μαθουμε τοσα χρονια,τα κομματα που ηταν στην βουλη,πω διαχειριστηκαν τα χρηματα του Ελληνικου λαου,και αν ειχαν και \"αλλες πηγες\"!
    Εκτος αν γινει κατι πιο απλο!
    Ισο χρονο ολα τα κομματασατα καναλια,και να σταματησει η χρηματοδοτηση!
    Αλλα ποιος θα υποχρεωσει τους καναλαρχες γι αυτο,οταν η προπαγανδα ειναι το τελευταιο ατου,ενος συστηματος?

 16. avatar traderell

  Η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση μας ήρθε από την εταιρεία ΚΑΠΑ RESEARCH και τα αποτελέσματα αυτής στην ερώτηση «τι θα ψηφίζατε αν είχαμε σήμερα εκλογές» είναι τα κάτωθι: ΝΔ 23,6%, ΣΥΡΙΖΑ 20,7%, ΠΑΣΟΚ 11,1%, Χρυσή Αυγή 7,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4%, Δημοκρατική Αριστερά 5,7%, ΚΚΕ 4,8%... Όπως παρατηρείτε, το μόνο κόμμα που έχει αύξηση των ποσοστών του σε σχέση με τις πρόσφατες εκλογές είναι η Χρυσή Αυγή, που περνάει στην 4η θέση.
  Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε πως τα συγκεκριμένα αποτελέσματα δεν είναι με αναγωγή, άρα το πραγματικό ποσοστό του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών με την απαραίτητη αναγωγή φθάνει αμέσως το 9%! Αν συνυπολογίσουμε και τα μειωμένα ποσοστά που – παραδοσιακά – δίνουν στον Λαϊκό Σύνδεσμο οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, τότε κάποιοι έχουν αρχίσει ήδη να ανησυχούν για την μεγάλη ανατροπή που έρχεται στο πολιτικό σκηνικό στο άμεσο μέλλον. Στην δημοσκόπηση που δημοσίευσε το ΒΗΜΑ της Κυριακής, υπάρχει και το εξής ερώτημα προς τους ψηφοφόρους: «Ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίσατε, σε ποιο κόμμα αισθάνεστε πιο κοντά σήμερα»; Εκεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ λαμβάνει το 5,2%, ενώ από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 43% των ερωτηθέντων δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην «τρόικα εσωτερικού» της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Τέλος, οι θετικές γνώμες για τον Γ.Γ. της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Συναγωνιστή Νικόλαο Μιχαλολιάκο αγγίζουν το 19% (ακριβώς το ίδιο ποσοστό έδωσε και το «Βαρόμετρο» της Public Issue) και ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός, ότι «δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός» εμφανίζεται ο… Κουβέλης!
  Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου με πανελλαδικό δείγμα 1003 ατόμων.
  Τι σημαίνει η άνοδος μόνο της Χρυσής Αυγής; Αυτό που λέγαμε προεκλογικά: πως κανένας απ’ αυτούς που

  1. avatar Θα τρελαθω

   Απο την μια δεν σου αρεσει που ο Κουβελης ειναι ο πιο συμπαθης πολιτικος με 60%,απο την αλλη γραφεις,οτι ειναι προοδος το 19% του αρχηγου!
   Αξιοπιστο λοιπον το γκαλοπ που λεει για ανοδο της ΧΑ και του αρχηγου,αλλα οχι για την πρωτια Κουβελη!
   Το οτι ο αρχηγος ειναι τελευταιος ομως και τον περναει και η ...Παπαρηγα ακομα,δεν βλεπω να το αναφερεις!
   Ξερεις οταν περναει καποιον η Αλεκα,μαλλον δεν ειναι και πολυ συμπαθης!

   1. avatar traderell

    Δεν ειναι δικη μου ερευνα.
    Από defence .net την πηρα.

    1. avatar Θα τρελαθω

     Οκ,δεν εχω προβλημα προσωπικο αλλωστε,γενικα απανταω,απλα καμμια φορα,εν τη ρημη του λογου,μπαινει το Εσυ,να υπαρχει και διαλογος!

 17. avatar traderell

  Στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας…
  Πιο συγκεκριμένα, στις 3 τη νύχτα του Σαββάτου, στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ είδαν ένα αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Ο οδηγός του πάτησε γκάζι κι έφυγε και ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος έχασε τον έλεγχό του και εκτράπηκε από την πορεία του. Αμέσως, τα άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο βγήκαν απ’ αυτό και άρχισαν να πυροβολούν τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν μέσα στο δάσος. Κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή και δεύτερο αυτοκίνητο, οι επιβαίνοντες στο οποίο το εγκατέλειψαν μετά από καταδίωξη και εξαφανίστηκαν. Οι αστυνομικοί συνέχισαν τις έρευνες και τελικά εντόπισαν και τρίτο αυτοκίνητο, προφανώς της ίδιας σπείρας, από το οποίο επίσης δέχτηκαν πυροβολισμούς. Ακολούθησε νέα καταδίωξη, το αυτοκίνητο εκτράπηκε της πορείας του και οι επιβαίνοντες διέφυγαν. Μέσα σ’ αυτό το αυτοκίνητο βρέθηκε μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού, αξίας 15.000 ευρώ περίπου, μια καραμπίνα (που είχε κλαπεί από τα Λιόσια) και κάμποσα φυσίγγια. Μετά από λίγο συνελήφθη ένας 26χρονος «κακόμοιρος οικονομικός μετανάστης» από το Πακιστάν, ο οποίος ομολόγησε πως ανήκε σε πολυμελή σπείρα συμπατριωτών του, που έκλεβαν καλώδια χαλκού από μετασχηματιστές της ΔΕΗ. Οι υπόλοιποι δράστες αναζητούνται.

  1. avatar chrisp

   Κοιταξε απο σιγουρες πηγες ( τον εξω αριστερα τσομπανη του λοφου πισω ακριβως απο τον ολυμπο ) εμαθα οτι ολα ειναι δακτυλος της ΧΑ. αυτη νοικιασε μερικους πιου και τους εβαλε να κανουν αυτο το πραγμα ωστε να συληφθουν και η κοινη γνωμη να επηρεαστει υπερ της. τα 15000 που βρηκαν ηταν μερος της επιχορηγησης. καταλαβες ; εαν οχι η τσουχτρα μπορει να στα εξηγησει καλυτερα. ειναι μανα στις δολοπλοκιες

 18. avatar eltassos

  ελληνες 100%

 19. avatar PROBLIMA.N

  ευχομαι τα υπολοιπα κομματα να μην καταντησουν σαν το ΚΚΕ, δηλαδη ΟΧΙ σε ολα οσα προτινει η χρυση αυγη. ελπιζω ο \"αριστερος\'\' alexis να μην το καταψηψισει....... εκει στο Διονυσο ξερει ο κοσμος απο ....φτωχεια.......

 20. avatar Sotiris

  Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι όλο το σύστημα θα λυσομανήσει εναντίον της Χρυσής Αυγής σε πολλά και διαφορετικά μέτωπα.
  Τώρα να τους παίρνει τη μπουκιά από το στόμα υποχρεώνοντάς τους να είναι Έλληνες και να κάνουν σωστά και προς όφελος της Ελλάδας τη δουλειά τους είναι δυνατόν ?
  Δεν μ\' ενδιαφέρει τι είναι ή τι ήταν η Χρυσή Αυγή. Μ\' ενδιαφέρει ότι όσα νομοσχέδια έχει φέρει είναι σοβαρότατα υπεύθυνα και αποκλειστικά Ελληνικά !
  Τώρα εσείς που κοιτάτε πίσω από τον τοίχο, γνωρίζοντας ό,τι νομίζει ο καθένας ότι βλέπει σαν μαντικά σωστό, προσέξτε γιατί χάνετε την ουσία των γεγονότων βασιζόμενοι σε φαντασιώσεις.
  Είναι σωστό ? ας ψηφιστεί αυτό και μόνο αυτό, απ\' όπου κι αν προέρχεται.
  Μένουμε σε όλους τους γραβατάκηδες, άριστους χειριστές του λόγου και της δημιουργίας εντυπώσεων μέσω του δικού τους συστήματος λεηλασίας μας, και ..... φθάνουμε εδώ που είμαστε και πόσο κάτω ακόμη κανείς δέν ξέρει.

  1. avatar TimTheEnchanter

   Σωτήρης, το όλο ζήτημα είναι ήσσονος σημασίας. Αλλά, ακόμα και έτσι, για να απαντήσεις τι είναι σωστό σε κάθε περίπτωση, πρέπει να συνυπολογίσεις πολλά. Ας πούμε, προκειμένου τα κόμματα να μην είναι φερέρωνα συμφερόντων, πέρνοντάς τα κάτω από το τραπέζι από εδώ και από εκεί, δεν είναι καλύτερα να χρηματοδοτούνται από το κράτος; Κατασταλλαγμένη άποψη σε αυτό δεν έχω, σίγουρα, όμως, θεωρώ, όπως είπα, ότι αυτό το ζήτημα είναι ένα κλαδάκι, δεν είναι οι ρίζες του δέντρου. Συνεπώς, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη πρόταση νόμου είναι αποπροσανατολιστική, εφόσον δεν υποστηρίζεται και από άλλες ενέργειες της ΧΑ.

   1. avatar Sotiris

    και νομίζεις αγαπητέ φίλε ότι ο κλέφτης όσα και να του δώσεις υπάρχει καμμία περίπτωση να μην κλέβει ?
    Σε πολλά συμφωνώ από αυτά που γράφεις, όμως η Χρυσή Αυγή (χωρίς να είμαι οπαδός ή ψηφοφόρος της) κάτι κάνει, κάπου τολμάει να κουνήσει τα βρώμικα νερά.
    Ας καθήσουν όλοι μαζί να βρούν τα σωστά να τα υλοποιήσουν.
    Καταλαβαίνεις ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τίποτε απολύτως σωστό στη χώρα μας ? ? ? ? ?

    1. avatar TimTheEnchanter

     Όχι, συμφωνώ σε αυτό που λες: Ο κλέφτης δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να κλέβει. Άλλωστε, τα χρήματα του κράτους θα πρέπει να είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που αποκομίζουν από την άλλη οδό. Αλλά, ακριβώς για αυτό το λόγο λέω και επιμένω ότι το ζήτημα αυτό είναι ήσσονος σημασίας. Με τη λεγόμενη αντιπροσωπευτική δημοκρατία, σύμφωνα με την οποία μας έχουν πείσει ότι το καθήκον μας είναι να ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια, θα υπάρχουν αυτού του είδους οι στρεβλώσεις και ανωμαλίες. Για μένα η λύση είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ο λαός να ασκεί εξουσία, άμεσα. Θα μου πεις, δύσκολο και ανεφάρμοστο, στις μέρες μας. Σε αυτό θα απαντήσω: Παιδεία. Μεγάλη κουβέντα, όμως, και αυτή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει