Η συζήτηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα «Κλεισθένης» συνεχίζεται από το πρωί με την ακρόαση φορέων.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το νομοσχέδιο προβλέπει την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την κατάτμηση της Β’ Αθήνας σε τρεις μικρότερες περιφέρειες και το Υπόλοιπο Αττικής σε δύο περιφέρειες.

Στην πλειονότητά τους οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τάσσονται κατά του νομοσχεδίου, υποστηρίζοντας ότι δεν ενισχύει την κυβερνησιμότητα. Αντίθετα δημιουργεί ακυβερνησία, ενώ καταργεί την αντιπροσωπευτικότητα στη διοίκηση των δήμων.

Για θετική κατεύθυνση του νομοσχεδίου κάνουν λόγο οι περισσότεροι φορείς που εκπροσωπούν μικρές κοινότητες και νησιά καθώς και εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών φορέων, που ασχολούνται με τη διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο περιφέρειας, καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις για περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές.

Το απόγευμα, στις 6, θα ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου επί της αρχής. Η ψήφισή του από την Ολομέλεια αναμένεται να γίνει έως τέλος της εβδομάδας.