Το ΚΚΕ αποκαθιστά κομματικά τον Άρη Βελουχιώτη

Η απόφαση του κόμματος 73 χρόνια μετά τον θάνατό του


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11:55
26/06/2018
Το ΚΚΕ αποκαθιστά κομματικά τον Άρη Βελουχιώτη
96
loading

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αποφάσισε να αποκαταστήσει κομματικά τον Άρη Βελουχιώτη, 73 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ στις 23 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για το Δοκίμιο Ιστορίας του Κόμματος, περίοδος 1918-1949. Η αναμόρφωση του Α' Τόμου του Δοκιμίου είχε αποφασιστεί στο 19ο Συνέδριο του Κόμματος (2013) και στο 20ό Συνέδριο (2017) αποφασίστηκε η διεξαγωγή Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.

Η Συνδιάσκεψη ενέκρινε τη μεθοδολογία, τις κατευθύνσεις έρευνας των ιστορικών γεγονότων της ταξικής πάλης, τα ιδεολογικά - πολιτικά συμπεράσματα που καταγράφονται στα κείμενα, καθώς και την Εισήγηση της ΚΕ και Σχέδια Κομματικής Αποκατάστασης τριών στελεχών: Του Άρη Βελουχιώτη, του Γιώργου Γεωργιάδη και του Γιώργου Γιαννούλη.

Τις επόμενες μέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα η εισήγηση της ΚΕ στη Συνδιάσκεψη και οι αποφάσεις κομματικών αποκαταστάσεων.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την πραγματοποίηση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για το Δοκίμιο Ιστορίας του Κόμματος 1918-1949, αναφέρει τα εξής:

Βάση συζήτησης της Συνδιάσκεψης αποτέλεσαν τα συμπεράσματα από τα εξής επτά (7) κεφάλαια:

Πρώτο κεφάλαιο: Η εδραίωση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Το εργατικό και το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα. Εναρξη της εποχής περάσματος στο σοσιαλισμό.

Δεύτερο κεφάλαιο: Η ανάπτυξη του καπιταλισμού στην Ελλάδα (1821 - 1918). Το αστικό κράτος και το πολιτικό του σύστημα.

Τρίτο κεφάλαιο: Το σοσιαλιστικό και το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα πριν την ίδρυση του ΣΕΚΕ (ΚΚΕ).

Τέταρτο κεφάλαιο: Η διεθνής καπιταλιστική οικονομική κρίση. Η ελληνική οικονομία στον Μεσοπόλεμο.

Πέμπτο κεφάλαιο: Η ίδρυση του ΚΚΕ, τομή στην ελληνική κοινωνία. Η στρατηγική του, η ηρωική πάλη του στον Μεσοπόλεμο.

Έκτο κεφάλαιο: Το ΚΚΕ στον Β' Παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό Πόλεμο 1939 - 1945.

Έβδομο κεφάλαιο: Η εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ).

Η εκ νέου μελέτη και συγγραφή της Ιστορίας του Κόμματος στηρίχτηκε:

Στην πρόσβαση στο οργανωμένο πλέον Αρχείο του Κόμματος και τη μελέτη πληθώρας ντοκουμέντων αυτής της περιόδου, σε νέο αρχειακό υλικό που ήρθε στην κατοχή του Κόμματος.
Στην πρόσβαση σε αρχειακό υλικό που αφορούσε τις σχέσεις του ΚΚΕ με το ΚΚΣΕ και τα ΚΚ των γειτονικών βαλκανικών κρατών.
Στην εκπόνηση σειράς μελετών για την ανάπτυξη και εξέλιξη του καπιταλισμού στην Ελλάδα, τη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ιδιαίτερα στον Β' Παγκόσμιο, καθώς και την πρόσβαση και αξιοποίηση άλλων σχετικών μελετών που εκπονήθηκαν από πανεπιστήμια, την Τράπεζα της Ελλάδας, την Εθνική Τράπεζα κ.λπ.
Ο Άρης Βελουχιώτης, που το πραγματικό του όνομα ήταν Αθανάσιος Κλάρας, υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ και ηγετική φυσιογνωμία του ΕΛΑΣ κατά την περίοδο της Κατοχής.

Μετά την ήττα του ΕΛΑΣ στα Δεκεμβριανά και τη Συμφωνία της Βάρκιζας υπέγραψε διαταγή αφοπλισμού των ανδρών του, όμως λίγο καιρό μετά συγκρότησε ένοπλη ομάδα από πιστούς συντρόφους του. Διαγράφηκε και αποκηρύχτηκε από το κόμμα και διωκόμενος από κυβερνητικές δυνάμεις αυτοκτόνησε στις 15 Ιουνίου 1945 στη Μεσούντα Άρτας.

Το 2011 το ΚΚΕ απεκατέστησε πολιτικά τον Βελουχιώτη, χωρίς όμως να αποκαταστήσει την κομματική του ιδιότητα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

96
σχόλια
 1. avatar ΝΣ

  ΗΡΩΑΣ..ΗΡΩΑΣ....γιατί ΕΣΦΑΖΕ/ΒΙΑΖΕ/ΕΚΑΙΓΕ....για ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ όπου μόνο ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ φέρνει ΕΙΡΗΝΗ...στα χνάρια του ΗΡΩΑ/ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΣΤΑΛΙΝ...

 2. avatar Μπάμπης123

  Το ΚΚΕ ορθώς καθαίρεσε τον Βελουχιώτη γιατί ήταν ανυπάκουος, απρόβλεπτος, υπερβολικά αιμοδιψής σαδιστής συμπλεγματικός και ομοφυλόφιλος [...]. Αυτά τα ξέρει καλά κάθε κομμουνιστής. Στη συνέχεια άρχισαν μερικοί βλαμμένοι και κομπλεξικοί σιγά - σιγά, και με την ανοχή μας, να τον κάνουν ήρωα αποκρύπτοντας εντέχνως σε άλλους πρόθυμους ηλίθιους την πραγματική εικόνα του συγκεκριμένου κτήνους. Μετά σου λέει το ΚΚΕ. Για κάτσε ρε. Όλοι αυτοί με τα παραμύθια τον κάνανε ήρωα. Κι εμείς τον διαγράψαμε. Φτου! Αφού κι εμείς το ίδιο παραμύθι πουλάμε. Ότι αυτοί που σφάζαμε ήταν "φασίστες". Και ο Βελουχιώτης πουλάει, έχει image στους ηλ[...]ς. Γρήγορα λοιπόν αποκατάσταση.

 3. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

  (1 από 2) Επειδή έχω ασχοληθεί με την θεωρία του κομμουνισμού (γιατί περι θεωρίας πρόκειται και δεν θα εφαρμοστεί ποτέ) θα ήθελα να πω την γνώμη μου όπως βίωσα κάποια πράγματα. Ο κουμουνισμός προσπαθεί να φέρει δικαιοσύνη και ισότητα στον κόσμο αλλά χωρίς να πιστεύει στον ανεστημένο Ιησού Χριστό και την αγάπη που αυτός δίδαξε. Ο Λόγος του Θεού , η Αγία Γραφή θέλει να μας μάθει την αγάπη γιατί σύμφωνα με την Αγλια Γραφή μόνο όταν έχουμε αγάπη στην καρδιά μας εκτελούμε τις εντολές του Θεού που είναι αλήθεια, δικαιοσύνη, καθαρότα, έλεος κτλ.
  Γι αυτό όπου επιβλήθηκε ο κουμουνισμός επειδή αυτοί που πήγαν να την εφαρμόσουν όυτε δίκαιοι ήταν ούτε αγάπη είχαν κάνανε μεγαλύτερα εγκληματα και μεγαλύτερο κακό στους ανθρώπους από ότι αυτοί τους οποίους ανέτρεψαν. Δυστυχώς το πρόβλημα του ανθρώπου δεν είναι ¨εκεί έξω¨ ή στους άλλους αλλά το μεγαλήτερο πρόβλημα για τον ανθρώπο είναι η αμαρτία που φωλιάζει στην καρδιά του και από την αμαρτία μόνο Ένας μπορεί να μας ελευθερώσει και να μας καθαρίσει. Είναι ο Ιησούς Χριστός που έδωσε την αναμάρτητα και άγια ζωή Του για χάρη όλων των αμαρτωλών και με την ανάσταση Του έδειξε ότι είναι πράγματι Υιός Θεού και ότι αληθινά έχει την δύναμη να πραγματοποιήσει ότι υποσχέθηκε. Δηλαδή ανάσταση όλων των νεκρών, δίκαι κρίση και να δώσει αιώνια ζωή στην βασιλεία του Πατέρα Θεού σε όσους μετανοούν και Τον επικαλούνται.

  1. avatar Απάντηση

   Πλημμύρισε η Αθηνών-Κορίνθου και δε μπορείς να πας Δαφνί ε;

   1. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

    δεν ξέρω τι εννοείς και τι θέλεις να πεις με το σχόλιο σου ; Ότι εσύ είσαι ο έξυπνος που δεν πιστεύεις στην ύπαρξη του Θεού και στην Αγία Γραφή και εγώ ο μη έξυπνος; Μπορείς να μου πεις πως νομίζεις έγινε ο κόσμος , στον οποίο γεννήθηκες καιζεις και εσύ , ή να μου πεις με ακρίβεια και σιγουριά που πηγαίνει ο άνθρωπος όταν φεύγει από αυτήν την ζωή; Και αν δεν ξέρεις να απαντήσεις σε αυτές τις κρίσιμες ερωτήσεις και να είσαι 100% σίγουρος ότι αυτό που λες είναι αληθινό τότε για ποιο ακριβώς λόγο θεωρείς τον εαυτό σου έξυπνο; Ο Πασκάλ (ο διάσημος φυσικομαθηματικός και συνειδητός χριστιανός ) είπε κάποτε " Οι άπιστοι στον Θεό της Αγίας Γραφής είναι οι πλεον εύπιστοι άνθρωποι, γιατί είναι πρόθυμοι να πιστέψουν οποιαδήποτε θεωρία ακούσουν εκτός από την αλήθεια αν αυτή περιλαμβάνει τον Θεό της Αγίας Γραφής" όπως επίσης είπε και αυτό που είναι γνωστό ως το “Στοίχημα του Πασκάλ” [Αν στοιχηματίσεις ότι υπάρχει Θεός και όντως υπάρχει, κερδίζεις τα πάντα, αλλιώς δε χάνεις τίποτα] . Όμως το να πιστεύεις στον Ιησού Χριστό και στην ανάσταση Του δεν είναι στοίχημα στα σκοτεινά αλλά μια έξυπνη επιλογή γιατί οι αποδείξεις και οι μαρτυρίες που έχουμε ότι ο Ιησούς αναστήθηκε είναι κάτι παραπάνω από αξιόπιστες και αληθινές. Και αν δεν με πιστεύεις δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις; Κάνε μια ειλικρινή προσευχή στον Ιησού Χριστό και άσε τον να σε καταπλήξει με το τι μπορεί να κάνει στην ζωή σου γιατί είναι αναστημενός , είναι ζωντανός και είναι Θεός και Δημιουργός .

    1. avatar Απάντηση

     Αν και χάνω το χρόνο μου με προσκυνοκαστανάδες τσαρλατάνους, απαντώ μπας και διαβάσει κανάς άνθρωπος λίγο πιο σοβαρός. Η ύλη υπήρχε πάντα και μετέβαλλε (και ακόμα το κάνει) τις ιδιότητές της. Έτσι σταδιακά δημιουργήθηκε το σύμπαν και ο κόσμος που ζούμε. Αυτό διατύπωσαν Μαρξ-Ενγκελς-Αινσταιν-Χοκινγκ (για πιο σύγχρονους) και άλλοι πολλοί. Για να μη σου αναφέρω ότι ο Άλμπερτ υποστήριξε τον κομμουνιστικό τρόπο παραγωγής και ο Χοκινγκ (ναι αυτός που τρελάθηκε από την ασθένεια όπως λέγαν και οι σκοταδιστές σου) μίλησε για αναδιανομή του πλούτου. Ο Πασκάλ που αναφέρεις καλά έκανε και πίστευε, δικό του θέμα, αλλά το τι πιστεύει ο καθένας και τι έχει στο κεφάλι του είναι ανεξάρτητο απ' την αντικειμενική αλήθεια, και η αλήθεια είναι οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ, αλλά μόνο ύλη και μορφές αυτής. Σίγουρα δε θα καταλάβεις γιατί κουράστηκες σήμερα να κουβαλάς νεκρούς ιερείς και να χτυπιέσαι με εικόνες, αλλά γενικά μη λες ασυναρτησίες περί κομμουνισμού, άστο, δε μιλάς στον Ιερώνυμο ούτε στα χρυσαύγουλα.

     1. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (1από2)Γεια σου.Θα ήθελα να πω τα εξής.Μάλλον τα νέα είναι καλά για εσένα.Νομίζω ότι πρόκειται περί παρεξήγησης +με μπερδεύεις με τους παπάδες +την ορθόδοξη εκκλησία που εκπροσωπούν.Θέλω να σου ξεκαθαρίσω ότι εγώ δεν πιστεύω στους παπάδες της ορθόδοξης εκκλησίας ούτε +συμφωνώ με αυτά που κάνουν. Εγώ πιστεύω αυτά που είναι γραμμένα μέσα στην Αγία Γραφή δηλαδή:[16 Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον.] Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16.
      Οι παπάδες σύμφωνα με αυτά που διαβάζω στην Καινή Διαθήκη αντιπροσωπεύουν την ψεύτικη θρησκεία των ημερών μας +κάνουν ότι ακριβώς κάνανε +οι γραμματείς +φαρισαίοι στην εποχή του Ιησού Χριστού για τους οποίους ο Ιησούς είπε ότι είναι ψεύτες +υποκριτές.
      Ήθελα επίσης να διευκρινίσω ότι σύμφωνα με αυτά που διαβάζω στην Αγία Γραφή ο αληθινός χριστιανός δεν προσκυνά άλλους ανθρώπους ούτε αντικείμενα αλλά μόνο τον Θεό +μάλιστα πνευματικά.Συγκεκριμένα τα λόγια του Ιησού χριστού ήταν [23 Πλην έρχεται ώρα, και ήδη είναι, ότε οι αληθινοί προσκυνηταί θέλουσι προσκυνήσει τον Πατέρα εν πνεύματι και αληθεία· διότι ο Πατήρ τοιούτους ζητεί τους προσκυνούντας αυτόν.24 Ο Θεός είναι Πνεύμα, και οι προσκυνούντες αυτόν εν πνεύματι και αληθεία πρέπει να προσκυνώσι.25 Λέγει προς αυτόν η γυνή· Εξεύρω ότι έρχεται ο Μεσσίας, ο λεγόμενος Χριστός· όταν έλθη εκείνος, θέλει αναγγείλει εις ημάς πάντα.26 Λέγει προς αυτήν ο Ιησούς· Εγώ είμαι, ο λαλών σοι.] Ιωάννη 4:23-26.

     2. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (2από2)Ο Ιησούς Χριστός δίδαξε ότι μόνο τον Θεό πρέπει να προσκυνάμε και Αυτόν «εν πνεύματι και αληθεία». Οτιδήποτε άλλο είναι αμαρτία. Αυτό που κάνουν οι παπάδες είναι αμαρτία και ειδωλολατρεία και όσους τους δέχονται σαν πνευματικούς τους οδηγούς τους παρασέρνουν στο σκοτάδι και στην άγνοια του Λόγου του Θεού και στο να κάνουν πράγματα που ο Θεός τα καταδικάζει σαν αμαρτία.
      Ο άνθρωπος πρέπει να γνωρίσει την αλήθεια που είναι ο Λόγος του Θεού για να ελευθερωθεί από τα ψέματα των ανθρώπων και του διαβόλου και να περπατήσει στο φως και στην δικαιοσύνη του Θεού. Ο Ιησούς Χριστός είπε [6 Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού.] Ιωάννης 14:6 και [θέλετε γνωρίσει την αλήθειαν, και η αλήθεια θέλει σας ελευθερώσει.] Ιωάννης 8:32.
      Μόνη μας ελπίδα είναι να γνωρίσουμε την αλήθεια και όταν την γνωρίσουμε να περπατήσουμε σε αυτήν. Και η αλήθεια δεν είναι μια αφηρημένη έννοια αλλά είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός γιατί ότι είπε ο Ιησούς είναι αληθινό και το κυριότερο ο Ιησούς Χριστός μπορεί να πραγματοποιήσει ότι υποσχέθηκε. Οπότε το συμφέρον του κάθε ανθρώπου, και άρα και το δικό σου είναι να ψάξεις να βρεις την αλήθεια , να μην συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο , και όταν την βρεις να την εφαρμόσεις στην ζωή σου και θα δεις το αποτέλεσμα. Γιατί όταν εφαρμόζουμε τον Λόγο του Θεού στην ζωή μας τότε θαυμάσια πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν στην ζωή μας και η ψυχή μας γεμίζει με αγάπη ειρήνη και ευλογία Θεού.

 4. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

  (2 από 2) Λυπάμαι απεριόριστα όλους εκείνους τους αγνούς και ειλικρινείς κουμουνιστές που δώσανε ακόμα και την ζωή τους για μια θεωρία όπως είναι και ο κομμουνισμός και μια ματαιότητα. Ακόμα χειρότερα θα ήταν αν σαν Έλληνες είχαμε την ατυχία να εφαρμοστεί ο κομμουνισμός και στην Ελλάδα θα είχαμε περισσότερους νεκρούς, φυλακισμένους βασανισμένους και εκτοπισμένους τελείως κρίμα και άδικα επειδή οι το εγκλημα των περισσότερων από αυτών των ανθρ΄’ωπων θα ήταν ότι δεν θα άρεσαν στους τοπικούς αντιπροσωπούς του κομμουνιστικού κόμματος. Ευτυχώς για τους Έλληνες δεν επικράτησε ο κομμουνισμός γιατί πολλοί από εμάς και εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές δεν θα ζούσαμε σήμερα αφού θα σας είχε εξαφανίσει το κομμουνιστικο καθεστώς με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες. Γι αυτό πιστεύω ότι η θεωρία του κομμουνισμού εκτός από ανεφάρμοστη είναι και επικίνδυνα σατανική επειδή σπέρνει το μίσος στις καρδιές των ανθρώπων και τους βάζει να αλληλοσκοτώνονται (για την επικράτηση μιας θεωρίας ) ενώ σύμφωνα με την Αγία Γραφή ο δίαβολος είναι αυτός που μισεί αλλά και θανατώνει τους ανθρώπους ( Ιωάννη Ευαγγέλιο 8:44-47 και Α’ Ιωάννου 4:7-8 και 20-21).
  Ο μόνος που μπορεί να φέρει αληθινή δικαιοσύνη είναι ο σταυρωμένος και αναστημένος Ιησούς Χριστός και ο Ιησούς Χριστός θέλει να αρχίσει την επανάσταση Του από εσένα κάνοντας σε έναν άνθρωπο αγάπης αλήθειας και δικαιοσύνης όπως ακριβώς ήταν και ο ίδιος και μας δίδαξε πως θέλει να ζούμε με το παράδειγμα Του και την ζωή Του.

 5. avatar χααχαχαχαχαχαχαχαχα

  XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

 6. avatar Mplaky

  ΕΤΟΣ 1947. ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΤΡΟΥΜΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛ ΠΟΡΤΕΡ ΓΡΑΦΕΙ ( Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΓΙΑΞΕΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΗΣΗΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ).ΑΥΤΑ

 7. avatar Mplaky

  ΕΧΩ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΒΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΧΑ ΔΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΣΩ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΗ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΦΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΗ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΚΟΥΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ!!!!!!!!ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΟΛΩΝ!!!!!!! ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝΧΡΕΩΝ ΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΛΕΩ ΕΚΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ

 8. avatar Προς άπαντες του κομμουνιστές για να μάθουν τι εστί κομμουνισμός

  Ο κομμουνισμός ΔΕΝ διαφέρει από μια οποιαδήποτε θρησκεία.Στην πραγματικότητα είναι κανονική θρησκεία, με ''αγίους", με ''ευαγγέλιο", απλά χωρίς θεό (στα κομμουνιστικά "τύραννο/δικτάτορα"), δηλαδή "αθεϊστική θρησκεία". Οπως πιστευει και διαβάζει ο χριστιανός στο Ευαγγέλιό του, έτσι και ο κομμουνιστής πιστεύει και διαβάζει το κομμουνιστικό μανιφέστο. Οπως ο χριστιανός έχει τους αγίους του τους οποίους επικαλείται (Αγιος Αθανάσιος,Αγία Αικατερίνη κλπ), έτσι ο κομμουνιστής, επικαλείται τους δικούς του "αγίους/διανοούμενους" (Μαρξ,Ενγκελς, Σταλιν,Λενιν κλπ). Οπως ΑΚΡΙΒΩΣ ο χριστιανός κηρύττει και διαλαλεί την Διδασκαλία του Χριστού, προσελκύει πιστούς τους οποίους μυεί στον Χριστιανισμό και τους βαπτίζει και τους κοινωνεί τακτικά, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ο κομμουνιστής κηρύττει τον κομμουνισμό, προσελκύωντας πιστούς/συντρόφους, τους μυεί στον κομμουνισμό και τους "κοινωνεί" τακτικά αντιστοίχως αλλά σύμφωνα με τις επιταγές του "αγίου προλεταριάτου". Με την διαφορά ότι ο κομμουνισμός, εχει κοινά στοιχεία φανατισμού με το Ισλαμ, δηλαδή αμετανόητη πίστη στις ιδέες/φιλοσοφίες τους, τακτική εξουδετέρωση των αντιφρονούντων, οπως το Ισλαμ, και προσβάλεται τραγικά οταν καποιος του αντικρούει την ''πίστη'' του, στοιχείο που δεν ειναι τοσο του Χριστιανισμού, αλλα του Ισλαμ/Μουσουλμανισμού. Αρα ο κομμουνισμός δεν εχει διαφορά από μία θρησκεία με στοιχεια φανατικής υποστήριξης της κεντρικής Φιλοσοφίας/Διδασκαλίας.Πιείτε όπιο των λαών τώρα..

  1. avatar ugin

   Η σύγκριση που κάνεις είναι εντελώς άκυρη, δεν έχεις ιδέα τι είναι κουμουνισμός. Αλλά κ αυτά που γράφεις για το ισλαμ δείχνουν πόσο ψυχικά πορωμένος είσαι. Σε λυπάμαι.

   1. avatar Προς άπαντες κομμουνιστες

    Φίλε μου, επειδή ακριβώς έχω διαβάσει τι είναι ο κομμουνισμός,τα γράφω αυτά.Φυσικά και έχω διαβάσει το Μανιφέστο και ολες τις θεωρίες των Μαρξ και Ενγκελς, οπως και του γάλλου Προυντόν που δυστυχώς λίγοι "κομουνιστές" τον γνωρίζουν. Είχα και έχω σχέσεις με ανθρώπους του χώρου και έχω κάνει αρκετές συζητήσεις. Είχα και φίλους κνήτες,ποτέ ομως δεν "οργανώθηκα", θεός φυλάξει. Για να μιλάω και να κριτικάρω στον κομμουνισμό, σημαίνει ότι έχω γνωρίσει πολύ καλά τι είναι, πως δημιουργήθηκε και πως εξελίχθηκε σε παταγώδη αποτυχία. Τι να κανουμε φίλε μου? Τα Έθνη υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν.Το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ είναι οι πιο ισχυροί οργανισμοί του πλανήτη, και οποια και ειναι η προκατάληψή "σας" εναντίον τους, αυτά είναι που κρατούν τον κόσμο όρθιο.Και σε διαβεβαιώ δεν ειμαι καθολου πορωμενος. Αντιθέτως, εσυ που να'ξερες ποσοι κνητες με παρακαλουσαν στα φεστιβαλ της κνε να υπογραψω το χαρτί μελους. Ευτυχώς που δεν ειμαι ανισόρροπος και πορωμενος να κολαω αφίσες (εικόνες), να στρατολογώ νεα μέλη (οπως κανουν οι θρησκείες) και να κυνηγάω χρυσαυγήτες (οπως το Ισλαμ κυνηγάει τους χριστιανούς)

    1. avatar Φίλε μου επειδή λες ότι ξέρεις και ότι έχεις διαβάσει για τον κομουνισμό,

     απορώ πως δεν αναφέρεσαι στη θέσπιση εργατικών δικαιωμάτων όπως το 8ωρο και η κατάργηση της παιδικής εργασίας, των αγώνα για την ισότητα των φύλων και την αλληλεγγύη των λαών ή εθνών, όπως θες πεσ το, ούτως ή άλλως αναφέρεται πάντα στον εργάτη, τον αγρότη, τον άνεργο και άλλους που αποτελούν το αδύναμο και φτωχό κομμάτι της κοινωνίας μας. Ωστόσο, αν είσαι φορτόγκας τότε όλα αυτά είναι ψηλά γράμματα. Αν δεν είσαι, τότε δεν είσαι απλά πορωμένος, είσαι σαθρός και γι' αυτό σε λυπάμαι ακόμα περισσότερο, κρίμα.

     1. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      Πως θα ονόμαζες κάποιον που ενώ έκανε και κάποια καλά για να επιβάλκλει την θεωρία του έκανε εκκατομυρία ανθρώπους να πεθάνουν και όπου επιβλήθηκε έκανε ακόμα περισσότερα εκκατομύρια να πεθάνουν από αδελφικό χέρι για έχουν κάποιοι την εξουσία και να την εκμεταλλεύονται . Δυστυχώς όπως λέει και η Αγία Γραφή " η διακιοσύνη του ανθρώπου είναι βρώμικο ιμάτιο" και ο άνθρωπος πρέπει να καθαριστεί εσωτερικά στην καρδιά και να μάθει την αγάπη, την αλήθεια και την δικαιοσύνη που πηγάζει από τον Θεό και από τον σταυρό του Χριστού που πέθανε ο άγιος και ο αναμάρτητος Υιός του Θεού για να μας σώσει και να μας δώσει αιώνια ζωή.

     2. avatar ugin

      Θα σου πω πως λέγονται αυτοί που ένω δεν έκαναν κανένα καλό, ούτε ένα το τονίζω, οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπους στο θάνατο για να επιβάλουν τη θεωρία τους. Ο ένας λέγεται οικουμενικός πατριάρχης κ ο άλλος λέγεται πάπας. Το κοινό που έχουν αυτοί οι δυο μπορείς να το καταλάβεις ή θες βοήθεια?

     3. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (1 από 5)Ευκολάκι μου βάζεις. Το κοινό που έχουν και ο πάπας της Ρώμης και ο πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης είναι ότι εκπροσωπούν την ψεύτικη θρησκεία των ημερών μας και όσοι τους εμπιστεύονται τυφλά και δεν μελετούν οι ίδιοι την Αγία Γραφή για να μάθουν πως σώζεται ο άνθρωπος θα τους πάνε μαζί τους στην αιώνια κόλαση.
      Συγκεκριμένα ο ίδιος ο Ισηούς Χριστός σαν Θεός που ήταν ήξερε ότι θα έρθουν τέτοιοι υποκριτές και φαρισαίοι και γι αυτό μας προειδοποίησε ανάλογα με τα εξής λόγα [13 Αλλά, αλλοίμονο σε σας, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριτές· για τον λόγο ότι, κλείνετε τη βασιλεία των ουρανών μπροστά από τους ανθρώπους· επειδή, εσείς δεν μπαίνετε, αλλ' ούτε τους εισερχόμενους αφήνετε να μπουν.] Ματθαίο Ευαγγέλιο 23:13. Έτσι έχουν και το κοινό ότι με της ζωή τους και με όλα αυτά που κάνουν ούτε οι ίδιοι θ ασωθούν αλλά και θα πάρουν εκατομμύρια άλλους ανθρώπους στην κόλαση γιατί τους σκανδάλισαν και τους απομάκρυναν από τον αληθινό Θεό της Αγίας Γραφής. Εύχομαι να μην είσαι ανάμεσα σε αυτούς που οι υποκριτές φαρισαίοι σε έκαναν να μην θέλεις να διαβάσεις τον Λόγο του Θεού την Αγίας Γραφή για να μάθεις από πρώτο χέρι και ο ίδιος τι έκανε ο Ιησούς Χριστός για την σωτηρία σου και πως μπορεί ςκαι εσύ να έχεις αιώνια ζωή αν μετανοήσεις και εμπιστευτείς τον Ιησου Χριστό για την σωτηρία σου.

     4. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (2 από 5) Αν θέλεις να μάθεις ποια είναι η διαφορά του Ιησου Χριστού και των παπάδων που αναφέρεις σου λέω μερικά
      1) Ο Ιησους Χριστός είπε [15 Και τους είπε: Πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο, και κηρύξτε το ευαγγέλιο σε όλη την κτίση.16 Όποιος πιστέψει και βαπτιστεί, θα σωθεί· όποιος, όμως, απιστήσει, θα κατακριθεί.] Μάρκος Ευαγγέλιο 16:15-16. Οι ψεύτικοι αντιπρόσωποι του Θεού δεν σέβονται την εντολή του Ιησού και κάνουν νηπιοβάπτιση και χωρίς να έχει πιστέψει ο άνθρωπος μόνο και μόνο για να φαίνεται ότι έχουν πολλούς οπαδούς.
      2) ο Ιησους είπε [δωρεάν πήρατε, δωρεάν δώστε.] και [15 Προσέχετε δε από τους ψευδοπροφήτες, που έρχονται σε σας με ενδύματα προβάτων, από μέσα όμως είναι αρπακτικοί λύκοι.] Ματθαίο 8:15. Οι ψεύτικοι αντιπρόσωποι του Θεού έχουν κάνει την θρησκεία εμπόριο και ζητάνε χρήματα για το κάθετι.
      3) Ο Ιησούς είπε [27 Ακούσατε ότι ειπώθηκε στους αρχαίους: «Μη μοιχεύσεις».
      28 Εγώ, όμως, σας λέω, ότι καθένας που κοιτάζει μια γυναίκα για να την επιθυμήσει, διέπραξε ήδη μοιχεία μέσα στην καρδιά του.] Ματθαίος 5:27-28 . Οι ψεύτικοι αντιπρόσωποι του Θεού όχι μόνο δεν διδάσκουν την ηθική καθαρότητα αλλά οι ίδιοι είναι αναμεμιγμένοι σε πολλά σεξουαλικά σκάνδαλα όπως είναι η παιδοφιλία, η ομοφιλοφιλιά και η πορνεία στις οποίες συγκαταλεγονται οι προγαμιαίες και εξωγαμιαίες σχέσεις που έχουν και οι ίδιοι.

     5. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (3 από 5) 4) ο Ιησους είπε [31 Επιπλέον σ' αυτά, έχει ειπωθεί ότι, όποιος χωρίσει τη γυναίκα του, ας της δώσει διαζύγιο.32 Εγώ, όμως, σας λέω ότι, όποιος χωρίσει τη γυναίκα του, εκτός για λόγο πορνείας, την κάνει να διαπράττει μοιχεία· και όποιος πάρει χωρισμένη γυναίκα, γίνεται μοιχός.] Ματθαίος 5:31-32. Ο Ιησούς είπε ότι όποιος θέλει να είναι μαθητής του μπορεί και έχει δικαιώμα να παντρευτεί μία φορά. Ο Ιησούς απαγόρεψε το διαζύγιο και είπε πως όποιος χωρίζει και ξαναπαντρεύεται ενώπωιν του Θεού κάνει μοχεία (το διαζύγιο ο Ιησους το επιτρέπει μόνο σε περίπτωση που το άλλο μέλος πεσει σε πορνεία). Οι ψεύτικοι αντιπρόσωποι του Θεού διδασκουν στους ανθρώπους ότι έχεις δικαίωμα να χωρίσεις και να ξαναπαντρευτείς μέχρι 3 φορές και έτσι σπρώχνουν εκαττομύρια ανθρώπους στο να διαπράτουν μοιχεία αν ξαναπαντρευτούν χωρίς να το γνωρίζουν.
      5) ο Ιησους ειπε [33 Πάλι ακούσατε ότι ειπώθηκε στους αρχαίους: Μη γίνεις επίορκος, αλλά εκπλήρωσε τους όρκους σου προς τον Κύριο.
      34 Εγώ, όμως, σας λέω, να μη ορκιστείτε καθόλου· ούτε στον ουρανό, επειδή είναι θρόνος τού Θεού·35 ούτε στη γη, …37 Αλλά, ο λόγος σας ας είναι: Ναι, ναι. Όχι, όχι· μάλιστα, το περισσότερο απ' αυτά, είναι από τον πονηρό.] Ματθαίο 5:33-37. Ο Χριστός απαγόρεψε τον όρκο. Οι ψεύτικοι αντιπρόσωποι του Θεού πρωτοστατούν σε ορκομοσίες (πχ στην Ελληνική βουλη) ενώ το Ευαγγέλιο το οποίο κρατούν και βάζουν τους βουλευτές να ορκίζονται λεει [ ότι ο όρκος είναι από τον πονηρό].

     6. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (4 από 5) 6) ο Ιησούς είπε [Αποκρίθηκε ο Ιησούς: Σε διαβεβαιώνω απόλυτα, αν κάποιος δεν γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δεν μπορεί να μπει μέσα στη βασιλεία τού Θεού.] Ιωάννη 3:5 . Ο Ιησούς είπε ότι ο άνθρωπος πρέπει να γεννηθεί από το Πνεύμα του Θεού για να ζήσει αιώνια και αυτό γίνεται όταν ο άνθρωπος ακούσει το Ευαγγέλιο και πιστέψει στον Ιησού Χριστό και στην ανάσταση και δεχτεί συνειδητά τον Ιησού χριστό σαν Κύριο και Σωτήρα του (δες Εφεσίους 1:13-14). Οι ψεύτικοι αντιπρόσωποι του Θεού λένε ότι δεν χρειάζεται να αναγεννηθείς γιαί σε αναγέννησαν αυτοι όταν σε βάφτισαν σαν νήπιο και ότι κατά κάποιο τρόπο αυτοί έχουν το δικαίωμα να σου δίνουν το Άγιο Πνεύμα.
      Και πολλά άλλα κάνουν οι ψεύτικοι αντιπρόσωποι του Θεού που ο Ιησούς τους περιγράφει με καταπλητκικη ακρίβεια σε όλο το 23 κεφάλαιο του κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο.
      Ο κάθε άνθρωπος όταν ακούσει το Ευαγγέλιο πρέπει να δέιξει ενδιαφέρον και να θέλει να μαθει όλη την αλήθεια γιατί μόνο μέσα από την αλήθεια μπορούμε να σωθούμε.

     7. avatar Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς, μπορεί να συγχωρέσει,σώσει+να δώσει αιώνια ζωή,διότι αναστήθηκε!Κατά Ιωάννη 3:16!Διάβαζε την Καινή Διαθήκη!

      (5 από 5) Και ο Ιησούς Χριστός είπε το εξης [16 Επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ' αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.
      17 Δεδομένου ότι, ο Θεός δεν απέστειλε τον Υιό του στον κόσμο, για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος διαμέσου αυτού.
      18 Όποιος πιστεύει σ' αυτόν, δεν κρίνεται· όποιος, όμως, δεν πιστεύει, έχει ήδη κριθεί, επειδή δεν πίστεψε στο όνομα του μονογενή Υιού τού Θεού.
      19 Κι αυτή είναι η κρίση, ότι το φως ήρθε στον κόσμο, και οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι περισσότερο παρά το φως· για τον λόγο ότι, τα έργα τους ήσαν πονηρά.
      20 Επειδή, όποιος πράττει τα φαύλα, μισεί το φως, και δεν έρχεται στο φως, για να μη έρθουν σε έλεγχο τα έργα του.
      21 Όποιος, όμως, πράττει την αλήθεια, έρχεται στο φως, για να φανερωθούν τα έργα του, ότι έγιναν σύμφωνα με τον Θεό.] Ιωάννη Ευαγγέλιο 3:16-21 και σε αυτά τα λόγια εξηγεί γιατί κάποιοι μόλις ακουσούν την αλήθεια του Ευαγγελίου ελκυονται από αυτήν και γιατι κάποιοι άλλοι τρέχουν να κρυφτούν. Ευχομαι εσύ να κάνεις την σοφή επιλογή και να προτιμήσεις της αλήθεια από το ψέμα, να προτισμήσεις το φως από το σκοτάδι και να προτιμήσεις την αιώνια ζωή από τον αιώνιο θάνατο μακριά από τον Θεό Δημιουργό που θέλει να γίνει ο Ουράνιος Πατέρας μας.

     8. avatar ugin

      Ο ένας είπε, ο άλλος είπε, ο τρίτος έγραψε. Δεν βλέπω πουθενά πράξεις που να προστατεύουν τους αδύναμους από τους ισχυρούς. Στα λόγια είμαστε όλοι καλοί, οι καλύτεροι. Δυστυχώς, η "αγία", όπως τη λες, γραφή οδήγησε σε χίλια χρόνια μεσαίωνα, την εποχή δηλαδή που όλοι ήταν υποχρεωμένοι να πιστεύουν στον Χριστο και να πεθαίνουν όρθιοι στη δουλειά ή στον πόλεμο. Προφανώς και δεν κατηγορώ τον Χριστό για αυτά που έγιναν στο όνομά του, αλλά εσύ, που τόσο πιστεύεις στη Βίβλο, είσαι απολύτως σίγουρος ότι έχει μεταφερθεί ο λόγος του αυτούσιος. Μέτα από τόσους αιώνες, χρήσης της βίβλου για πολιτικούς σκοπούς αμφιβάλω αν έστω και μια λέξη στο βιβλίο αυτό είναι του Χριστού. Για ψάξε λίγο να δεις τι συνέβη στην πρώτη οικουμενική σύνοδο, πως έχει παρέμβει η Θεοδώρα, ο επίσκοπος των Μεδιολάνων, δηλαδή την ιστορία του χριστιανισμού και αν σου έχει μείνει έστω και λίγο μυαλό θα δεις ότι υποστηρίζεις ένα κείμενο που κανείς δεν ξέρει ακριβώς ποιός και πότε το έγραψε. Και πάλι στα δικά μας, κομουνισμός σημαίνει πράξεις, κοινωνική και οικονομική πολιτική, με βάσεις επιστημοσύνης, δηλαδή με έρευνα και διατύπωση θέσεων, ο κομουνισμός δεν είναι δόγμα, τα περιφερειακά του στοιχεία μπορούν και πρέπει να προσαρμόζονται και σε καμία περίπτωση δεν αξιώνει αλάθητο.

  2. avatar GapaGupa

   Τα είπες όλα, με κάλυψες πλήρως...

 9. avatar ΕΑΜ ΚΑΙ ΕΛΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΙ ΨΕΜΑ!!!

  Εάν μας είχαν ελευθερώσει αυτοί, θα μας είχαν παραδώσει στη Ρωσία και θα είχαμε βιώσει τον ''σοσιαλιστικό παράδεισο'' όπως ακριβώς και όλοι οι βόρειοι γείτονές μας. Τι σημαίνει αυτό, όσοι δεν φοράνε κομματικές παρωπίδες, ας ψάξουν την ιστορική αλήθεια να μάθουν...

 10. avatar Πρωτόκολλο-Συμφωνητικό της 20ής Ιουλίου 1943,

  μεταξύ των εκπροσώπων των Κ.Κ. Γιουγκοσλαβίας και Αλβανίας «Τέμπο» (ΣβέτοζαρΒουκμάνοβιτς) και Κότσι Τζώτζε, αντιστοίχως και Στεφάνου Σαράφη, Άρη Βελουχιώτη και Βασίλη Σαμαρινιώτη (Ανδρέα Τζήμα), για τον συντονισμό των ενεργειών, προς δημιουργία ενός μονίμου Κοινού Βαλκανικού Γενικού Στρατηγείου, υπό την ονομασία «Γενικό Επιτελείο Απελευθερωτικών Στρατών (Κομμουνιστικών) της Βαλκανικής», «για την εθνική απελευθέρωση και για την εξασφάλιση της λαϊκής κυριαρχίας σ’ όλες τις Βαλκανικές χώρες». Δια του Συμφωνητικού αυτού καθορίζετε, επίσης, ότι πρέπει να αναγνωρισθεί το δικαίωμα της αυτοδιαθέσεως, της αποσχίσεως ή της ενώσεως με άλλους λαούς, σ’ όλον τον Μακεδονικό λαό!Η ύπαρξη του εν λόγω Συμφωνητικού προκύπτει εκ του κειμένου του δημοσιευομένου εγγράφου εις την σελίδα 13 του βιβλίου «Η εναντίον της Ελλάδος επιβουλή», εκδόσεως 1947.

 11. avatar Διαταγή Γενικού Στρατηγείου Ε.Λ.Α.Σ., υπ’ αριθ. 88/9.8.43 (αριθ. 1417/20.9.43),

  προς τα Στρατηγεία του ΕΛΑΣ Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, υπογραφομένη υπό της τριανδρίας Άρη Βελουχιώτη, Βασίλη Σαμαρινιώτη και Στεφάνου Σαράφη, δια της οποίας εκχωρείται ο έλεγχος των περιοχών Τσαμουριάς (Θεσπρωτίας), Καστοριάς, Φλωρίνης και Αλμωπίας (Πέλλης) εις τον Αλβανικό και Σερβικό στρατό Σ.Ν.Ο.Φ., δηλαδή εις τις κομμουνιστικές ανταρτικές ομάδες του Εμβέρ Χότζα και του «Τίτο» (Ιωσήφ Μπροζ) («Η εναντίον της Ελλάδος επιβουλή», εκδόσεως 1947,σελίς13).

 12. avatar Έγγραφο Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ, από 26.11.43,

  υπογραφόμενο υπό του Άρη Βελουχιώτη, προς το μέλος του Επιτελείου του Αλβανικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, σύντροφο Τζιώτζια, δια του οποίου εζητείτο η συνδρομή των Αλβανών και η παροχή εις τον ΕΛΑΣ πυρομαχικών, για την εξόντωση των εθνικών ανταρτικών ομάδων του Ε.Δ.Ε.Σ. (φωτοτυπία εις σελίδα 23 «Βίβλου Εθνοπροδοσίας», εκδόσεως 1961).

 13. avatar Διαταγή υπ’ αριθ. Ε.Π. 110/20.10.43

  Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ, προς τα τμήματα του ΕΛΑΣ, δια της οποίας ο Άρης Βελουχιώτης διάτασσε: «Αφήσατε ανενόχλητους τους Γερμανούς και συνεργασθείτε πάση θυσία μετά Κόζιακα» (φωτοτυπία εις σελίδα 22 «Βίβλου Εθνοπροδοσίας», εκδόσεως 1961).

 14. avatar Διαταγή της 20.10.43, υπογραφομένη υπό του Άρη Βελουχιώτη

  , προς VIIIη Μεραρχία του ΕΛΑΣ, δια της οποίας διετάσσετο η αποφυγή ενόπλου δράσεως εναντίον των Γερμανών, με την αιτιολογία ότι μια τέτοια ενέργεια χαρακτηρίζεται ως «απολύτως εσφαλμένη και ασύμφορος».Παράλληλα προέβλεπε τη συγκέντρωση όλων των διαθεσίμων δυνάμεων του ΕΛΑΣ εναντίον του ΕΔΕΣ, δεδομένου ότι, κατά την γνώμη του: «Είναι προτιμότερο να διανοίξουν οι Γερμανοί την οδό Ιωαννίνων – Μετσόβου – Καλαμπάκας, παρά να εξακολούθηση υφιστάμενος ο ΕΔΕΣ, έστω και μια βδομάδα ακόμα» (φωτοτυπία εις σελίδα 20 «Βίβλου Εθνοπροδοσίας», εκδόσεως 1961).

 15. avatar Υπ’ αριθ. 290/6.10.43 και 302/13.10.43 Διαταγές της VΙΙης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ,

  δια των οποίων αποδεικνύεται η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του ΕΛΑΣ και των Γερμανών προς εξόντωση των εθνικών ανταρτικών ομάδων του ΕΔΕΣ (φωτοτυπίες εις σελίδας 16 και 19 «Βίβλου της Εθνοπροδοσίας» εκδόσεως 1961). Οι διαταγές αυτές αναφέρουν μεταξύ άλλων:

  «Μέχρι νεωτέρας διαταγής, παύσατε πάσα ενέργεια είτε εναντίον Γερμανών, είτε εις τις οδούς, είτε εις την ύπαιθρο, έστω και μεμονωμένα…».
  «Εζητήθη από Γερμανούς εκ μέρους μας, παράταση εκεχειρίας μέχρι 20ής τρέχοντος, μέχρι της οποίας δεν θα προβείτε εις ουδεμία επιθετική ενέργεια κατ’ αυτών».

 16. avatar Ένα ακόμη περιστατικό φόνου παιδιών,

  με ηθικό αυτουργό αυτή τη φορά, το Βελουχιώτη, είναι κι αυτό που αφορά τις αδελφές Κόρδα. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου του 1942 εκτελέστηκαν με εντολή του Άρη Βελουχιώτη, οι δυο κόρες (12 και 13 ετών) του Ιωάννη Κόρδα από τους Κοχλιούς Ευρυτανίας, επειδή αυτός εγκατέλειψε τον ΕΛΑΣ, στον οποίο είχε καταταγεί για λίγες μέρες. Τα δυο κορίτσια σφαγιάσθηκαν με μαχαίρι από δυο άντρες του ΕΛΑΣ, στους οποίους δεν είχε εμπιστοσύνη ό Άρης και τους οποίους ήθελε να αναμίξει στο έγκλημα. Οι δυο αυτοί αντάρτες έγιναν εκτελεστές, παρά τη θέλησή τους και κάτω από την απειλή της σφαγής τους από δυο καπεταναίους τους Άρη (ή θα τα σφάξετε ή θα σφάξουμε εμείς εσάς).

 17. avatar Μια γνωστή και δυστυχώς αδιαμφισβήτητη θηριωδία του Βελουχιώτη,

  (Περιοδικό «Ντοκουμέντα 1940-1949») αποτέλεσε η δολοφονία, κοντά στο χωριό Κολοκυθιά, του δεκατριάχρονου Γεώργιου Μαραθέα, που είχε απαγάγει δυο μήνες νωρίτερα.
  Στο σπίτι που διέμενε η κ. Μαραθέα, κάτω από την πόρτα, ρίχθηκε ένα γράμμα με δύο σημειώματα. Στο ένα έγραφε ότι, για να χαρισθεί η ζωή του παιδιού έπρεπε, μεταξύ των άλλων, να δοθούν 100 εκατομμύρια δραχμές στους κολίγους. Το δεύτερο, ήταν ένα σημείωμα του μικρού Γιώργου που έγραφε: «Μαμά, μην ανησυχείτε, είμαι καλά. Να κάνετε ότι σας λένε οι άνθρωποι».
  Ο καιρός όμως περνούσε, αλλά δεν άφησαν ελεύθερο το παιδάκι. Επί ημέρες το περιέφεραν στα βουνά ξυπόλητο, με υψηλό πυρετό. Μετά από τρεις περίπου μήνες, βρέθηκε το πτώμα του σε μια χαράδρα, κοντά στο χωριό Κολοκυθιά. Ο Βελουχιώτης σε κατάσταση πλήρους μέθης είχε σκοτώσει το παιδί με τα ίδια του τα χέρια, στις 20 Αυγούστου 1942. Ο μικρός είχε βασανισθεί απάνθρωπα, κι αυτοί τότε που το βρήκαν και το έθαψαν πρόχειρα, καταμέτρησαν στο βασανισμένο κορμί του μικρού παιδιού 36 μαχαιριές! Η μάνα του και η μικρότερη αδελφή του δεν μπόρεσαν να το δουν ούτε νεκρό και κατακομματιασμένο…

 18. avatar Ο Νεοζηλανδός λοχαγός Ουίλλιαμ Τζόρνταν,

  στο βιβλίο του με τον τίτλο: «Η αλήθεια περί της Ελλάδος», αποκαλεί τον Άρη Βελουχιώτη: «Ο κόκκινος φύρερ της Ελλάδος» και υποστηρίζει ότι:«…διώχτηκε νέος από το πατρικό του σπίτι, που το είχε ατιμάσει με τις αποτρόπαιες και αναίσχυντες εκδηλώσεις της σεξουαλικής του διαστροφής……Έφθασε στην ομοφυλοφιλία και ήταν εκ γενετής διεστραμμένος και σαδιστής…προ παντός όμως ήταν εγκληματίας. Ένας από τους απαισιώτερους εγκληματίες που γέννησε ποτέ, σε ώρα συμφοράς για τους ανθρώπους, η φύση. Ήτανε κάτι χειρότερο από εγκληματίας. Ήτανε κακούργος σαδιστής… Και πρέπει να ομολογήσουμε πως ο Αθανάσιος Κλάρας ήταν αναντίρρητα κορυφή στην επιστήμη των βασανιστηρίων… το μαστίγωμα ήταν η αβρότερη από τις εκδηλώσεις του προς εκείνους που είχανε τη δυστυχία να τον δυσαρεστήσουν… Το αγαπημένο μαρτύριο του Άρη, η μεγαλύτερή του διασκέδαση, ήτανε να χαράζει βαθιά το κορμί των θυμάτων του και να χύνει καυτό λάδι μέσα στις πληγές. Συχνά για ποικιλία προτιμούσε να παραγεμίζει τις τομές με αλάτι. Ένα άλλο από τ’ αστεία του ζωηρού αυτού παιδιού ήτανε να κόβει τους μαστούς των γυναικών ή να ξεριζώνει τ’ αυτιά των δημάρχων και των προέδρων κοινοτήτων, των χωριών που δεν είχαν εκδηλώσει μεγάλο ΕΑΜικό ενθουσιασμό…»

  1. avatar Προς άπαντες κομμουνιστες

   Φίλες αυτά που λες, μερικοι νομιζουν οτι ειναι κατασκευασμενα ψέματα. Η αλήθεια ειναι οτι υπαρχουν παρα πολλα ντοκουμεντα,καταγραφες και μαρτυριες ανθρωπων που εζησαν το "κτηνος" απο κοντα και ηταν τυχεροι να ζησουν για να τα διηγηθουν. Κιέγω παλια πιστευα οτι αυτος ηταν ηρωας και οτι μας εσωσε.Αλλά επειδή ειμαστε και ανθρωποι και εχουμε κριτικη ικανοτητα και να μην μενουμε σε αυτα που μας εμαθε το βιβλιο της Ιστορίας του Δημοτικού, ανοιξαμε και 5 βιβλία παραπανω, μιλησαμε και με 5-10 γηραιους ανθρωπους απο επαρχια,διαβασαμε και ντοκουμεντα απο τα Αρχεία του Κράτους και την Εθνική Βιβλιοθήκη που ελαχιστοι ζητουν την άδεια να κατεβάσουν, και μάθαμε τι ήταν αυτός. Για μένα ήταν σαδιστής και παιδεραστής. Να σκοτώνεις ανθρώπους, ενταξει.Η αυτοκαταστροφή ειναι χαρακτηριστικό τους είδους των Ανθρώπων. Αλλά το να [...] αγοράκια και να αντλείς ευχαρίστηση από τον πονο τους, ε αυτό είναι κατι πολύ χειρότερο απο απλη αρρωστεια. Υπάρχει και μια καταγραφή που ο βελουχιώτης τάϊσε επιτηδες την καλομαγειρεμενη συκωταριά ενός νεαρού, στον πατέρα του χωρις να το ξερει ο δευτερος,μονο και μονο για να το φχαριστηθεί ο ιδιος.Τοσο άρρωστο ήταν αυτό το κτήνος.

 19. avatar Ο Άρης παρουσιάζει την πολιτική του ΕΑΜ

  Αθάνατο πολιτικό κειμήλιο, διαχρονικής αξίας – και δραματικής επικαιρότητας στη σημερινή Ελλάδα των ξένων δανειστών και των εγχώριων «σωτήρων» – αποτελεί η ιστορική ομιλία του Άρη που την εκφωνεί στις 29 Οκτώβρη του 1944 στην απελευθερωμένη Λαμία εκ μέρους του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ. Ο Άρης παρουσιάζει την πολιτική του ΕΑΜ και, ανάμεσα στα άλλα, λέει:

  «Θα δώσουμε στο λαό τα οικονομικά μέσα για να μπορεί να μη σκορπάει την οικογένειά του στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

  Μας κατηγορούν ότι θέμε να καταργήσουμε τα σύνορα και να διαλύσουμε το κράτος. Μα το κράτος εμείς το φτιάχνουμε σήμερα, γιατί δεν υπήρξε, μια που αυτοί οι ίδιοι το είχανε διαλύσει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει