Τη θέση ότι «η Νέα Δημοκρατία ήταν και πρέπει να είναι η παράταξη της εθνικής συνεννόησης, της κοινής προσπάθειας, του δημοσίου κι εθνικού συμφέροντος, της μετριοπάθειας» καταθέτει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, καλώντας παράλληλα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προχωρήσει σε εσωκομματικές εκλογές.

Αφού εκφράζει την απόλυτη συμφωνία του με την ανάρτηση του Νίκου Καραχάλιου ότι «Η xώρα μας εισέρχεται πλέον σε μια περίοδο “νέας κανονικότητας” μετά από την επίπονη 8ετια των 3 Μνημονίων», ο κ. Αντώναρος απευθυνόμενος στη ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «οι σημερινοί θεσιθήρες του “ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ” πρέπει να αντιληφθούν ότι η γραμμή που ακολουθούν είναι πολιτική μειοψηφίας» προσθέτοντας πως «πολιτική μειοψηφίας είναι: η άρνηση συμμετοχής στην κοινή προσπάθεια για να τελειώσει ο κύκλος της κρίσης, οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες στην οικονομία, η πλήρης αδιαφορία για την κοινωνική συνοχή κι όσων έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη στην κοινωνία, οι ύπουλες -από τα γνωστά κέντρα κατευθυνόμενες επιθέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Τέλος ο κ. Αντώναρος προτρέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει την επανεκλογή του στην προεδρία της ΝΔ τονίζοντας: «Εδώ και χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει συνεχώς εκλογές. Τώρα έχει τη δυνατότητα να κάνει ο ίδιος εκλογές. Εσωκομματικές εκλογές. Να ζητήσει την επανεκλογή του στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Να δει αν έχει ακόμη την εμπιστοσύνη της. Έχει τα κότσια να το κάνει;».