Σύμφωνα με δηλώσεις κύκλων του κ. Φασούλα στο newsbeast.gr, ο Παναγιώτης Φασούλας θα σεβαστεί τις όποιες αποφάσεις του πρόεδρου του Κινήματος και δεν σκοπεύει να το «παίξει» αντάρτης. Πάντως δεν πρόκειται να παραιτηθεί ως ότου αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα σε δήλωση του ο Παναγιώτης Φασούλας διαψεύδει τα περί παραίτησης του: «Ξεκαθαρίζουμε για τελευταία φορά ότι, ο Δήμαρχος Πειραιά δεν παραιτείται και περιμένει τις αποφάσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σεβόμενος τον Πειραϊκό λαό και τις καταστατικές διαδικασίες του κινήματος». ‘Ομως η δήλωση του αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα αν η Ιπποκράτους το αποφασίσει.

Στο κανάλι 1 του Πειραιά ο Παναγιώτης Φασούλας δήλωσε: «Εν ολίγοις λέω λοιπόν ότι βεβαίως και δεν προτίθεμαι ποτέ εγώ να διχάσω την κοινωνία του Πειραιά με μια αυθαίρετη απόφαση. Άλλωστε, το θέμα της στήριξης ενός μεγάλου κόμματος δεν είναι γιατί θέλουμε τη στήριξη για να πάμε να πάρουμε τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Γίνεται γιατί μέσα στα πλαίσια της γενικότερης στήριξης, η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει τα θέματα που αφορούν το Δήμο Πειραιά; Όποια κι αν είναι η κυβέρνηση. Αυτό είναι και το ζητούμενο της στήριξης. Δεν είναι το ζητούμενο της στήριξης να περιχαρακωθούμε μέσα σε κομματικές γραμμές και να πάμε να “πολεμήσουμε” τους αντιπάλους».