Τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα. Περίοδος προσαρμογής δεν υπάρχει και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι υπηρεσιακοί υπουργοί, και ιδιαίτερα όσοι είναι μέλη του οικονομικού επιτελείου.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο Γιάννης Στουρνάρας έχει ήδη δει όλα τα αρμόδια στελέχη και έχει πάρει την πρώτη εικόνα για τα μείζονα θέματα της αρμοδιότητάς του. Βασικός στόχος είναι να μην περάσει αναξιοποίητος ο μήνας μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, για να μη βυθιστεί περαιτέρω στην ύφεση η οικονομία. Οι προτεραιότητες, τις οποίες έθεσε είναι :

ΕΣΠΑ: Στόχος είναι να αυξηθεί η απορροφητικότητα των σχετικών κονδυλίων και να μην κοπεί η ροή των κοινοτικών χρημάτων προς την Ελλάδα.

Επενδύσεις: Στόχος είναι να ξεμπλοκαριστεί ό,τι υπάρχει και είναι σε εκκρεμότητα, ειδικά οι περιπτώσεις επενδύσεων, που έχουν κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και στις δαιδαλώδεις δομές της δημόσιας διοίκησης. Στην ίδια κατεύθυνση, θα επιχειρηθεί να ξεκαθαριστεί πλήρως το πειθαρχικό κομμάτι στη λειτουργία του υπουργείου, μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις επίορκων υπαλλήλων, που μπλόκαραν συγκεκριμένες επενδύσεις, ζητώντας χρήματα κάτω από το τραπέζι.

Ρευστότητα αγοράς: Τελευταία -αλλά όχι λιγότερο σημαντική- είναι η τόνωση της αγοράς και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αξιοποιώντας πλήρως τη συμφωνία, που είχε υπογράψει η Άννα Διαμαντοπούλου με τον Πλούταρχο Σακελλάρη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.