Έτοιμος να «ανοίξει τα χαρτιά του» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές εμφανίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, καθώς –σύμφωνα με πληροφορίες– εντός της εβδομάδας αναμένεται να «κλειδώσουν» οι περισσότερες εκ των γαλάζιων υποψηφιοτήτων.
Ο κ. Σαμαράς θα έχει κύκλο συσκέψεων τόσο με τον αρμόδιο γραμματέα Βασίλη Μιχαλολιάκο όσο και με τους ίδιους τους «εκλεκτούς» για τα χρίσματα, προκειμένου να κλείσουν τα περισσότερα εκ των ανοιχτών μετώπων.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα κενά που εμφανίζουν τα γαλάζια ψηφοδέλτια και συγκεκριμένα στον Δήμο Πειραιά (με τον κ. Β. Μιχαλολιάκο να διαψεύδει διακινούμενα σενάρια περί δικής του υποψηφιότητας), στην Περιφέρεια Αττικής (όπου η Ν.Δ. επιμένει σε μία υποψηφιότητα με το προφίλ του βουλευτή Κ. Χατζηδάκη), σε σειρά δήμων της Αττικής όπου οι γαλάζιες παρατάξεις είναι στην αντιπολίτευση και αναζητείται υποψήφιος δήμαρχος, καθώς και σε δήμους όπου επιχειρείται ανανέωση με… εθελουσία έξοδο του νυν δημάρχου, όπως επί παραδείγματι ο Χολαργός.

Η «απειλή» Τατούλη

Ακόμη κι εκεί όπου οι υποψηφιότητες έχουν ωστόσο οριστικοποιηθεί, οι δυσκολίες είναι σημαντικές. Παράδειγμα, η υποψηφιότητα του κ. Δ. Δράκου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον γαλάζιο υποψήφιο να απειλείται από τον ανεξάρτητο Πέτρο Τατούλη, ο οποίος πέραν της στήριξης τμήματος της γαλάζιας βάσης, απολαύει της συμπαράστασης στελεχών του στρατοπέδου Μπακογιάννη και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη δυσκολότερη είναι η μάχη της Κρήτης. Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη εξετάζει το ενδεχόμενο να «μετρήσει δυνάμεις» στην, εξόχως προνομιακή για την ίδια, Περιφέρεια Κρήτης, με τις πληροφορίες να μην αποκλείουν του ψηφοδελτίου να ηγηθεί ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Σε αυτή την περίπτωση, ο κίνδυνος ο επίσημος γαλάζιος υποψήφιος να έλθει τρίτος είναι ορατός, πολλώ γε μάλλον όταν στο εσωτερικό της Ν.Δ. καταγράφονται σοβαρές παραφωνίες. Η –άτυπη ακόμη– υποψηφιότητα του βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη λίγο έλειψε να «τιναχθεί στον αέρα». Αιτία, η σπουδή που επέδειξε ο κοιν. εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Μαν. Κεφαλογιάννης να «επισημοποιήσει» μέσω δελτίου Τύπου την υποψηφιότητα Πλακιωτάκη ύστερα από συνάντηση που είχε μαζί του, παρουσία και του κ. Π. Παναγιωτόπουλου, στο Ηράκλειο.

Η κίνηση Κεφαλογιάννη προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις Κρητών βουλευτών και, κατά πληροφορίες, τη δυσφορία του ίδιου του κ. Σαμαρά. Ωθησε δε τον κ. Πλακιωτάκη να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι το εάν θα είναι υποψήφιος θα κριθεί στη συνάντηση που θα έχει, εντός των ημερών, με τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Πηγή: Καθημερινή