«Συναγερμός» χτύπησε χτες στο ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της πρόθεσης της Ιπποκράτους να μεταθέσει χρονικά την Εθνική Συνδιάσκεψη για 8-9 Μαρτίου από τις 3 και 4 Μαρτίου που ήταν προγραμματισμένη και μάλιστα χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Σε σύσκεψη υπό τον Γ. Παπανδρέου στην οποία συμμετείχαν Βάρτζελη, Καρχιμάκης, Έξαρχος και άλλοι συζητήθηκε το ενδεχόμενο μετάθεσης της Εθνικής Συνδιάσκεψης (άρα και του Εθνικού Συμβουλίου στο οποίο θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες) χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη έλεγαν ότι δεν είναι ακόμα έτοιμα τα κείμενα που έχουν ζητηθεί, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μ. Καρχιμάκης επικοινώνησε με τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που έχουν αναλάβει τα κείμενα για το πρόγραμμα, τον απολογισμό κ.λπ. και τον ενημέρωσαν ότι σήμερα το πρωί μπορούν να είναι στο γραφείο του. Λίγο μετά έλεγαν ότι η αναβολή πρέπει να υπάρξει λόγω της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 12 και 2 Μαρτίου, από το αποτέλεσμα της οποίας εξαρτάται η ελληνική οικονομία.

Νωρίτερα ωστόσο, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου είχαν ζητήσει από τον Φ. Σαχινίδη να τους ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα των εθνικών εκλογών αλλά και για το πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση στα κόμματα από τον κρατικό προϋπολογισμό (έχουν συμφωνήσει όλα τα κόμματα στη Βουλή) γιατί χωρίς αυτή τη δόση το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να πραγματοποιήσει την απ΄ ευθείας εκλογή στις 18 Μαρτίου!

Μάλιστα, συνεργάτες του κ. Παπανδρέου έριχναν ευθύνες στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση επειδή δεν έχουν βάλει τις σχετικές υπογραφές για να δοθεί αυτή η πρώτη δόση στα κόμματα και να μπορέσει να ακολουθηθεί η διαδικασία!

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως σε αυτή τη σύσκεψη μετείχε κάποια στιγμή και ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Γ. Ανωμερίτης, ο οποίος μετέφερε τις αρνητικές απαντήσεις των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ στο ερώτημα αν μπορούν με βάση τη σημερινή οργανωτική και οικονομική τους κατάσταση να οργανώσουν την απ’ ευθείας εκλογή από τη βάση.

Μετά από όλα αυτά, η επίσημη ενημέρωση από το ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι η Εθνική Συνδιάσκεψη τελικά θα γίνει κανονικά στις 3 και 4 Μαρτίου, με το Εθνικό Συμβούλιο οπότε και θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες και ότι σε κάθε περίπτωση η εκλογή νέου προέδρου θα γίνει απ΄ ευθείας από τη βάση στις 18 Μαρτίου.