Στη σκληρή στάση που τηρεί η Ολλανδία απέναντι στην Ελλάδα και την εύλογη ενόχληση που προκαλούν στην ελληνική γνώμη, οι εχθρικές δηλώσεις του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών Γιαν Ντε Γιάγκερ, αναφέρεται η φλαμανδόφωνη εφημερίδα «De Tijd», υπό τον τίτλο «Ο αρχιφωνακλάς Ντε Γιάγκερ, προκαλεί ολοένα και περισσότερη ενόχληση στους Έλληνες».

Η εφημερίδα ασκεί κριτική στον Ολλανδό υπουργό, υπογραμμίζοντας πως με τις δηλώσεις του ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά, αντί να βοηθάει στην εκτόνωση της κατάστασης.

Επισημαίνεται ότι μπορεί η ολλανδική κοινή γνώμη να επικροτεί την άτεγκτη στάση του Ντε Γιάγκερ απέναντι στην Ελλάδα, εντούτοις στις Βρυξέλλες ερμηνεύουν την πολυπραγμοσύνη του Ολλανδού υπουργού ως απόρροια του συνδρόμου «μικρομέγαλης» χώρας, που ταλανίζει παλαιόθεν τη «χώρα της τουλίπας».

Σύμφωνα με την αντίληψη αυτή, οι Ολλανδοί προσπαθούν, με θορυβώδη τρόπο, να επανέλθουν εκεί που θεωρούν πως ανήκουν, δηλαδή στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Από τη στιγμή, όμως, που κινούνται κατ’ αυτό τον τρόπο, συνεχίζει το δημοσίευμα, γίνονται πλέον κι οι ίδιοι μέρος του προβλήματος, στο βαθμό που επιτείνουν τη σύγχυση, αντί να δείχνουν υπεύθυνη στάση, προσπαθώντας να αποφορτίσουν τις εντάσεις.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι τις τελευταίες μέρες ο αριθμός των «θορυβοποιών» έχει αυξηθεί θεαματικά, καθώς στο «κλαμπ του Ντε Γιάγκερ» έχουν προσχωρήσει και οι υπόλοιπες χώρες που κατέχουν το τριπλό ΑΑΑ, οι οποίες διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα τηρήσει την πλέον σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα, ξεπερνώντας, ενίοτε, τα όρια της ευπρέπειας.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει -κατά το δημοσίευμα- και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τις δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα, αλλά και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε.

Όπως είναι φυσικό -συνεχίζει το δημοσίευμα- οι Έλληνες θεωρούν, από την πλευρά τους, την αντιμετώπιση αυτή «άκρως προσβλητική». Με τη σειρά τους, οι Ευρωπαίοι, τουλάχιστον εκείνοι που πρόσκεινται στην Αριστερά, χαρακτηρίζουν την ολλανδική συμπεριφορά «ηλίθια», σημειώνει η εφημερίδα.

Καταλήγοντας, αναφέρεται ότι χτες Ολλανδοί και Γερμανοί επιχειρηματίες, απηύθυναν έκκληση σε όλες τις πλευρές να χαμηλώσουν τους τόνους και κατέστησαν σαφές ότι τάσσονται εναντίον της αποπομπής οποιασδήποτε χώρας από την ευρωζώνη.