Ανακοίνωσή με την οποία καυτηριάζει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και για το εάν καταργηθούν (ή όχι) εξέδωσε το Ποτάμι.

Σε αυτήν αναφέρει: «Άλλο ένα επεισόδιο στο σήριαλ της κατάργησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων… Ή μήπως πρόκειται για “τρέιλερ” του έργου που θα ανεβάσει στη Δ.Ε.Θ. ο Πρωθυπουργός, όπου θα εξαγγείλει για άλλη μια φορά την κατάργησή τους, στοχεύοντας στις ψήφους των 17χρονων και των οικογενειών τους».

Στη συνέχεια η ανακοίνωση τονίζει: «Πραγματικά έχουμε χάσει το μέτρημα στο πόσα “μπρος πίσω” έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο για το συγκεκριμένο θέμα. Το Ποτάμι υπεύθυνα έχει εξαρχής προτείνει και υποστηρίξει, τόσο στη Βουλή όσο και στον δημόσιο διάλογο, ένα εθνικό απολυτήριο στη βάση μιας αξιόπιστης, αντικειμενικής και ενιαίας διαδικασίας αξιολόγησης των μαθητών κατά τη διάρκεια του Λυκείου, σε όλη την επικράτεια.

Αυτή είναι η βάση για τη συζήτηση του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε συνδυασμό με τις αδιάβλητες πανελλαδικές εξετάσεις με μορφή τέτοια ώστε να αξιολογείται αποτελεσματικά η κριτική και αναλυτική ικανότητα των μαθητών και όχι η δυνατότητα αποστήθισης».