Την ανησυχία του τόσο για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του Λουκά Παπαδήμου, την οποία και καταδίκασε, όσο και για τις αντιδράσεις που ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες, που οδηγούν -όπως είπε- σε επικίνδυνες ατραπούς, σε καταστάσεις έξω από τη δημοκρατία, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Τα προβλήματα που υπάρχουν στην οικονομία και στην κοινωνία δεν μπορούν να λυθούν με τέτοιους τρόπους. Αυτά λύνονται μόνο με την πολιτική ξανά στο προσκήνιο και όχι με αυτόν τον τρόπο, ο οποίος όχι μόνο είναι αδιέξοδος, αλλά και επικίνδυνος για τη χώρα μας», είπε στο κανάλι «Ε» ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε για αυταπάτες, εμμονές και αναποτελεσματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν και πάλι τη χώρα με την πλάτη στον τοίχο, να στερεύουν τα ταμεία και να ψηφίζονται απαράδεκτα μέτρα 5 δισ. ευρώ, χωρίς καν να έχει εξασφαλισθεί η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

Επέκρινε και την τακτική του κ. Σόιμπλε λέγοντας ότι είναι απαράδεκτη και είναι έξω από τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι «ορισμένοι εταίροι έχουν σταθεί στην χώρα μας».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επέμεινε στη θέση για εθνική συνεννόηση καθότι εκλογές από μόνες τους δεν είναι η λύση. «Για παράδειγμα μία κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας της ΝΔ δεν θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και μετά τις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, η λύση είναι η εθνική συνεννόηση», υποστήριξε .

Σχετικά με τις εξελίξεις στη Κεντροαριστερά υπογράμμισε ότι «το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου είναι ένα πολιτικό προγραμματικό συνέδριο που θα παρουσιάσει την πρόταση υπέρβασης της κρίσης. Ταυτοχρόνως απαιτείται οδικός άξονας για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς.

«Θέση μου είναι ότι εντός του 2017 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι ιδρυτικές διαδικασίες για τη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς και της εκλογής επικεφαλής από τη βάση. Με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων και κινήσεων, να δημιουργηθεί ο νέος ενιαίος προοδευτικός φορέας» είπε.