Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Κατρούγκαλος για την εορτή της Ορθοδοξίας

«Θέλω να πιστεύω ότι η λιτάνευση των εικόνων θα σημάνει και για τη δική μας χώρα την ανόρθωση της κοινωνίας μας»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:02
05/03/2017
Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Κατρούγκαλος για την εορτή της Ορθοδοξίας
5
loading

Την κυβέρνηση της Ελλάδας εκπροσώπησε σήμερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στη Θεία Πατριαρχική και Συνοδική Λειτουργία για τη μεγάλη γιορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, όπου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου προέστη η Α.Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Μετά την απόλυση, επακολούθησε η λιτάνευση των ιερών εικόνων από τον Πατριάρχη και τους συλλειτουργούντες αρχιερείς.

Ο κ. Κατρούγκαλος μετά τη λειτουργία και την κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον κ.κ. Βαρθολομαίο, δήλωσε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Είναι μία μεγάλη γιορτή. Μετέφερα την αυτονόητη τιμή όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά όλου του ελληνικού λαού στον Οικουμενικό Θρόνο. Όχι μόνο για το κράτος και τη δόξα του αλλά για την προσφορά και την ακτινοβολία του σε όλη την υφήλιο. Θέλω να πιστεύω ότι η λιτάνευση των εικόνων θα σημάνει και για τη δική μας χώρα την ανόρθωση της κοινωνίας μας και την αρχή της εξόδου από την κρίση.

Στη θεία λειτουργία παρέστη και ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριος Κρέτσος ο οποίος δήλωσε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Πιστός στην υπόσχεση που έχω δώσει βρίσκομαι για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο στην Κωνσταντινούπολη. Είχα την ευκαιρία να παραστώ στη θεία λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι.

Ταυτόχρονα αύριο θα έχω τη χαρά να απευθύνω χαιρετισμό στην εκδήλωση του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας στην Πόλη, με θέμα τον ελληνικό Τύπο στην Κωνσταντινούπολη από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar πόσες

  καθαρίστριες με μόριο από αυτές που έκανε δικαστικούς υπαλλήλους πήρε μαζί του; Ρωτώ για να ξέρω πόσα θα πληρώσω για το ταξίδι αναψυχής του καρούμπαλου.

 2. avatar mnimwn

  Για τέτοιες καταστάσεις βγήκε το '' πἀρτε διαβόλοι βάγια ''

 3. avatar Κώστας 14

  Γκιόζης Μέγας.

 4. avatar Χρήστος

  Ο κομμουνιστής πήγε για την πορεία

 5. avatar Assimina

  "Είναι μία μεγάλη γιορτή. Μετέφερα την αυτονόητη τιμή όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά όλου του ελληνικού λαού στον Οικουμενικό Θρόνο. Όχι μόνο για το κράτος και τη δόξα του αλλά για την προσφορά και την ακτινοβολία του σε όλη την υφήλιο. Θέλω να πιστεύω ότι η λιτάνευση των εικόνων θα σημάνει και για τη δική μας χώρα την ανόρθωση της κοινωνίας μας και την αρχή της εξόδου από την κρίση."
  Αφού δεν πιστεύεις κ Κατρούγκαλε γιατί λες ασύντακτες ασυναρτησίες και μας προκαλείς?Τουλάχιστον κάποιος να σου έγραφε πέντε προτάσεις σωστές με νόημα ανάλογο της ημέρας ώστε αξιοπρεπώς τουλάχιστον να τις διαβάσεις και να μην προκαλείς!!!Ντροπή για πολλοστή φορά

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει