Πρόταση κοινής δράσης προς το ΚΚΕ, την Λαϊκή Ενότητα και σε κάθε δύναμη της μαχόμενης αριστεράς, διατυπώνει με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με στόχο να συντονίσουν τη δράση τους και να συγκροτήσουν ένα μέτωπο «που θα σταματήσει την ψήφιση των νέων μέτρων λεηλασίας του λαού».

Με αφορμή την έναρξη συνομιλιών της κυβέρνησης για την δεύτερη αξιολόγηση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει ότι: «Προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη να αποκρουστεί το νέο κύμα επίθεσης και συνολικά να αναδειχθεί η πάλη για την ανατροπή της επίθεσης των δυνάμεων του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του μνημονιακού αστικού μπλοκ που τους στηρίζει».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτικό το καθήκον για τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς να δράσουν από κοινού στους χώρους δουλειάς, ανεργίας και επισφαλούς εργασίας, στις γειτονιές, στην νεολαία, σε κάθε μέτωπο».

Προτείνει να διαμορφωθεί «από κοινού» και «από τα κάτω» αγωνιστικό συντονισμό με κέντρο τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, αλλά και κάθε συνδικαλιστή και κάθε όργανο, «που θέλει να παλέψει για να μην περάσουν τα κανιβαλικά αυτά μέτρα. Άλλωστε το γεγονός ότι μια σειρά κλάδοι και χώροι (ΜΜΜ, υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, ελαστικά εργαζόμενοι, νεολαία) βρίσκονται σε κινητοποίηση δείχνει ότι ένας νέος γύρος αγώνων είναι όχι μόνο αναγκαίος αλλά και εφικτός».

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνει το συντονισμό των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των απεργιών, την προκήρυξη γενικής απεργίας τον Μάρτη, με σχεδιασμό για κλιμάκωσή της, καθώς και «να πάρει ο αγώνας παλλαϊκά χαρακτηριστικά» με ένα μάχιμο πλαίσιο διεκδικήσεων.