«Το θέμα της συνέχισης του προγράμματος της πιλοτικής βίζας για τους Τούρκους πολίτες, δεν έχει κλείσει για την ελληνική κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα διαφαίνεται η διάθεση των αρμοδίων οργάνων της Ευρωπαϊκή Ένωση, να επανεξεταστεί το ζήτημα» δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης, τονίζοντας πως «αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση που έχουμε από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Γ. Κατρούγκαλο».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Πάλλη, «σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα, που όλοι και όλες μας ελπίζουμε να είναι η καλύτερη για τα νησιά μας, θα πρέπει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση των δυνατοτήτων έκδοσης βίζας των προξενικών μας Αρχών στη γειτονική χώρα».

Κι ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Ήδη, μέσα στο 2016, μόνο από το προξενείο μας στη Σμύρνη, εκδόθηκαν πάνω από 50.000 βίζες, ενώ ταυτόχρονα έχουν μειωθεί σημαντικά οι χρόνοι έκδοσή τους, Αυτή η καλή δουλειά πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και μέσα στο 2017».