Σύσκεψη με κορυφαία στελέχη της ΝΔ είχε νωρίτερα στα γραφεία της Λ. Συγγρού, ο Αντώνης Σαμαράς για να καθοριστεί το πλαίσιο της χθεσινής συμφωνίας για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως οδηγήθηκε στην απόφαση να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Γ. Παπανδρέου μπροστά στην αποσταθεροποίηση της σχέσης της Ελλάδας με την Ε.Ε. την οποία προκάλεσαν οι χειρισμοί του κ. Παπανδρέου.

Η νέα κυβέρνηση, επανέλαβε, είναι περιορισμένης εντολής και χρόνου και έχει ως μοναδικό σκοπό να διαχειριστεί τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, με ταυτόχρονη απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.

Ικανοποιημένη είναι η Ν.Δ. για το γεγονός ότι με τη χθεσινή κίνηση του Αντώνη Σαμαρά διασφαλίζεται ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας, αλλά και οι εκλογές, ενώ επισημαίνουν ότι βασική προτεραιότητα του προέδρου του κόμματος ήταν να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν οι δύο αντιπρόεδροι Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας και τα στελέχη Α. Λυκουρέντζος, Κ. Τασούλας, Ε. Στυλιανίδης, Ν. Δένδιας, Χρ. Σταϊκούρας, Γ. Κουμουτσάκος, Κ. Μαρκόπουλος, Ε. Αντώναρος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κ. Τζαβάρας, Π. Παυλόπουλος, Α. Σπηλιωτόπουλος, Μ. Βαρβιτσιώτης και οι συνεργάτες του προέδρου του κόμματος Κ. Μπούρας και Κ. Αρβανιτόπουλος.