Αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη και του εκπροσώπου Τύπου του ΚΚΕ Μ. Μαϊλη σημειώθηκε σήμερα με επίκεντρο τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη για τα επεισόδια, ο κ. Μαϊλης τονίζει ότι «η δήλωση του κ. Παπαδημούλη ότι τα χθεσινά γεγονότα ήταν συγκρούσεις ροπαλοφόρων και κρανοφόρων επιβεβαιώνει ότι η ηγεσία του ΣΥΝ αποδεικνύεται συνήγορος των κουκουλοφόρων, γιατί με αυτό τον τρόπο συγκαλύπτει την προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση εντεταλμένων κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών εναντίον του ΠΑΜΕ και γενικότερα κατά του λαού, επίθεση που εξυπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης, της πλουτοκρατίας και των άλλων αστικών κομμάτων».

Απαντώντας ο κ. Παπαδημούλης, εξέφρασε την λύπη του «για το κρεσέντο κατά του ΣΥΝ και την κατάφωρη διαστρέβλωση των δηλώσεων μου» και προσθέτει ότι στη δήλωσή του που υπάρχει και σε δελτίο τύπου, είπε ξεκάθαρα ότι «μηδενική ανοχή στους κουκουλοφόρους που είναι μια ακραία αντιδημοκρατική δύναμη που εξυπηρετεί παρακρατικές μεθοδεύσεις».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ακόμη ότι «την ώρα που οι πολίτες τραβούν από το μανίκι τις δυνάμεις της αριστεράς να βαδίσουμε ενωμένοι εναντίον αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και εναντίον της προβοκατόρικης δράσης των κουκουλοφόρων, το να καταφεύγουν κάποιοι στην συκοφαντία και την διαστρέβλωση μου προκαλεί ειλικρινά θλίψη. Αυτές οι αδιέξοδες επιθέσεις θυμώνουν τους αριστερούς, ό,τι κόμμα κι αν ψηφίζουν. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια».