Να δώσει εξηγήσεις η κυβέρνηση για τις καταγγελίες Κουσελά περί λίστας μεγαλοοφειλετών ζητά η ΝΔ ενώ την ίδια στιγμή θέτει θέμα για την απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή.

«Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς-δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ – αποκάλυψε, χθες, ότι παρέδωσε στους διαδόχους του και κοινοποίησε στον πρωθυπουργό λίστα 3.800 μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου.

Κατήγγειλε τον κ. Βενιζέλο ότι δεν έκανε τίποτε για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άφησε υπονοούμενα ότι γι’ αυτό απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και πλήρεις εξηγήσεις για τις καταγγελίες Κουσελά».

Την ίδια στιγμή η ΝΔ θέτει θέμα για την απουσία του πρωθυπουργού και την μη απάντηση του από το βήμα της Βουλής κατά την συζήτηση της ερώτησης για την εγκληματικότητα που κατέθεσε ο Α. Σαμαράς τονίζοντας μάλιστα μέσω του κ. Μιχελάκη ότι η ερώτηση θα κατατίθεται συνεχώς μέχρι να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει ο πρωθυπουργός.

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς-δήλωσε ο κ. Μιχελάκης- κατέθεσε, στην αρχή της εβδομάδας, Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για την έξαρση της εγκληματικότητας και την ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες.

Ο κ. Παπανδρέου δεν προσήλθε, όπως όφειλε, στη Βουλή για να απαντήσει.

Θα καταθέσουμε την ίδια ερώτηση και την επόμενη εβδομάδα.

Και θα την καταθέτουμε συνεχώς μέχρι να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει».