Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε στο Twitter η αναφορά του Σταύρου Θεοδωράκη σε «τρολ» της κυβέρνησης που «χρηματοδοτούνταν με μαύρα λεφτά για να πετάνε λάσπη στο Ποτάμι». Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην «πρόσφατη αποκάλυψη ότι ένα από αυτά τα τρολ που πρωτοστατούσε στις αθλιότητες ήταν υπάλληλος της κας Γεροβασίλη», ενώ ανέφερε και συγκεκριμένες αναρτήσεις του στο Twitter. «Δεν θα φάω το χρόνο μου να ασχοληθώ άλλο με αυτά τα αποβράσματα», είπε λίγο μετά ο κ. Θεοδωράκης. Τα παραπάνω ερμηνεύτηκαν ως αναφορά του κ. Θεοδωράκη στον χρήστη του Twitter «galaxyarchis», ο οποίος έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη βδομάδα από τροχαίο και για τον οποίο εξέδωσε ανακοίνωση η κα Γεροβασίλη. Το Twitter πήρε αμέσως φωτιά με hashtags που αφορούν τον κ. Θεοδωράκη και το Ποτάμι να γίνονται τα δημοφιλέστερα. «Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει; Ο Θεοδωράκης κάνει από τα έδρανα της #vouli εξύβριση νεκρού. Κάποιος να τον μαζέψει επιτέλους», έγραψε ένας χρήστης, ενώ άλλος είπε: «Σύνοψη ομιλίας Θεοδωράκη: λίγο εξύβριση νεκρού @galaxyarchis , λίγο Ρήγας Φεραίος, λίγο “ψιλολοϊδια”. Αυτά.»

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο κ. Θεοδωράκης:

«Πόσο σας στοίχισε η προσπάθεια να βρομίσετε το Ποτάμι με τόνους λάσπης; Το κάνατε με τη βοήθεια αυτών που καταγγέλλατε. Πόσο λεφτά δώσατε σε αυτά τα τρολ, μαύρα λεφτά, και όλους αυτούς τους δήθεν αγανακτισμένους bloggers, όλους αυτούς τους μεταμφιεσμένους αντιεξουσιαστές, όλους αυτούς τους κομματικούς δημοσιογράφους που για 2 χρόνια είχαν σαν μέλημά τους να πετάνε λάσπη στο Ποτάμι. Πρόσφατα μάθαμε ότι ένας από αυτούς που πρωτοστατούσε στις αθλιότητες ήταν υπάλληλος της κας Γεροβασίλη. Όχι υπάλληλος στο σπίτι της, αλλά υπάλληλος στο γραφείο της. Πληρωνόταν δηλαδή για να γράφει ατάκες όπως: ‘στη χώρα όπου 7% ψηφίζει Ποτάμι, γιατί είναι περίεργο που 10% ψηφίζει Χρυσή Αυγή; Τηλεσκουπίδια και φασισμός πάνε μαζί’, ‘είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο ότι ο άνθρωπος επιβεβαιώνει χωρίς εγκέφαλο και ψηφίζει Ποτάμι’. Πολλούς είχατε τέτοιους και τους ανταμείβετε με λεφτά του ελληνικού λαού για να βρίζουν όσους δεν σας αρέσουν. Πού τους κρύβετε; Ο εκδότης της εφημερίδας Χωνί που γέμισε αφίσες όλη τη χώρα, είναι διορισμένος κι αυτός στο γραφείο της κας Γεροβασίλη. Ο διαχειριστής του site Olympia είναι στην υπηρεσία επικοινωνίας του κ. Καμμένου, του υπ. Αμύνης. Ο κατάλογος είναι τεράστιος και δεν θα φάω το χρόνο μου να ασχοληθώ άλλο με αυτά τα αποβράσματα. Είναι όμως το παρακράτος σας και πρέπει να πείτε την αλήθεια. Τι σας στοίχησαν; Γιατί τους πήρατε και πώς τους πληρώνατε μέχρι να γίνετε κυβέρνηση, γιατί τώρα τους πληρώνει ο ελληνικός λαός;»

Η απάντηση Καμμένου

Ο Πάνος Καμμένος πήρε το λόγο αμέσως μετά τον κ. Θεοδωράκη και απάντησε στα όσα είπε ο αρχηγός του Ποταμιού: «Ο κ. Θεοδωράκης υπονόησε ότι πληρώσαμε για τη λάσπη εναντίον τους. Δεν χρειαζόταν να πληρώσουμε κανέναν για την λάσπη εναντίον σας. Εσείς φωτογραφιζόσασταν με τον κ. Σημίτη και ήσασταν ο κολλητός φίλος του κ. Παπαντωνίου. Στα δε ρεπορτάζ υμνούσατε τον κ. Σημίτη», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Επειδή αναφερθήκατε και σε διάφορα sites, ζήτησα από την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών να μου δώσει τον ιδιοκτήτη του Protagon και μου δώσε το όνομά σας. Το Protagon χρηματοδοτούνταν μαζί με άλλα sites από τον κατηγορούμενο για την υπόθεση του ΤΤ, τον κ. Γριβέα. Ας ψάξουμε και στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στην ΕΥΔΑΠ να δούμε από ποιον χρηματοδοτούταν το Protagon».