Η νέα ατζέντα δεξιοτήτων της Κομισιόν κινείται μέσα στο νεοφιλελεύθερο κυρίαρχο εργασιακό πλαίσιο, δεν διασφαλίζει πλήρη εργασιακά δικαιώματα αλλά απορυθμίζει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις. Αυτό τόνισε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με θέμα την «Ατζέντα νέων δεξιοτήτων στην Ευρώπη».

Ο κ. Χουντής τόνισε επίσης ότι η νέα ατζέντα «οδηγεί στη μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση, εμπλέκει τις επιχειρήσεις όλο και περισσότερο στην εκπαιδευτική διαδικασία και, εν τέλει, ισχυρίζεται ότι για το φαινόμενο της μετανάστευσης των επιστημόνων από την Ελλάδα και την Νότια Ευρώπη φταίει το γεγονός ότι δεν υπάρχει καταρτισμένο επιστημονικά και εκπαιδευμένο προσωπικό».

«Αυτή η δέσμη μέτρων, κυρία Επίτροπε, είναι καταδικασμένη όπως και η συνολική σας πολιτική», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ενδιαφέρεστε για τον εργαζόμενο. Ενδιαφέρεστε για τα κέρδη των επιχειρήσεων».

Καταλήγοντας ο κ. Χουντής ανέφερε πως οι Γάλλοι εργαζόμενοι και η νεολαία που έχουν βγει στους δρόμους, τα βελγικά συνδικάτα που απεργούν, το 25% των ανέργων στην Ελλάδα, το 40% των νέων ανέργων στην Ελλάδα, δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από αυτές τις προτάσεις. «Αγωνίζονται για να ανατρέψουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές», είπε.