«Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών υπέπεσε στο πολιτικό παράπτωμα της αφέλειας, made by ΣΥΡΙΖΑ. Της αφέλειας δηλαδή  να ομιλεί αφαιρώντας σκοπίμως την ιδιότητά του ως υπουργού. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας δεν έχει πολυτέλειες και ανέσεις, ώστε οι πολιτικοί του προϊστάμενοι να συμπεριφέρονται ως δήθεν περαστικοί από την Βασιλίσσης Σοφίας», τονίζει σε ανακοίνωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρεται στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς και των τσάμηδων και επισημαίνει στην ανακοίνωση του : «Π.χ. ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας με την εθνικιστική του στροφή και την ενθάρρυνση των ακραίων, ανιστόρητων, εγκάθετων και παράλογων στοιχείων της χώρας του, όπως οι “Τσάμηδες”, στέλνει σχετικό μήνυμα. Η εθνικιστική και αντιευρωπαϊκού χαρακτήρα κίνηση της Άγκυρας με το Κοράνι στην Αγία Σοφιά πρέπει να αξιοποιείται ως απαράδεκτη κίνηση σε βάρος της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, και όχι μόνο,  από το Υπουργείο Εξωτερικών κι όχι να δικαιολογείται με δήθεν άνετες και τάχα ψύχραιμες δηλώσεις. Τα λάθη στα θέματα αυτά, και ειδικά σε ότι αφορά τις σχέσεις μας με την Τουρκία, δημιουργούν δεδομένα που δύσκολα ανατρέπονται.  Να προσέχουν!».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.