Η συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών για την ενεργοποίηση του μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής προσαρμογής σε περίπτωση αποκλίσεων, είναι αυτό που ζητούσε εξαρχής ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόϊμπλε, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κρεμαστινός, και διέβλεψε ότι στο Eurogroup της 24ης Μαΐου θα υπάρξει απλά μια υπόσχεση για επιμήκυνση του χρέους από τους δανειστές και τίποτα περισσότερο.

«Η περίφημη συμφωνία ουσιαστικά είναι αυτό που εξαρχής ο κ. Σόϊμπλε ζητούσε. Δηλαδή να υπάρχει ένα έλεγχος εξωτερικός, δηλαδή να μην είναι εσωτερικός. Εμείς δεν θα παρεμβαίνουμε, η Βουλή δεν θα παρεμβαίνει» τόνισε ο κ. Κρεμαστινός αναφερόμενος στον λεγόμενο δημοσιονομικό «κόφτη» και πρόσθεσε: «Σ΄ αυτό σε όποιον αρέσει μπορεί να πει OK, σε όποιον δεν αρέσει, είναι αντιπολίτευση. Αλλά αυτή είναι η συμφωνία».

Επισήμανε, ότι πέρα από τις συμφωνίες, τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις, αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι να υπάρξει ανάπτυξη, να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις και τα χρήματα που βγήκαν στο εξωτερικό, ή κρύβονται σε μπαούλα, στις τράπεζες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, σε ερώτηση γιατί το ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με τη ΝΔ, δεν ζητά εκλογές και προτείνει να δοθεί λύση από την παρούσα Βουλή, ο κ. Κρεμαστινός τόνισε ότι αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο να πεισθούν οι επενδυτές ότι θα υπάρχει μια κυβέρνηση που δεν θα αλλάζει τα φορολογικά νομοσχέδια και τους επενδυτικούς όρους. «Αυτή τη στιγμή δεν έρχεται κανένας να επενδύσει και όσο δεν έρχεται κανένας σοβαρός επενδυτής να επενδύσει, δεν υπάρχει μέλλον. Θα φύγουν όλα αυτά τα παιδιά στο εξωτερικό, θα καταστραφεί η χώρα» κατέληξε ο κ. Κρεμαστινός.