«Η ΝΔ έχει καταθέσει προτάσεις για ένα μόνιμο, ευέλικτο και με αναπτυξιακή προοπτική φορολογικό νομοσχέδιο. Αν τις τρεις αυτές προϋποθέσεις καλύπτει το νομοσχέδιο που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση, δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το υπερψηφίσουμε», δηλώνουν στο newsbeast.gr κορυφαίοι παράγοντες της ΝΔ λίγες ώρες μετά την συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες άλλωστε αυτά τα τρία σημεία ως προαπαιτούμενα έθεσε και ο Α. Σαμαράς στην συζήτηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Παράλληλα η ΝΔ, όπως βεβαιώνουν οι ίδιοι κύκλοι προτίθεται να επαναφέρει το θέμα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, θέμα που θα τεθεί και στην αυριανή συνάντηση του Α. Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικα αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει ότι οι φορολογικοί συντελεστές επιτείνουν την ύφεση στερούν από την χώρα κάθε δυνατότητα αναπτυξιακής προοπτικής και παράλληλα συμβάλλουν στην αύξηση της φοροδιαφυγής.

Τα σημεία που θα θέσει η ΝΔ στα πλαίσια μιας «διαπραγμάτευσης» με την κυβέρνηση είναι:

– Κωδικοποίηση όλων των φορολογικών διατάξεων .

– Ένας ενιαίος νόμος για τα φυσικά πρόσωπα. Ένας για τις επιχειρήσεις. Ένας για την ακίνητη περιουσία. Κι ένας για τις συναλλαγές, κυρίως το ΦΠΑ.

– Αυστηρές ποινές για όσους πιάνονται να φοροδιαφεύγουν ή να εισφοροδιαφεύγουν.

– Για τους Μικρομεσαίους επιχειρηματίες, δυνατότητα να επιλέγουν, αν θα φορολογούνται με τεκμαρτό τρόπο ή όπως σήμερα. Ο τεκμαρτός υπολογισμός του φόρου για τους μικρομεσαίους θα γίνεται απρόσωπα, με βάση τις γενικές τάσεις του κλάδου και της περιοχής. Αν ο φορολογούμενος δεν το δεχθεί, τότε, θα υπόκειται σε πλήρη έλεγχο των στοιχείων του.

– «Εξωτερική βοήθεια» στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω τρίτων, δηλαδή μέσω ελεγκτικών εταιριών ή λογιστικών γραφείων, που θα είναι κι αυτά υπεύθυνα για την ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται.

Οι φορολογικές αρχές θα μπορούν να ελέγχουν και τα ελεγκτικά γραφεία και τον φορολογούμενο, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα συνδιαλλαγής μεταξύ τους.

– Κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.